Uncategorized Α ΕΣΚΑΣΕ

Διαμαρτυρία του Μάκαρου Άμφισσας

Παράπονα από τη διαιτησία είχε σήμερα ο Μάκαρος Άμφισσας στον αγώνα με την Μαλεσίνα και μέσω του αντιπροέδρου της ομάδας κ. Αλέξ.Κυριακίδη έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση στο eviabasket.gr:
‘ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ.
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ Η ΟΧΙ;
Το ερώτημα το οποίο πλανάται στους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ στην πόλη της Άμφισσας είναι το εξής: Tην προηγούμενη εβδομάδα διαιτητής αποβάλει τον προπονητή και αυτός τον βρίζει με χυδαιότατες εκφράσεις και δεν γράφεται το παραμικρό στο φύλλο αγώνος.
Μάλιστα συνεχίζει το τροπάριο του πηγαίνοντας στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, συνεχίζει να βρίζει το διαιτητή μπροστά και σε μικρά παιδιά και παραλίγο μάλιστα να προκαλέσει και σύρραξη με τους φιλάθλους της Άμφισσας αφού του ζήτησαν το λόγο. Στο τέλος του αγώνα πάλι έκανε την επίθεσή του στο διαιτητή με τις γνωστές κόσμιες εκφράσεις και ώ του θαύματος ο προπονητής γίνεται ο ήρωας αφού τον αδίκησε η διαιτησία και κόντεψε να τινάξει στον αέρα μια όμορφη εκδήλωση του μπάσκετ που είχαν ετοιμάσει οι άνθρωποι της Άμφισσας. Σήμερα στο κλειστό της Μαλεσίνας – δίκαιη η νίκη της Αναγέννησης – οι «βεντέτες» της γηπεδούχου (πρώτος ο καλύτερος παίκτης της Μαλεσίνας οκ. Βέλιος) στόλισαν με «γαλλικά» τους διαιτητές από την αρχή αλλά είχαν και μια δεύτερη ευκαιρία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βέβαια προπονητής, βοηθός ( Οι κκ.Θάνος και Νίκας) και πάγκος της γηπεδούχου δεν απέφυγαν τις «κόσμιες εκφράσεις» εις βάρος των παικτών της Άμφισσας και φυσικά η λύση δόθηκε αμέσως. Τεχνική ποινή στον 16χρονο Δημήτρη Λούπουλ της Άμφισσας – τι έκανε άραγε; – και αποβολή με δύο τεχνικές ποινές του Παπαδιά της Μαλεσίνας ο οποίος πρόλαβε και έπαιξε 5 λεπτά και απορούσε και αυτός στο τέλος ποιο το σφάλμα του!!!!Βέβαια τις μπασκετικές «βεντέτες» δεν τις αγγίζουμε, αλλά απλώς τις κοιτάμε και κάνουμε συστάσεις… !!!! Το να μετατρέψουμε ένα αγώνα μπάσκετ σε ροντέο είναι εύκολο το να πετύχουμε. Ένας αγώνας καλαθοσφαίρισης να γίνει αντικείμενο προαγωγής του αθλητικού και φίλαθλου πνεύματος είναι το δύσκολο . Και αυτό γιατί; Eίναι κανείς που έχει αγωνιστικό άσυλο – είτε παίκτης είτε προπονητής – με βάση τα πόσα χρόνια παίζει μπάσκετ και μπορεί να μιλά και να συμπεριφέρεται όπως θέλει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου; Aν ισχύει αυτό θα θέλαμε ως ομάδα να το ξέρουμε, ώστε από του χρόνου να βάζουμε στη 12κάδα μας 10 παίκτες άνω των 36 ετών και δύο κάτω των 19 – και όχι οκτώ που έχουμε τώρα – για να κερδίσουμε διαιτητικά σφυρίγματα και να προάγουμε το μπάσκετ μετατρέποντας τον αγωνιστικό χώρο σε αγώνα ΚΑΠΗ . Και επιτέλους οι κανόνες ισχύουν; Όταν παίκτης ή προπονητής βρίζει διαιτητή ή αντίπαλο παίκτη τιμωρείται ή όχι; Συμπέρασμα: Αν ο παίκτης είναι κάτω των 19 ναι, αν είναι πάνω από 35 όχι !!!!!!!!!!!’
Ο αντιπρόεδρος του Μάκαρου B.C.
Α.Κυριακίδης

 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (εξ αναβολής-17/4)

pannikolaou