Uncategorized Α ΕΣΚΑΣΕ

Γιάννης Πανούσης:’Ξεπέρασαν κάθε όριο’

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία κυρίως του Ντάνου είχε ο κόουτς του Αλέξανδρου Αρτάκης Γιάννης Πανούσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά στο eviabasket.gr:Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι προπονητής στον Αλέξανδρο, ποτέ δεν ασχολήθηκα με τη διαιτησία, ακόμα και όταν αδικηθήκαμε, γιατί και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και παίρνουν κάποιες φορές λανθασμένες αποφάσεις.

Αυτό που συνάντησα όμως στην Άμφισσα, με τον διαιτητή Ντάνο ξεπερνάει κάθε όριο. Πρώτη φορά στην καριέρα μου είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής, συνάντησα διαιτητή που να ειρωνεύεται και με τα σφυρίγματα του να διαμορφώνει αποτέλεσμα.

Πρώτη φορά είδα διαιτητή να σφυρίζει ο συνάδελφος του φάουλ, να δίνει απ’ έξω και χωρίς καμιά συνεννόηση να τον ακυρώνει να πάει μπροστά στην γραμματεία και να δίνει 2 βολές.Πρώτη φορά είδα διαιτητή να παίζει κακώς το χρονόμετρο και ο ένας να λέει παίζεται κανονικά και ο άλλος τι να κάνω.

Αν αναλύσω μια προς μια τις φάσεις, θα χρειαστεί να μιλάμε για ώρες. Δεχθήκαμε 3 τεχνικές ποινές, εμένα με απέβαλε με 2 τεχνικές ποινές αλλά το αποκορύφωμα ήταν όταν μπορέσαμε παρ’ όλα αυτά να γυρίσουμε τον αγώνα μειώνοντας σε 64-63, να γίνουν αλλεπάλληλα λάθη εις βάρος μας που δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα  να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Στα 9’η γραμματεία άφησε το χρόνο να κυλήσει για 3′ και στην επαναφορά παίκτης της Άμφισσας γλίστρησε για να δοθεί ανύπαρκτο φάουλ από το διαιτητή Καραμπιτσάκο σε δικό μας παίκτη, την ώρα που ετοιμαζόταν για λέϊ-άπ.

Δεν με νοιάζει ούτε η ήττα ούτε τίποτα, με νοιάζει ότι αυτός ο τύπος δεν σέβεται την προσπάθεια και τον ιδρώτα κάποιων ανθρώπων, γιατί όταν έχεις σεβασμό ακόμη και εάν κάνεις σοβαρά λάθη που κρίνουν ένα αποτέλεσμα δεν συμπεριφέρεσαι έτσι.

Εμείς, το μόνο που θέλουμε είναι να σέβονται τον ιδρώτα και τη δουλειά μας. Ακόμα και αν πέσουμε κατηγορία, ας γίνει από δικά μας λάθη’.

 

 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (εξ αναβολής-17/4)

pannikolaou