Uncategorized Α ΕΣΚΑΣΕ

Ανακοίνωση-κόλαφος από την Ερέτρια για τον αγώνα στην Ιτέα!

Ανακοίνωση-κόλαφος από την Ερέτρια με αφορμή το προχθεσινό ματς στην Ιτέα, στην οποία οι υπεύθυνοι της ομάδας μιλάνε ακόμα και για ‘σημαδεμένη τράπουλα’, έχοντας πολλά παράπονα από τους παίκτες της Ιτέας, τους διαιτητές, αλλά κυρίως από τους φιλάθλους της τοπικής ομάδας.

Αναλυτικά η επιστολή της Ερέτριας, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποσταλεί ήδη στην ΕΣΚΑΣΕ:

Σε ένα παιχνίδι στην έδρα της Ιτέας που ήταν η μισή κατηγορία για την ομάδα μας, καταλήξαμε να παίζουμε με “σημαδεμένη τράπουλα”… Με διαιτητές που βραβεύτηκαν στην κοπή πίτας της ομάδας της Ιτέας μετά τον αγώνα και σε ένα γήπεδο που νιώθαμε ότι μόνο αγώνας μπάσκετ δεν παιζόταν και να θυμίζει αγώνα rugby!

Με αρκετούς φιλάθλους της Ιτέας να επιδεικνύονται σε έναν οχετό ύβρεων και βωμολοχιών σε όλη την διάρκεια του αγώνα όχι μόνο στους παίχτες μας που αγωνίζονταν και σε όσους ήταν στον πάγκο αλλά να επιτίθενται και φραστικά σε 10 φίλους της ομάδας που είχαν ακολουθήσει την ομάδα. Ανάμεσα τους 6 κοπέλες αλλά και ένα παιδί 9 μηνών που ούτε αυτό σεβάστηκαν…

ΕΡΕΤΡΙΑ ΣΗΜΑΞέρουμε ότι κάποιους συμφέρουν τέτοιες συμπεριφορές αλλά είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοια περιστατικά στο χώρο του μπάσκετ και ελπίζω να εξαλειφθούν με την πάροδο των χρόνων…Γιατί όλες οι ομάδες πιστεύω άμα θέλανε δημιουργούσαν τέτοια ατμόσφαιρα ενός αγώνα rugby με παίχτες να παίζουν πολύ σκληρά και να μην τιμωρούνται και φιλάθλους να ξεσηκώνονται μετά από ένα σκληρό φάουλ πάνω σε 2-3 παίχτες μας που είχαν βάλει στόχο αλλά επιλέγουν τελικά να έχουν ατμόσφαιρα αγώνα μπάσκετ μέσα σε φίλαθλα πλαίσια…
Τώρα στα του αγώνα θα θέλαμε να πούμε ότι είναι τραγικό να πηγαίνει παίχτης της ομάδας μας να κάνει επαναφορά από τα πλάγια και να έχει πάνω απ’ το κεφάλι του 5-6 άτομα και να τον φτύνουν στους 20 πόντους δίπλα απ’ το κεφάλι του και οι διαιτητές να μην κάνουν ούτε μία σύσταση στην γηπεδούχο ομάδα για να συνετίσει τους οπαδούς της. Και οι διαιτητές να μας απαντάνε ότι δεν τον ακούμπησε κανείς!!το ότι τον έφτυναν δεν πείραζε;; Επίσης άφησε το σκληρό παιχνίδι 2 παιχτών των γηπεδούχων (δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε) οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι και έδιναν το έναυσμα στην εξέδρα για να τραμπουκίζει σε όλη την διάρκεια του αγώνα και να ξεσηκώνουν το κοινό με τους τσαμπουκάδες και το αντιαθλητικό παίξιμο τους πάντα με την ανοχή των 2 διαιτητών και έπρεπε να έχουν αποβληθεί με 5 φάουλ από το ημίχρονο γιατί σε κάθε φάση τράβαγαν μπλούζες για να σταματήσουν τους παίχτες μας και ο διαιτητής να μας λέει ότι το βλέπει αλλά αφήνει να παιχτεί μπάσκετ επειδή οι παίχτες μας τους πέρναγαν και συνεχιζόταν η φάση λες και παίζαμε ποδόσφαιρο (πλεονέκτημα). Χτύπαγαν με μπουνιές και αγκωνιές για να σταματήσουν επιθέσεις της ομάδας μας, οι οποίες κάποιες φορές δεν δόθηκαν ούτε φάουλ. Πέταξαν την μπάλα στα μούτρα του Τσιρόπουλου σε νεκρό χρόνο μπροστά στους διαιτητές και δεν δώσανε τεχνική ποινή η οποία θα ήταν δεύτερη για τον συγκεκριμένο παίχτη και ταυτόχρονα η αποβολή του… (για τον Τσιρόπουλο μας είπαν ότι του τα είχαν μαζεμένα από το περσινό παιχνίδι των 2 ομάδων για το ποιος θα είναι ο Πρωταθλητής της Β ΕΣΚΑΣΕ επειδή τους είχε κάνει χειρονομία όταν τελείωσε το παιχνίδι που βρήκε νικήτρια την ομάδα μας και για αυτό τον έπαιζαν τόσο σκληρά μετά από ομολογία στελέχους της ομάδας της Ιτέας)!

Από τους διαιτητές έχουμε μεγάλα παράπονα και γιατί μόλις ισοφαρίσαμε σε 50-50 με 3 σφυρίγματα ανάποδα τους έδωσαν πάλι αέρα 6 πόντων στην γηπεδούχο ομάδα που τελικά κρατήσανε μέχρι το τέλος.
Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε, καθαρά, παντελονάτα, τίμια και πάντα μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου. Είτε μείνουμε είτε πέσουμε κατηγορία θα ξέρουμε ότι έχουμε κάνει ένα καθαρό αγώνα. Χωρίς γήπεδο στην πόλη μας και χωρίς παραχώρηση γηπέδου στην Χαλκίδα για προπονήσεις λόγω “τρικλοποδιών από κάποιους που κόπτονται για το άθλημα” αλλά εμείς θα είμαστε εκεί και θα προσπαθούμε. Γιατί μας αρέσει το μπάσκετ και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!
Συγχαρητήρια σε όλους του παίχτες της ομάδας μας που δεν αντέδρασαν σε όλους αυτούς τους τραμπουκισμούς και τελείωσε ο αγώνας κανονικά. Γιατί άμα είχε αντιδράσει έστω και ένας δεν ξέρουμε τι θα είχε γίνει. Να είναι σίγουροι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την διεξαγωγή των αγώνων ότι όποτε ξαναγίνουμε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών θα αποχωρούμε απ’τον αγώνα με όποιες κυρώσεις για την ομάδα μας μήπως και κάποια στιγμή αλλάξουν κάποιες καταστάσεις και καταλήξουμε σε κάποιες έδρες, να παίζετε μόνο μπάσκετ επιτέλους.
Πρέπει κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να σταματήσουν να κωφεύουν και να ακούσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται σε κάποια γήπεδα που όλοι τα ξέρουν αλλά δεν μιλάνε ποτέ!!!’

                                                                                                                                                   Το Δ.Σ. του ΑΣΚ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Σχετικά άρθρα

Εγκύκλιος χειμερινής μεταγραφικής περιόδου 2023-2024. Όροι και προϋποθέσεις.

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (9-10/12)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Α.Ε. Καρύστου-Απόλλων Λιβαδειάς (photo album)

pannikolaou