Β ΕΣΚΑΣΕ Β ΟΜΙΛΟΣ

Απάντηση από τα Φάλαρα στα Εκπ.Μπούκαλη

 

Το ματς της περασμένης εβδομάδας ανάμεσα στα Φάλαρα και στα Εκπ.Μπούκαλη ‘άναψε φωτιές’ λόγω της ένστασης των φιλοξενουμένων μετά το τέλος του αγώνα για την απουσία μικρού από το ρόστερ των νικητών, με τα Εκπ.Μπούκαλη να εκδίδουν ανακοίνωση μεσοβδομάδα και τα Φάλαρα να απαντούν σήμερα με δελτίο τύπου, δίνοντας την δική τους ερμηνεία για τα όσα συνέβησαν στο ματς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Στυλίδας:

‘Διαβάζοντας με μεγάλη έκπληξη την γεμάτη αντιφάσεις ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Α.Σ. των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στον μεταξύ μας αγώνα την Κυριακή 14/02/2016 στην οποία αναφέρονται τόσο το όνομα του προπονητή μας όσο και του Συλλόγου μας. Εντυπωσιαζόμαστε από τις ανακριβείς και ανυπόστατες δηλώσεις στην προσπάθειά τους για διαστρέβλωση της αλήθεια, η οποία έχει ως εξής: 

Πριν την έναρξη του αγώνα ο προπονητής μας ενημέρωσε ως όφειλε τον αντίπαλο προπονητή για την απουσία μικρού από την σύνθεση της ομάδας. Ο προπονητής του ΑΣΕΜ δεν έφερε καμία αντίρρηση για την διεξαγωγή του αγώνα και παρέπεμψε τον προπονητή μας στον Α’ διαιτητή κ. Ζάχο, ο οποίος προέβη στην έναρξη του αγώνα κανονικά. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και αφού η ομάδα των Φαλάρων έχει κερδίσει με διαφορά 12 πόντων, ο αρχηγός της αντίπαλης ομάδας υπέβαλε ένσταση αναφέροντας ότι δεν χρησιμοποιήθηκε μικρός αθλητής. Καλό είναι να σημειωθεί ότι δεν λάβαμε καμία επίσημη ενημέρωση για την υποβολή της ένστασης, γεγονός το οποίο συνυπολογίζεται μεταξύ άλλων στον δόλιο τρόπο που ενήργησε ο αντίπαλος.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η απαράδεκτη αυτή ενέργεια της αντιπάλου ομάδας έγινε προμελετημένα έτσι ώστε να κερδίσει τον αγώνα με πλάγιο τρόπο στα χαρτιά ή απλά ήταν μία αντίδραση απόγνωσης της πικρίας των ηττημένων, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν έγινε για την διαφύλαξη της ισονομίας του πρωταθλήματος. Εύλογο είναι επίσης το ερώτημα αν η αντίπαλη ομάδα θα έκανε ένσταση στην περίπτωση που το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της.

Καλό είναι να γνωρίζουν οι αντίπαλοι ότι τους αγώνες τους κερδίζει ο καλύτερος και όχι αυτός με το πληγωμένο γόητρο. Τέτοιες συμπλεγματικές συμπεριφορές ευτελίζουν το αθλητικό ιδεώδες και πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για τους νέους αθλητές.

Εντύπωση μας προκαλεί πως τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη μέσα από τόσα χρόνια αξιέπαινης πορείας στον τομέα της εκπαίδευσης υιοθετούν τέτοιες επικίνδυνες και παραπλανητικές ενέργειες από τον προπονητή μπάσκετ του ΑΣΕΜ ο οποίος θα έπρεπε κατά τα άλλα να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους αθλητές του. Τέτοιες κινήσεις υποδεικνύουν ότι σκοπός του δεν ήταν μόνο να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά, αλλά και να ενορχηστρώσει τον επιτηδευμένο υποβιβασμό κατηγορίας της ομάδας μας μέσω ενός ενδεχόμενου μηδενισμού.  

Ας αφήσουν λοιπόν τις δικαιολογίες, το λιγότερο που θα έπρεπε να νιώθουν είναι ντροπή όταν αναφέρονται στο fair play, την ίδια στιγμή που θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι με άλλους τρόπους εκτός του “ευ αγωνίζεσθαι” ενώ παράλληλα αρέσκονται στο να εκτοξεύονται προσβολές κατά της ομάδας των νικητών, από αντίπαλους γηπεδικούς αλλά και εξωγηπεδικοιύς, παράγοντες.

Κύριοι, όσοι από εσάς είστε υπεύθυνοι για τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες που υπονομεύουν και δυσφημούν το πρωτάθλημα και γενικότερα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είστε υπόλογοι απέναντι στους πολίτες της Ανατολικής Φθιώτιδας για τις πράξεις σας. Αν δεν είστε σε θέση να τηρείτε τις συμφωνίες που δίνετε, καλύτερα να μην τις κάνετε εξ αρχής και εκτίθεστε.

Ο σύλλογος μας  αριθμεί πάνω από 33 χρόνια ένδοξης ιστορίας σε πάρα πολλά αθλήματα με αρχές, ήθος και αξιοπρέπεια. Αξίες τις οποίες διατηρούμε τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας τις αμφισβητήσει. Έχουμε μάθει να σεβόμαστε πάντα τον κόπο και τις προσπάθειες του αντιπάλου, πράγμα το οποίο επιθυμούμε και από τους αντιπάλους μας.

Εκ το Δ.Σ., του προπονητή και των αθλητών του ανδρικού τμήματος μπάσκετ’.

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΣΚΑΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Άρης Αμφίκλειας-Αλίαρτος 72-62 (video)

pannikolaou

Κλήρωση Β’ ΕΣΚΑΣΕ (playoffs)

pannikolaou

Β’ ΕΣΚΑΣΕ Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Άρης Αμφίκλειας-Αλίαρτος (photo album)

pannikolaou