Uncategorized Α2

Γ.Σ.ΚΥΜΗΣ: Σημάδια…διπλού!

Τα μεγάλα σερί σε όλα τα αθλήματα σπάνε σιγά-σιγά και αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την Κύμη που έχει ξεκάθαρο στόχο για φέτος μια ακόμα άνοδο, την τελευταία που…δικαιούται, αυτή τη φορά για την Α1.

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, είχαμε δύο end the winning streak. Ο Ολυμπιακός μετά το 17/17 έφερε ‘Χ’ στον Πλατανιά και η Βαλένθια έχασε για το Eurocup στην έδρα της από τη Λιμόζ φτάνοντας το σερί της μέχρι τις 29 σερί νίκες σε Ισπανία και Ευρώπη.

Που κολλάει τώρα, η Κύμη με τη Βαλένθια και τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό; Ο επόμενος αντίπαλος του Γυμναστικού είναι ο Φάρος Κερατσινίου, η μοναδική ομάδα πλέον, που διατηρεί το αήττητο από την αρχή της σεζόν έχοντας 12 νίκες στο πρωτάθλημα της Α2 και 5 νίκες στο κύπελλο Ελλάδας απέναντι μάλιστα και σε ομάδες της Α1!

Τους παίκτες του Μπρατσιάκου τους εξιτάρει η ιδέα του διπλού μέσα στο Κερατσίνι, αφού εκτός από το γεγονός ότι θα είναι η ομάδα που θα έχει σπάσει το σερί του Φάρου, η νίκη αυτή θα αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την κατάληψη τελικά της πρώτης θέσης και της απ’ ευθείας ανόδου στην Α1.

Το έργο της Κύμης αναμφίβολα δεν θα είναι εύκολο, ούτε θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της σε περίπτωση ήττας.

Σίγουρα, η πορεία του Φάρου μέχρι τώρα, μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι μια άτρωτη ομάδα.

Τα πλεονεκτήματα της Κύμης

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος εκτός από τον τρόπο αντιμετώπισης πάνω στο παρκέ του Φάρου με την προετοιμασία όλη τη εβδομάδα να έχει φουλ τακτική, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και κάποια άλλα στοιχεία που ίσως παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του ντέρμπι.

* Το άγχος σίγουρα θα είναι με την πλευρά του Φάρου. Το σερί που δεν θέλουν να σπάσει, πόσο μάλλον σε αυτό το ντέρμπι κορυφής, θα βαρύνει τους γηπεδούχους αν το ματς πάει στον πόντο. Ο Γυμναστικός ακόμα και εάν χάσει δεν χάνεται, ενώ αντίθετα ο Φάρος σε περίπτωση ήττας θα είναι από κάτω σε περίπτωση ισοβαθμίας, στο ενδεχόμενο που η Κύμη πάρει και τον αγώνα στην έδρα της στο τέλος του β’ γύρου και σίγουρα θα προτιμούσε να έχει μία, ακόμα και δύο ήττες σε άλλα ματς, αλλά με τίποτα στο συγκεκριμένο.

* Η φόρμα του Γ.Σ.Κύμης είναι ‘όπλο’ στα χέρια του Χαλκιδέου κόουτς. Ο Γυμναστικός παίζει πλέον χωρίς σημαντικές απουσίες, η ομάδα ρολάρει καλύτερα σε άμυνα και επίθεση, λύσεις υπάρχουν σε όλες τις θέσεις και όλα δείχνουν ιδανικά αυτό το διάστημα.

* Η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά και τη νίκη με ανατροπή στο ντέρμπι με τον Εθνικό. Για όσους ξέρουν τον Μπρατσιάκο, είναι πολύ καλός κόουτς, ‘βλέπει’ γήπεδο, μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι-τούμπα, μα πάνω απ’ όλα είναι μετρ στο κομμάτι της ψυχολογίας. Το σίγουρο είναι πως ο Γυμναστικός δεν πρόκειται να…κολλώσει!

* Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, το βαρόμετρο αναμφίβολα του Γυμναστικού.

Ο Μιλόσεβιτς.
Ο Μιλόσεβιτς.

Ο 29χρονος παίκτης κάνει και φέτος μια εξαιρετική χρονιά και είναι από τους λίγους παίκτες στην κατηγορία που μπορούν με την απόδοσή τους να καθορίσουν πολλά πράγματα πάνω στο παρκέ. Ο Μιλόσεβιτς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, έμεινε εκτός δράσης για καιρό, αλλά πλέον έχει βρει για τα καλά τη φόρμα του και αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την Κύμη.

* Ο Γ.Σ.Κύμης δεν θα παίξει μόνος του καθώς για μια ακόμα φορά οι φίλοι του θα δώσουν δυναμικό παρών στο γήπεδο. Οι παίκτες έχουν βρει μια εξαιρετική χημεία με τον κόσμο τους, που πολλές φορές έχει τον δικό του τρόπο για να ‘σπρώχνει’ την ομάδα στις επιτυχίες.

* Η παράδοση είναι με την ομάδα της Εύβοιας. Ο Γ.Σ.Κύμης και ο Φάρος πάνε πακέτο στις ανόδους τα τελευταία χρόνια, μα πάντα η ομάδα του Μπρατσιάκου είναι αυτή που κόβει πρώτη το νήμα. Πρώτα στη Γ’ Εθνική με τον Γυμναστικό να κάνει το 2-0 στα μεταξύ τους ματς και έπειτα στην Β’ Εθνική όπου οι νίκες ήταν 1-1 αλλά και πάλι πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γ.Σ.Κύμης.

 

Κοινά χαρακτηριστικά

*Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων, είναι πως κόντρα στο ρεύμα της εποχής, διατηρούν τους ίδιους προπονητές από τα τοπικά πρωταθλήματα. Ο Βασίλης Μπρατσιάκος ως γνωστόν στην Κύμη με συνεχόμενες ανόδους και αντίστοιχα ο Ανδρέας Πολέμης στον πάγκο του Φάρου.

* Οι παίκτες των δύο ομάδων άνετα θα στέκονταν και στην Α1. Αν για τον Γ.Σ.Κύμης είναι λίγο έως πολύ γνωστή η ποιότητα του ρόστερ, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Φάρο. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 10 παίκτες του Φάρου έχουν αγωνιστεί στην Α1. Μεταξύ αυτών οι Λιακόπουλος, Μπατής, Παπαμακάριος, Σκορδίλης, Κακιούζης κλπ.!

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Α2 θα γίνει την Κυριακή στις 17:00 στο ‘Π.Νικολαϊδης’ και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη Δημόσια Τηλεόραση.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ήττα-μαχαιριά! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 73-83

pannikolaou