FEATURED Α1

Αλλαγή level με σφραγίδα Γ. Καστρίτη!

Η εντυπωσιακή περσινή πορεία μετά την 6η αγωνιστική που έφερε την Κύμη στο τέλος της σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία της στα play-offs της Basketleague, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα της Εύβοιας.

Τη μεγαλύτερη, μέχρι την…επόμενη, για να θυμηθούμε και λίγο τον Νίκο Γκάλη από το έπος του ’87, καθώς η Κύμη βάζει και φέτος ψηλά τον πήχη, έχοντας κερδίσει ήδη κάποια στοιχεία, πολύ σημαντικά ώστε να τις εξασφαλίζουν ένα ισχυρό brand name στη λεωφόρο της Basketleague.

Ο άνθρωπος που πιστώνεται αυτή την εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό είναι αναμφίβολα ο κόουτς Γιάννης Καστρίτης.

Το γεγονός, ότι το καλοκαίρι η οικογένεια Θεοδώρου κατάφερε να τον κρατήσει παρά τις προτάσεις που είχε, αποτέλεσε την πρώτη νίκη. Ο Πελοποννήσιος κόουτς παρά τα μόλις 36 του χρόνια μετράει ήδη 13 σεζόν στους πάγκους, έχοντας προλάβει να χτίσει ένα πολύ καλό όνομα στο χώρο, με τη δική του μπασκετική σφραγίδα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε σύντομο διάστημα σε ακόμα μεγαλύτερες λεωφόρους…

Η παραμονή του Καστρίτη εξασφάλισε την ηρεμία όσο αφορά την επόμενη μέρα.

Ήταν άλλωστε δοκιμασμένο, πως θα μπορούσε να χτίσει εκ νέου μια ομάδα από την αρχή, όπως έκανε και πέρυσι.

Προπονητής που ‘κόβει’ το μάτι του όχι μόνο την ώρα του αγώνα αλλά και στην αναζήτηση ξένων παικτών στις μεταγραφικές περιόδους. Μην ξεχνάμε την περίπτωση Μπάρλοου στα Τρίκαλα, αλλά και παίκτες που ήρθαν πέρυσι στην Κύμη και έπαιξαν καλό μπάσκετ, ανέβασαν το κασέ τους και φέτος διεκδίκησαν και πήραν μεγαλύτερα συμβόλαια.

Προπονητής που κάνει τους παίκτες να παίζουν και για αυτόν, που η προσωπικότητά του παίζει ισχυρό ρόλο ώστε να διαλέξουν εκείνοι την επόμενη ομάδα της καριέρας τους. Και εδώ τα παραδείγματα ουκ ολίγα.

Προπονητής που μπορεί να δουλέψει και με ‘εργάτες’ και με φίρμες, που μπορεί να φτιάξει ομάδα και με τον Μακ Φάντεν και με άγνωστους Αμερικάνους, που μπορεί να πάρει το 101% από παίκτες όπως ο Πουλιανίτης που ήταν η αποκάλυψη προχθές με τον Ολυμπιακό, που δεν θα διστάσει να βάλει τέλος στη συνεργασία με τον Μπάρλοου που αποτελούσε θεωρητικά τη δύναμη πυρός για φέτος.

Η Κύμη δεν ξέρουμε τι θα κάνει και πως θα εξελιχθεί η πορεία της στη φετινή σεζόν, όμως αυτό που είναι δεδομένο είναι πως κοιτάζει πλέον στα μάτια όλους τους αντιπάλους της, κερδίζοντας παράλληλα το σεβασμό και των μεγάλων ομάδων.

Προχθές, πήγε το ματς στη μια λεπτομέρεια για να πάρει τη νίκη απέναντι τον Ολυμπιακό, όχι επιστρέφοντας από ένα -15, -20 εκμεταλλευόμενη τη χαλαρότητα των ‘ερυθρόλευκων’, αλλά έχοντας στα σχοινιά τους αντιπάλους της για 40′. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε μόλις μια φορά με 9 πόντους στη β’ περίοδο, η Κύμη είχε όμως το προβάδισμα σε καίρια σημεία του αγώνα σε όλο το β’ ημίχρονο.

Ο Μπλατ ‘πάρκαρε’ στον πάγκο Μπόγρη και Τολιόπουλο βλέποντας την επικινδυνότητα του ματς και πήγε με 6-7 παίκτες για να πάρει τον αγώνα αν και μάλλον πρέπει να μετάνιωσε που διάλεξε να δώσει ανάσες στον Σπανούλη…

Και η προχθεσινή κόντρα με τον Ολυμπιακό δεν είναι τυχαία, καθώς από πέρυσι η Κύμη άρχισε να βλέπει στα ίσια και να μην φοβάται τους μεγάλους. Ας θυμηθούμε τον αγώνα των playoffs στο ΣΕΦ, το τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κλπ…

Τι είδαμε τώρα στην πρώτη επίσημη εντός έδρας εμφάνιση της Κύμης για την Basketleague. Μια αθλητική ομάδα με παίκτες που είναι έτοιμοι να κυνηγήσουν κάθε φάση πάνω στο παρκέ, με ώριμους Αμερικάνους που κάνουν συγκεκριμένη δουλειά και με το…λαβράκι της χρονιάς από πλευράς Καστρίτη να ακούει στο όνομα Ντιβόν Ουάσιγκτον!

Ο Αμερικάνος που πέρυσι έπαιζε στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας με την Μπαλκάν, ήρθε άγνωστος στην Ελλάδα όμως όπως φαίνεται θα δει και αυτός με τη σειρά του τον τραπεζικό του λογαριασμό να εκτοξεύεται το ερχόμενο καλοκαίρι, ιδίως αν συνεχίσει τις εντυπωσιακές φετινές εμφανίσεις. Ο ύψους 2,02 μ. τελείωσε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό με 24 πόντους και 9/13 σουτ, με 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 29 στην αξιολόγηση. Και αυτή η εμφάνιση ήταν η συνέχεια της εντυπωσιακής πρεμιέρας στη Ν. Σμύρνη με ακόμα 23 πόντους, έχοντας συνολικά στα δύο ματς πρωταθλήματος 47 πόντους με 8/11 τρίποντα και 10/14 δίποντα!

Εν αναμονή της συνέχειας λοιπόν, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Κολοσσό στη Ρόδο το ερχόμενο Σάββατο, με την Κύμη να δείχνει και φέτος ικανή για να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός, ‘χτίζοντας’ παράλληλα ένα δικό της μπασκετικό κοινό που ήρθε στο κλειστό Κανήθου, είδε, εντυπωσιάστηκε, χειροκρότησε και σίγουρα θα ανηφορίσει εκ νέου στον επόμενο εντός έδρας ματς…

Και αυτό το γεγονός είναι από τα σημαντικότερα, που επίσης πιστώνεται στον κόουτς Καστρίτη, καθώς το προϊόν που βγάζει και φέτος στην αγορά φαίνεται εκ πρώτης όψης ελκυστικό…

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou