Uncategorized Α1

Το βήμα της Α1Basket League

κολτσιΓράφει ο Τάσος Κολτσιδόπουλος

Η 5η αγωνιστική της Α1 , ήταν εξίσου συναρπαστική όπως και οι προηγούμενες.Οι δυό μεγάλοι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ προχώρησαν με νίκες , πολύ εύκολα ο πρώτος με λίγο δυσκολία ο δεύτερος , ο ΑΡΗΣ και η ΑΕΚ αρκετά κουρασμένοι από τα παιχνίδια της Ευρώπης , ξεπέρασαν έστω και με κάποιες δυσκολίες τα εμπόδια των ΤΡΙΚΑΛΩΝ και της ΚΑΒΑΛΑΣ .Απο την άλλη πλευρά ο άλλος Ευρωπαίος ο ΠΑΟΚ έκανε επιτέλους την πρώτη του νίκη , στο ΡΕΘΥΜΝΟ , με πρώτη εμφάνιση του Σχορτσιανίτη .Λίγο πιο κάτω ΚΟΛΟΣΣΟΣ και ΚΟΡΟΙΒΟΣ αρχίσουν και δείχνουν μια σταθερότητα και φαίνεται ότι είναι ένα επίπεδο πάνω από τις ομάδες που θα κινδυνέψουν ΚΗΦΙΣΙΑ , δείχνει πλέον ξεκάθαρα «τάσεις αυτοκτονίας » μέσα στο ΖΗΡΙΝΕΙΟ , και είναι κρίμα να πετάει «στα σκουπίδια» σπουδαίες εκτός έδρας νίκες όπως αυτή στην ΠΥΛΑΙΑ.Το ΡΕΘΥΜΝΟ εξελίσσεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος βάσει ποιότητας των ρόστερ.Σταθερά θα βαδίσουν τα ΤΡΙΚΑΛΑ και ίσως να είναι εκτός της ζώνης υποβιβασμού όπως και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ μετά την αλλαγή του προπονητή , ενώ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ , ΛΑΥΡΙΟ , και ΚΑΒΑΛΑ δείχνουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για σωθούν στην Α1.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

αλεξανδρειοΤο «σκληρό »μάτς στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ .

Ο Άρης έκανε το 4 στα 4 στην 5η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και μάλιστα την 7Η συνεχόμενη σε ΕΛΛΑΔΑ και ΕΥΡΩΠΗ ,αφού νίκησε με 84-79 τα μαχητικά Τρίκαλα που «πάλεψαν» τον αγώνα μέχρι το τέλος. Και αυτό που έμεινε και κατά τον προπονητή του, Κώστα Φλεβαράκη ,ήταν η προσπάθεια . Ο ΑΡΗΣ φάνηκε αρκετά κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια , αλλά για μια ακόμη φορά κατάφερε να πάρει τελικά την νίκη..

Ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη ο Ντομινίκ Ουότερς ήταν ο ηγέτης του με άξιους συμπαραστάτες τους άλλους αμερικανούς Τζαμέλ Χάγκινς και Οκάρο Ουάιτ οι οποίοι βοήθησαν σε άμυνα και επίθεση , όταν τα ΤΡΙΚΑΛΑ από την πλευρά τους έχοντας μπροστάρη τον συνήθη ύποπτο Οβιέ Σοκό , ο οποίος μαζί με τους Κόνγκερ,

Κάντουγκαν αλλά και τον Τσιάρα όταν χρειάστηκε δεν τα παρατούσαν και έκαναν τα πάντα για νε κερδίσουν αυτοί ένα υπερπολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Ντόμινικ Γουότερς του Άρη.
Ο Ντόμινικ Γουότερς του Άρη.

Βέβαια ο ΑΡΗΣ έδειξε για μια ακόμη φορά χαρακτήρα και το γεγονός ότι διαθέτει βάθος στον πάγκο του, του επιτρέπει και να διαχειρίζεται την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια στο Eurocup αλλά και τελικά να «παίρνει» τα παιχνίδια όπως και να εξελίσσονται . Πρωταγωνιστής λοιπόν ήταν ο Ντομινίκ Ουότερς ο οποίος είχε 16 πόντους με 3/3 βολές, 5/7 δίποντα και 1/1 τρίποντο, μαζεύοντας 1 ριμπάουντ, έδωσε 4 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα σε 26:22.Βέβαια το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος στις 2/2 βολές τ ου ΜακΝίλ στα 26΄΄ που έφερε το σκόρ στο 84-79 για τον Άρη , αφού δεν είχαν αποτέλεσμα τα τρίποντα των Κόνγκερ και Κάντουγκαν στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-41, 60-56, 84-79.

Το ΘΡΙΛΕΡ της ΚΗΦΙΣΙΑΣ .

Ο Κόροιβος επικράτησε τελικά εκτός έδρας της Κηφισιάς με 61-60 σε ένα ακόμη θρίλερ στο Ζηρίνειο, (το οποίο εξελίσσεται σε γήπεδο «εφιάλτη» για τους γηπεδούχους !!) Μάλιστα τήρησε και την παράδοση (Τρίτη σερί νίκη σε βάρος της Κηφισιάς) . Ένας αγώνας που δεν θα μείνει στο μυαλό όλων που το παρακολούθησαν για την ποιότητά του και το θέαμα που δεν υπήρχαν φυσικά με την αστοχία και τα λάθη να χαρακτηρίζουν την εικόνα του αγώνα καθ όλη τη διάρκειά του, και χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος της αναμέτρησης, για να έχουμε λίγο σασπένς μπασκετικό και να κρατηθεί αμείωτο έστω για λίγο το ενδιαφέρων των φιλάθλων .

Αλλά και στο τέλος πάλι χρειάστηκε να περάσει λίγη ώρα μέχρι να πανηγυρίσουν -σίγουροι πλέον- οι φιλοξενούμενοι.

Τι έγινε όμως ακριβώς ,σε μία φάση που «χωράει» πολύ συζήτηση και το κυριότερο πολύ αμφισβήτηση από τους γηπεδούχους. Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ ήταν μπροστά στο σκορ με +3 (58-61),13’’ πριν την λήξη. Ο Νίκος Γκίκας σκόραρε από την περιφέρεια (προσπάθεια για τρίποντο ισοφάρισης αλλά πατούσε την γραμμή και σωστά οι διαιτητές να υποδεικνύουν πως το καλάθι ήταν για δύο πόντους).

Οι παίκτες των δύο ομάδων δεν το κατάλαβαν αμέσως όμως, με αποτέλεσμα να μην γίνει φάουλ από την πλευρά της Κηφισιάς στα 9’’τελευταία δευτερόλεπτα.

Κάπως έτσι, το παιχνίδι κατέληξε στην πλευρά του Κοροίβου, ο οποίος πέτυχε το τρίτο του “διπλό” τη φετινή αγωνιστική περίοδο αφού νωρίτερα είχε περάσει από Πάτρα και Καβάλα. Αντίθετα η ΚΗΦΙΣΙΑ έχασε ακόμη έναν αγώνα «μέσα απο τα χέρια της », όπως και με ΛΑΥΡΙΟ και με αυτόν τον τρόπο αχρήστευσε και μηδένισε τις δύο πολύ μεγάλες νίκες σε ΠΑΟΚ και ΤΡΙΚΑΛΑ.Θα μπορούσε μάλιστα να έχει 5 στα 5 και να είναι άνετη τώρα μάλιστα που χάνει και τον βασικό της σκόρερ και σέντερ τον ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ο οποίος υπέγραψε στην Α.ΕΚ.

Ο Ντάρελ Χάρις του Κόροιβου.
Ο Ντάρελ Χάρις του Κόροιβου.

Εαν ο ΡΟΣΚΟ ΣΜΙΘ που θα τον αντικαταστήσει (ο οποίος όμως είναι Φόργουρντ) θα μπορέσει να αναπληρώσει το κενό του αυτό θα φανεί στα επόμενα μάτς.Απο τον ΚΟΡΟΙΒΟ πρωταγωνιστής ήταν ο Ντάρελ Χάρις ( σε 25’21” σκόραρε ς 11 πόντους με 5/7 δίποντα και 1/2 βολές και 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 2 κλεψίματα).

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 24-26, 42-47, 60-61.

 

Αναγεννήθηκε μέσα στο ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Π.Α.Ο.Κ. μετά από πολλές συνεχόμενες ήττες σε ΕΛΛΑΔΑ και ΕΥΡΩΠΗ , άλλες προγραμματισμένες και άλλες απρόβλεπτες και εκτός προγράμματος κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην δύσκολη έδρα του ΡΕΘΥΜΝΟΥ με σκορ 63-74.

Οι “ασπρόμαυροι” δεν ήθελαν σε καμιά περίπτωση να προσθέσουν ακόμη ένα σερί άσχημο αποτέλεσμα, άλλα από την άλλη και το ΡΕΘΥΜΝΟ μετρούσε τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, και έτσι το παιχνίδι αποκτούσε από μόνο του ιδιαίτερο ενδιαφέρον .

Ο Σχορτσανίτης έκανε νικηφόρο ντεμπούτο με τη φανέλα του Π.Α.Ο.Κ.
Ο Σχορτσανίτης έκανε νικηφόρο ντεμπούτο με τη φανέλα του Π.Α.Ο.Κ.

Ο Π.ΑΟ.Κ. όμως αυτήν την φορά είχε και τον ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα ήταν αρκετά καλός πετυχαίνοντας 12 πόντους.

Ο πρωταγωνιστής όμως του νικητή ήταν ο Γουίλιαμ Χάτσερ ο οποίος έδωσε πολλές λύσεις στον ΠΑΟΚ στο τέταρτο κυρίως δεκάλεπτο, όπου το Ρέθυμνο έκανε την μεγάλη . αντεπίθεσή του για να «κλέψει» την νίκη. Και τι έκανε ????

“Εγραψε” το 58-65 με τρίποντο και με βολές το 63-67 αλλά και το 63-69 σε σημεία που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μειώσουν προσπαθώντας με άστοχα όμως τρίποντα ,.Τελικά ο Αμερικανός τελείωσε το ματς με 21 πόντους και Ranking 33. .Εκτός από τον Χάτσερ και τον Σχορτσιανίτη από τον ΠΑΟΚ βοήθησαν και

Ντούβνιακ (13π με 2 τριπ.) με τον Μάρκοβιτς (15 π. με 2 τριπ.) ενώ από τους γηπεδούχους οι οποίοι κάτι πρέπει να διορθώσουν εάν θέλουν να επανέλθουν στις νίκες , καλύτεροι ήταν ο Σάφτενααρ (17 π .9ρημπ. ) και ο Ματαλών (8 π ) με τον Γιαννόπουλο (10 π ) ο όποιος όμως ήταν αρκετά άστοχος.Αρνητικός ο Κλούφ δεν βοήθησε όπως σε άλλα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 37-46, 49-60, 63-74

 

Εύκολα και «χαλαρά» ο Κολοσσός τον Αρκαδικό

Ο ΚΟΣΟΣΣΟΣ για μια ακόμη αγωνιστική πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε εύκολα τον Αρκαδικό με 83-70, έχοντας για κορυφαίους τους Λαρεντζάκη (14π, 6ασ, 5ρ), Ρέλφορντ (15π) και Μανωλόπουλο (15π, 3/6τρ).

Εντυπωσιακός και πάλι ο Λαρεντζάκης.
Εντυπωσιακός και πάλι ο Λαρεντζάκης.

Για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστής ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, τελειώνοντας την αναμέτρηση μετρώντας 14 πόντους (4/8δ, 1/2τρ), 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ. .

Ηδη από την πρώτη περίοδο είχε κριθεί το παιχνίδι , με τον ΚΟΛΟΣΟ να πραγματοποιεί ένα δυνατό ξεκίνημα, να προηγηθεί με 23-7. Μάλιστα οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος, ανεβάζοντας το σκόρ ακόμη και στο +21 (59-38) στο 25′.

Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ , για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός , δείχνοντας «έξω από τα νερά του » και ακολούθησε τον ρυθμό του γηπεδούχου.

Σίγουρα πρέπει να βρει κάποιους τρόπους στο παιχνίδι του , για να μπορεί να αντιδρά , και να καταφέρνει να «μένει» μέσα στο ματς για να το διεκδικεί μέχρι τέλος.

Μόνο έτσι θα μπορεί να ελπίζει σα κάποιες νίκες που θα του προσθέσουν τους βαθμούς της σωτηρίας του.Διακριθέντες είχε μόνο τον γνωστό Λαμπρόπουλο ((15 π. με 7/8 διπ. Και 1/1 βολή ) και τους

Νοουτίνεν (13 π ) και Βαν Οστρουμ (12 π.) Ενώ αυτήν την φορά δεν πήρε την βοήθεια που ήθελε από τον Καβαδα.

Τα δεκάλεπτα: 23-7, 44-27, 67-47, 83-70.

ΑΕΚ έστω λίγο δύσκολα και … 5-0

Η Α.Ε.Κ. με δεδομένη την κεκτημένη ταχύτητα που απέκτησε μετά τον περιπετειώδη θρίαμβο επί της Χάποελ αλλά σίγουρα χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, τους όχι πολλούς αλλά απαιτητικούς φιλάθλους της επικράτησε της ΚΑΒΑΛΑΣ με 80-72 και καταφέρνει να συνεχίζει ακόμη αήττητη στο πρωτάθλημα

Μπορεί να μην ικανοποίησε με την απόδοσή της, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και την κούραση από την Ευρώπη . Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, όταν η Α.Ε.Κ. έκανε ένα επιμέρους σκορ 15-4 και μετέτρεψε το… εύθραυστο 45-42 του ημιχρόνου σε 60-46 (24’37”) με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του κορυφαίου για ακόμη ένα παιχνίδι Μαυροκεφαλίδη.

Μετά με μια λογική συντήρηση η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα διατηρούσε συνεχώς την διψήφια διαφορά σε όλο τον αγώνα.Ο Μαυροκεφαλίδης με νέο νταμπλ-νταμπλ ( 13 πόντους με 5/10 δίπ.,, 1/2 τρίπ και 11 ριμπάουντ, συν 1 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ σε 23’19”) έκανε ξανά τη διαφορά κυρίως μέσα στη ρακέτα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα συνεχόμενα καλά παιχνίδια τους στην Α.Ε.Κ. κινούν το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών CLUBS όπως π.χ. την ΜΑΚΑΜΠΙ. Μαζί του και ο Χερστον (16 π. με 7/9 διπ. 0/1 τριπ. 2/2 βολ. ) αλλά και ο πάντα ουσιαστικός Μιλόσεβιτς (14 π με 1 τριπ.) .Αρνητικός για μια ακόμη φορά ο Ανοσίκε που αποχωρεί από την Ενωση, και έρχεται ο δοκιμασμένος και σίγουρα πιο πολύτιμος για την θέση του σέντερ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ.

Ο Μαυροειδής, νέο απόκτημα της Α.Ε.Κ.
Ο Μαυροειδής, νέο απόκτημα της Α.Ε.Κ.

Βέβαια ο Ελληνας σέντερ είναι σίγουρα πολύ ποιοτικός και αποτελεσματικός με μοναδικό όμως ερωτηματικό Εάν θα μπορέσει να αντέξει το βαρύ πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη .Η ΚΑΒΑΛΑ από την άλλη πλευρά , μπορεί να πάλεψε τον αγώνα όμως όπως είπε και ο προπονητής της ,έχει πρόβλημα και στον άσσο αλλά και γενικά το ρόστερ της είναι ιδιαίτερα αδύναμο και «άδειο» για να ανταπεξέλθει στον μαραθώνιο της Α1.Ξεχώρισαν ο γνωστός πάλι Κοστόβ (16 π νε 2 τριπ .) και ο Τζόουνς (με 16 π.)

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 45-42, 64-52, 80-72

 

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σεβάστηκε το ΛΑΥΡΙΟ και το διέλυσε….

Οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να σέβονται τον εαυτό τους ,τους οπαδούς τους και τους αντιπάλους .Οταν όμως συναντήσουν αντίπαλο τόσο ευάλωτο και αδύναμο όπως εχθές ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ το ΛΑΥΡΙΟ τότε μπορεί να τον σακατέψουν» όπως έκανε με το τελικό 108-39 η ομάδα του Πειραιά δείχνοντας στους νεοφώτιστους το σκληρό πρόσωπο της μεγάλης κατηγορίας , στην οποία όμως βρέθηκαν την τελευταία στιγμή.

ΟΛΥ ΤΑΜΠΛΟΠριν το ματς βέβαια ήταν γνωστό πως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα ήταν ο νικητής απέναντι στο ΛΑΥΡΙΟ , ωστόσο οι Πειραιώτες με την τελική διαφορά των 69 πόντων (108-39) έκαναν και ρεκόρ μεγαλύτερης νίκης στην ιστορία της Α1, ξεπερνώντας το +65 με το ΠΑΓΚΡΑΤΙ (123-58) τη σεζόν 1994-95.

Το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και ταυτόχρονα να ξεκουράσει και κάποιους από αυτούς..

Το ΛΑΥΡΙΟ από την άλλη πλευρά έζησε μία τραυματική αλλά ίσως και σημαντική εμπειρία , αφού μαζί με 200 φιλάθλους τους που τους ακολούθησαν , έπαιξαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Α1 απέναντι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, και παρόλο την μεγάλη σε έκταση ήττα ,οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη θα το θυμούνται για πολλά χρόνια.

Μερικά στατιστικά καταδεικνύουν την μεγάλη διαφορά , όπως τοότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 54% στα τρίποντα (13/24), 61% στα δίποντα (26/42), πήρε 33 περισσότερα ριμπάουντ (51-18) και έδωσε 32 ασίστ έναντι τριών του ΛΑΥΡΙΟΥ .

Από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ κανείς παίκτης δεν υστέρησε.Απλά ο Βασίλης Σπανούλης σε 17:54 είχε 19 πόντους (3/3δ., 3/4τρ., 4/4β.), 3 ασίστ, ένα λάθος, ένα κλέψιμο κι ένα ριμπάουντ..Απο το ΛΑΥΡΙΟ δυστυχώς όλοι οι παίκτες καλύτερα να μην κριθούν σε ένα τέτοιο παιχνίδι γιατί τελικά μάλλον θα τους αδικήσουμε.

 

Δια πυρός και σιδήρου η νίκη του Π.Α.Ο. στην ΠΑΤΡΑ

Τα αήττητο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ διατήρησε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ που κέρδισε στην ΠΑΤΡΑ τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ με (80-90), αλλά η αγωνιστική εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών του –κυρίως στην άμυνα- παρέμεινε η ίδια .

Ο Βεργίνης, κορυφαίος της αναμέτρησης στην Πάτρα.
Ο Βεργίνης, κορυφαίος της αναμέτρησης στην Πάτρα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην έκπληξη (σ.σ.: προηγήθηκαν με 78-77 στο 35’14”), αλλά ακολούθησε το γνωστό σερί (13-0) των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς,σερί το οποίο σε αρκετά δύσκολα παιχνίδια το έχουν ξανακάνει για να τους δώσει τελικά τη πολύ δύσκολη όπως εξελίχθηκε ,νίκη. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος ,ήταν αυτός που επισκίασε τον MVP της αναμέτρησης Δημήτρη Βεργίνη.. Ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε ένα καθοριστικό κλέψιμο κι ένα τρίποντο στο διάστημα του “πράσινου” σερί, για να συμβάλει έτσι σημαντικά στην νίκη. Για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ για μια ακόμη φορά ,δεν λειτούργησε σωστά η άμυνα του . Οι “πράσινοι” δέχθηκαν 45 πόντους στο ημίχρονο και 80 συνολικά στον αγώνα από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ που δεν φημίζεται για την καλύτερη επίθεσή . Από την πλευρά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ αυτός που ξεχώρισε ιδιαίτερα ήταν ο Δημήτρης Βεργίνης, (24 (3/3 δίπ., 5/6 τρίπ., 3/4 βολ.) που έκανε τα πάντα , και σκόραρε , και έκλεβε μπάλες, αλλά όταν έπρεπε δημιουργούσε. Μαζί με τον νεαρό Κουζέλογλου (18 π. με 4 τριπ.) και τον Πέρι (12 π με 2 τριπ. ) προσπάθησαν να κρατήσουν την ομάδα τους “ζωντανή” στη διεκδίκηση της νίκης – έκπληξης Εαν μάλιστα είχαν και την βοήθεια κάποιων άλλων όπως του αρνητικού Αργυρόπουλου ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Τα δεκάλεπτα: 20-26, 45-49, 67-70, 80-90.

 

* ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το ματς της ημέρας σίγουρα έγινε στο ΖΗΡΙΝΕΙΟ, όχι για αγωνιστικούς λόγους , ή από πλευράς θεάματος , αλλά σίγουρα για την εξέλιξη που είχε στο τέλος της αναμέτρησης.

Η επίμαχη φάση, με το σουτ του Γκίκα.
Η επίμαχη φάση, με το σουτ του Γκίκα.

Αυτό το τραγικό λάθος της γραμματείας καθόρισε το αποτέλεσμα του μάτς ,και δημιούργησε όλη αυτήν την ένταση στο τέλος του αγώνα από πλευράς γηπεδούχων που κατέθεσαν και την ανάλογη ένσταση.Το σασπένς στο τέλος ήταν η τελευταία πράξη σε ένα σκηνικό που είχαν «στήσει» οι δυό ομάδες , με ένα πολύ σκληρό παιχνίδι που πρωτεύοντα ρόλο είχαν οι άμυνες και οι προσεκτικές κινήσεις στην «σκακιέρα» από τους δυο προπονητές.

*

 

 

* MVP ΕΛΛΗΝΑΣ

Σαν καλύτερο Έλληνα παίκτη αυτής της αγωνιστικής χρίζουμε δικαιωματικά βέβαια τον Δημήτρη Βεργίνη ο οποίος μετά από πολύ καιρό ήταν εξαιρετικός στον αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

 

Μεγάλο ματς από τον Βεργίνη.
Μεγάλο ματς από τον Βεργίνη.

Σίγουρα του δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να αποδείξει κάποια πράγματα (αφού μάλιστα έχει περάσει και από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ..) σε ένα παιχνίδι μεγάλης δυσκολίας , και τα κατάφερε αφού έκανε τα πάντα πολύ καλά.Με 24 π. και άψογα στατιστικά , 3/3 διπ. , 5/6 τριπ. Και ¾ βολ, αλλά και 4 ασιστ. Ήταν απλά σπουδαίος και μάλιστα αγωνιζόμενος 24 λ.

*

 

 

MVP ΞΕΝΟΣ  

Ο Χάτσερ του Π.Α.Ο.Κ.
Ο Χάτσερ του Π.Α.Ο.Κ.

Ο ΧΑΤΣΕΡ του Π.Α.Ο.Κ. με (21 π, 3/3 διπ. , 3/5 τριπ., 6/6 βολ . 4 ρημπ.,3 ασιστ , )και με 33 ranking ήταν ο MVP ξένος της αγωνιστικής , και βάσει αριθμών αλλά κυρλιως λόγω της απόδοσής του στην νίκη του ΠΑΟΚ στο ΡΕΘΥΜΝΟ ειδικά όταν χρειάστηκε να παίξει «τέλεια» στο τέλος για να κερδίσει η ομάδα του την νίκη , αντέχοντας στην αντεπίθεση του αντιπάλου που πλησίασε πολύ κοντά στην ανατροπή του σκόρ. Του έλειπε ένα πολύ καλό παιχνίδι και το έκανε στην πρώτη νίκη της ομάδας του,

*

 

* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ της Αγωνιστικής

Ο Κουζέλογλου, του Απόλλων Πατρών.
Ο Κουζέλογλου, του Απόλλων Πατρών.

Δύσκολη επιλογή αυτήν την εβδομάδα , αφού αρκετοί Ελληνες πρωταγωνίστησαν στους αγώνες τους , αλλά σίγουρα μπορούμε να επιλέξουμε τον Βεργίνη στον άσσο που οργάνωσε, σκόραρε, μοίρασε τελικές πάσες και ήταν σπουδαίος και αλάνθαστος, ο Λαρετζάκης για μια ακόμη φορά στο δύο, σκόραρε και ήταν πολύ σταθερός και χρήσιμος για την ομάδα του ακόμη ένα παιχνίδι, ο νεαρός Κουζέλογλου στο τρία, που αποδεικνύεται σπουδαία προσθήκη για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ , παρά την ηλικία του και την μικρή του εμπειρία δείχενι ότι θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί , ο Ιωάννης Παπαπέτρου, στην θέση τέσσερα, με την ευστοχία του και την σταθερότητά του στον αγώνα με το ΛΑΥΡΙΟ, και στην θέση του σέντερ για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Μαυροειδής της ΚΗΦΙΣΙΑΣ (και της ΑΕΚ πλέον ) ο οποίος ήταν παρα πολύ καλός και έκανε νέο νταμπλ-ντάμπλ.

* ΠΕΝΤΑΔΑ ΞΕΝΩΝ

Ο Σάφτενααρ, του Ρεθύμνου.
Ο Σάφτενααρ, του Ρεθύμνου.

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ του ΠΑΟΚ στην θέση 1 (21 π, 3/3 διπ. , 3/5 τριπ., 6/6 βολ . 4 ρημπ.,3 ασιστ , ,ο Ντομικίκ Ουότερς του ΑΡΗ (20 Π. 6/8 διπ., 1/1 τριπ. 5/5 βολ. 4 ασιστ) στην θέση 2, ο συμπαίκτης του στην ΑΡΗ Οκάρο Ουάιτ (14 π. , ¾ διπ., 2/4 τριπ.,2/2 βολ., 7 ρημπ., 3 ασιστ ) ,στο τέσσερα για μια ακόφη φορά ο πολύ καλός Οβιέ Σοκό των ΤΡΙΚΑΛΩΝ (20 π., 7/8 διπ., 0/5 τριπ. 6/9 βολ., 4 ρημπ., 2 αιστ ) , και στην θέση του σέντερ ο Ρόλαντ Σάφτεναρ του ΡΕΘΥΜΝΟΥ (17 π.,7/12 διπ., 3/5 βολ., 9 ρημπ., 4 κλεψ.,)

 

 

* Ο ΚΟΣΜΟΣ 

Ο κόσμος για μια ακόμη φορά γέμισε το NICK GALIS HALL το οποίο εξελίσσεται σε ένα από τα πιο «θερμά» μπασκετικά γήπεδα της Ευρώπης , αφού οι φίλαθλοι του ΑΡΗ δεν επιλέγουν να πάνε στο γήπεδο με οπαδικό κίνητρο και ανάλογα με την ομάδα που παίζουν.

Aris-AEK-Kosmos-Nick-Galis-HallΓεμίζουν το γήπεδο (και μάλιστα Τετάρτη -Σάββατο και στηρίζουν την ομάδα τους με οποιονδήποτε αντιπαλο.Στα άλλα γήπεδα αρκετός κόσμος στο ΖΗΡΙΝΕΙΟ με φίλους και των δύο ομάδων (με αυτούς του ΚΟΡΟΙΒΟΥ αρκετά εκδηλωτικούς ) , αρκετός κόσμος στο ΡΕΘΥΜΝΟ (και με φιλάθλους του ΠΑΟΚ ) , αλλά η πλήρης απογοήτευση από προσέλευση κόσμου στο ΟΑΚΑ στον αγώνα της ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑ , ειδικά μετά την μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ την Τετάρτη στην Ευρώπη , αλλά και κατά παράδοξο τρόπο και λίγοι φίλαθλοι στην ΡΟΔΟ , όπου παρ’ολο που ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ φέτος κάνει μια εντυπωσιακή πορεία , οι φίλαθλοι της ΡΟΔΟΥ ,δεν δείχνουν να τον στηρίζουν.Αναμενόμενος ο κόσμος σε ΣΕΦ και ΠΕΡΙΒΟΛΑ.

* TO FAIR PLAY ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης.
Ο Χριστόφορος Στεφανίδης.

Η κίνηση της διοίκησης του ΚΟΛΟΣΣΟΥ να βραβεύσει τον Χριστόφορο Στεφανίδη για την διετή προηγούμενη παρουσία του στην ομάδα της Ρόδου και την προσφορά του ήταν η fair play κίνηση της αγωνιστικής

 

 

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ουδέν σχόλιον για την διαιτησία αυτής της αγωνιστικής αφού δεν ακούστηκε σε κανένα παιχνίδι σοβαρό παράπονο .Είναι βέβαια καλό να περνούν απαρατήρητοι όλοι οι διαιτητές και απλά να αναφέρονται στο φύλλο αγώνος.

 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.

Ο Χάρης Μαρκόπουλος
Ο Χάρης Μαρκόπουλος

Ο ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ .Ο νεαρός προπονητής του ΚΟΡΟΙΒΟΥ για μια ακόμη χρονιά δείχνει ότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό , και ανταγωνιστικό σύνολο ,με παίκτες πρωταγωνιστές αλλά και ρολίστες , στηριζόμενος όχι μόνο σε ξένους αλλά και σε πολύ καλούς Ελληνες , όπως ο Βασιλόπουλος , ο Χαριτόπουλος , ο Χριστοδούλου .Στον αγώνα της ΚΗΦΙΣΙΑΣ έδειξε πολύ διαβασμένος αφού οι συνεργάτες του και βέβαια ο Αλέξης ο Βελισσαράκος απέδειξαν ότι είχαν κάνει άριστο scouting και κατάφεραν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού να εγκλωβίσουν τα ατού της ομάδας των Βορείων Προαστείων.Ακόμη και ο Μαυροειδής που σκόραρε όλους τους πόντους του τους έβαζε δύσκολα και πάντοτε με δύο και τρείς παίκτες πάνω του ,όποτε δοκίμαζε να πάρει την μπάλλα μέσα στην ρακέτα .Σίγουρα πέτυχε μια νίκη η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την συνέχεια , και βαθμολογικά αλλά κυρίως ψυχολογικά.

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Το γεγονός της ημέρας ήταν φυσικά το τραγικό λάθος της γραμματείας της αναμέτρησης, ΚΗΦΙΣΙΑ –ΚΟΡΟΙΒΟΣ , η οποία θεώρησε πως το μακρινό σουτ του Γκίκα 9’’ πριν λήξει η αναμέτρηση ήταν για τρεις πόντους, ενώ ήταν για δύο όπως έδειξαν οι διαιτητές και έτσι άλλαξε το σκορ στο ταμπλό αναλόγως (61-61, αντί για 60-61). Έτσι οι παίκτες του Παπαθεοδώρου δεν έκαναν φάουλ γιατί νόμιζαν πως το παιχνίδι θα πήγαινε στη παράταση.

ζηρινειοΑυτό βέβαια συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος , αφού οι προπονητές και οι πάικτες της Κηφισίας εάν έβλεπαν στο ταμπλώ το πραγματικό σκορ σίγουρα θα έκαναν φάουλ στα 9’’ που απέμεναν και δεν θα άφηναν τους παίκτες του ΚΟΡΟΙΒΟΥ , να εκδηλώσουν την τελευταία επίθεση, με σκοπό να οδηγήσουν το μάτς στην παράταση..Είναι μία ενέργεια που «πληγώνει» το κύρος του πρωταθλήματος της Α1 και φυσικά οδήγησε τους ανθρώπους της ΚΗΦΙΣΙΑΣ ς να καταθέσουν ένσταση για μια ακόμη φορά όπως και εκείνη στον τον αγώνα με το ΛΑΥΡΙΟ.Εαν θέλουμε πραγματικά να έχουμε ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα πρέπει και η ποιότητα των ανθρώπων της γραμματείας να είναι τέτοια που να ακολουθεί τον σωστό επαγγελματισμό των ομάδων ,των παικτών , των προπονητών αλλά και των διαιτητών που μέχρι τώρα έχουν αποφύγει τέτοια ΤΡΑΓΙΚΑ λάθη.

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Πολύ καλός ο Χαντζής στην πρώτη νίκη των Dubai Falcons!

pannikolaou