Γ ΕΣΚΑΣΕ

Ο πρόεδρος της Μούτα Δομοκού Ν.Ζώτος σε μια διαφορετική ανακοίνωση…

Μια ανακοίνωση διαφορετική από τις συνηθισμένες, εξέδωσε ο πρόεδρος της Μούτα Δομοκού Νίκος Ζώτος, με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του που κατέκτησε την άνοδο για τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο πρόεδρος της Μούτα κάνει λόγο για το συμβούλιο που αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες για τη λειτουργία μιας ομάδας, πολλές φορές περισσότερες απ’ αυτές που του αντιστοιχούν, αλλά που στο τέλος δικαιώνεται από το αποτέλεσμα…

‘Στην μπασκετική ζωή μου (από την θέση του προέδρου), έχω την εξαιρετική τιμή και το προνόμιο να μετέχω σε μερικές από τις πλέον συναρπαστικές μπασκετικές συζητήσεις που αφορούν το ερασιτεχνικό μπάσκετ. Για σχεδόν μια πενταετία, είχα την ευκαιρία να κάθομαι και να ακούω κάποια από τα πιο καταξιωμένα μπασκετικά στελέχη (διοικούντες και προπονητές) κορυφαίων και μη ομάδων μπάσκετ, να μοιράζονται τις απόψεις τους για  το τι έκαναν σωστά, αλλά και για όσα τους δυσκόλεψαν.

Μετά λοιπόν από μια περίπου πενταετία ακρόασης τέτοιων συζητήσεων, συνειδητοποίησα κάτι: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι επαρχιακές ερασιτεχνικές ομάδες είναι πάνω-κάτω οι ίδιες. ‘Οταν ανατρέχω στο παρελθόν και τις σκέφτομαι, διακρίνω ξεκάθαρα ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ.

Η ανθρώπινη φύση δεν αλλάζει και πολύ μέσα στο παρκέ (και γύρω από αυτό). Ουσιαστικά έχουμε το ίδιο “λειτουργικό σύστημα” με αυτό που έχουμε στην καθημερινότητά μας. Έτσι, απέκτησα συνειδητές μπασκετικές γνώσεις παρατηρώντας και συζητώντας.

Ας μην γελιόμαστε πλεόν το μπάσκετ και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες εχει γίνει πλέον “επαγγελματικό”. Εννοείται βέβαια ότι όταν συμμετέχεις διοικητικά σε ένα σύλλογο βάζεις (πέραν των εσόδων από ακαδημίες ή χορηγίες) το χέρι στην τσέπη τακτικά (sic), εν γνώση σου πάντα. Όση αγάπη και να υπάρχει για το σπόρ (… εγώ το κάνω επειδή μ΄ αρέσει ή … εγώ πρεσβεύω τις αγνές αρχές του μπάσκετ  κ.λ.π) στο τέλος η συζήτηση φτάνει στο επιθυμητό σημείο …..

Κάπου εκεί λοιπόν μπαίνει ξαφνικά το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το πολύπαθο Διοικητικό Συμβούλιο όλων των μικρών ερασιτεχνικών ομάδων μπάσκετ.

Εκείνο το συμβούλιο που πρέπει να καθαρίσει το γήπεδο.

Εκείνο το συμβούλιο που πρέπει να πλύνει τις φανέλες.

Εκείνο το συμβούλιο που πρέπει λειτουργεί ως κυματοθραύστης.

Εκείνο το συμβούλιο που πρέπει να κανονίσει λεωφορείο.

Εκείνο το συμβούλιο που πρέπει να βρει μπάλες.

Εκείνο το συμβούλιο που πρέπει να επισκευάσει.

Εκείνο το συμβούλιο που πρέπει να συντηρήσει.

Εκείνο το συμβούλιο που πρέπει να φέρει χορηγούς

Εκείνο το συμβούλιο που πρέπει να πληρώσει διαιτητές και γραμματεία.

Έχω πολλά να πω για “ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ”…..

Αγαπητοί μου και αγαπητές μου, αγνοί φίλαθλοι της ομάδας μας με αφορμή την τεράστια επιτυχία μας την προηγούμενη Κυριακή με την άνοδό μας στην παραπάνω κατηγορία, νιώθω την ανάγκη πρώτα σαν πρόεδρος να ευχαριστήσω το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ομάδας μου.

ΕΚΕΙΝΟ το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που ήταν δίπλα μου.

ΕΚΕΙΝΟ το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που διαχειρίστηκε νίκες και ήττες.

ΕΚΕΙΝΟ το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που έκλαψε και χάρηκε, που πόνεσε και μάτωσε.

ΕΚΕΙΝΟ το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που…, που…,που…, που …………….

Κόουτς, παίκτες μου, σας ευχαριστούμε για όλα.

ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Σ. ΜΟΥΤΑ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΑΜΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ’.

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Στη Θήβα στις 28 Απριλίου το 5ο All Star Game της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21/4)

pannikolaou