Uncategorized Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ 90-82

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Στην παράταση!

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ 90-82 

Στην παράταση πήρε τη νίκη ο Τελεθριακός που σε ένα ματς-θρίλερ που κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, επικράτησε της Ερέτριας με 90-82.

Το ματς θα μείνει αναμφίβολα χαραγμένο στις μνήμες των παικτών αλλά και όσων το παρακολούθησαν.

Για τους θεατές, θα μείνει στην ιστορία ως ένα εντυπωσιακό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, με πολλές και ωραίες φάσεις, με τρίποντα κατά ριπάς κυρίως από πλευράς Ερέτριας, ματς-διαφήμιση για το τοπικό μπάσκετ.

Για τους παίκτες της Ερέτριας, που χρειάστηκε να γυρίσουν όλη τη…Στερεά μέχρι να φτάσουν στην Ιστιαία, αναμφίβολα θα μείνει χαραγμένο για τη μεγάλη σημερινή περιπέτεια και την παραλίγο έκπληξη.

Για όλους όμως, παίκτες και θεατές, αυτό το ματς θα μείνει στην ιστορία και για το…πολικό κρύο εντός του κλειστού της Ιστιαίας!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τελεθριακός μάλλον υποτίμησε τον αντίπαλο, με την καθυστέρηση να βγάζει εκτός ρυθμού τους παίκτες του Δαδίτσιου, που τα χρειάστηκαν μέχρι να φτάσουν στη νίκη.

Μια νίκη, που την οφείλουν εν πολλοίς στον Γιώργο Ρουμελιώτη που πέτυχε 39 πόντους, κερδίζοντας οριακά στην άτυπη μονομαχία τον Τσιρόπουλο που τελείωσε το ματς με 36!

Η Ερέτρια, που ταλαιπωρήθηκε για να φτάσει τελικά στην Ιστιαία, έκανε μεγάλο ματς που ίσως να μην το περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι ότι θα είχαν τις αντοχές για να κοντράρουν τον Τελεθριακό.

Το ντέρμπι πήγε στον πόντο, καμιά ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας και όπως φαίνεται και από τα δεκάλεπτα, αν υπήρχε ισοπαλία στο μπάσκετ θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα!

Στο τέλος της κανονικής διάρκειας, η Ερέτρια ήταν μπροστά με 75-77, αλλά στα 12′ ο Τριανταφύλλου ισοφάρισε σε 77-77.

Στον υπόλοιπο χρόνο, ο Τελεθριακός έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Τσιρόπουλο και το ντέρμπι πήγε στην παράταση.

Εκεί, οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι, πέτυχαν ένα επιμέρους σκορ 13-5 και τελικά επικράτησαν με 90-82.

Διαιτητές: Κάλφα-Χαϊνα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 34-33, 54-54, 77-77  (καν.διάρκεια), 90-82 (τελ.αποτελ.).

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ (Δαδίτσιος):Μιχαηλίδης 5 (1), Ρουμελιώτης Θ., Ρουμελιώτης Γ. 39 (3), Καστάνας 7, Ρουμελιώτης Αν., Τζελέπης 7, Μέτα, Μπόλματης 4, Δήμου 5 (1), Φακίτσας 4, Τριανταφύλλου 17.

ΕΡΕΤΡΙΑ (Κόντος-Κατέβας): Ψωμάς 5 (1), Μακρύγιαννης, Βαλκάνος, Τσιρόπουλος 36 (7), Μπέλλος 10 (1), Αγγελής 13 (3), Κανάκης 2, Μπαλάφας, Ψαριανός 16.

 

Σχετικά άρθρα

Ο Κ. Χαντζής στο Adidas Next Generation της FIBA με τους Dubai Falcons!

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Απόλλων Λιβαδειάς-Α.Ε. Καρύστου (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Απόλλων Χαλκίδας-Άρης Θήβας (photo album)

pannikolaou