Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΜΑΚΑΡΟΣ-ΛΗΛΑΝΤΙΟ 70-67

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Παραμονή με εκτελεστή τον Ψιμούλη!

ΜΑΚΑΡΟΣ-ΛΗΛΑΝΤΙΟ 70-67

Μεγάλο ντέρμπι στην Άμφισσα, με τον Μάκαρο να παίρνει τη νίκη στο τέλος με 70-67 μετά από γκολ-φάουλ του Ψιμούλη και ενώ προηγουμένως το Ληλάντιο είχε κάνει την ανατροπή παίρνοντας προσωρινά όπως αποδείχθηκε, το προβάδισμα στο σκορ!

Ματς για γερά νεύρα στο κατάμεστο ‘Χριστολιάς Καμπεράκης’ με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για τη νίκη. Με ένα χιτσκοκικό φινάλε ο Μάκαρος βγήκε νικητής με 70 -67 πετυχαίνοντας την 3η του σερί νίκη αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου όταν είχε ηττηθεί με 5 πόντους. Βέβαια αυτό μπορεί να μην έχει σημασία αν η ομάδα της Άμφισσας κερδίσει τα παιχνίδια που απομένουν στην έδρα της. Για το Ληλάντιο, έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Βεζυρτζόγλου που πριν μία εβδομάδα δήλωνε πως σταματάει από την ομάδα της Χαλκίδας.

Στο α΄δεκάλεπτο ο Μάκαρος ήταν καλύτερος και προηγήθηκε με 19 -9 παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση.  Στο β΄δεκάλεπτο το Ληλάντιο ισορρόπησε το παιχνίδι και το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Άμφισσας να προηγείται με 30 -24.

Στο γ΄δεκάλεπτο ο Μάκαρος βρίσκοντας λύσεις από Γιαννακόπουλο και Κακούση προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους διαφορά, αλλά το Ληλάντιο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με τους έμπειρους παίκτες που έχει, όχι  μόνο ροκάνισε τη διαφορά αλλά προηγήθηκε στο δ΄δεκάλεπτο ακόμα και με 4 πόντους διαφορά έχοντας κύριους εκφραστές των επιθέσεών του τους Γρηγοράκη και Αργυρίου!

Ο Ψιμούλης με καλάθι και φάουλ στο τέλος, έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.
Ο Ψιμούλης με καλάθι και φάουλ στο τέλος, έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Να σημειωθεί πως η ομάδα της Χαλκίδας σκόραρε από το το 49 ως το 58 μόνο με βολές. Η ομάδα της Άμφισσας  με πιεστική άμυνα και με τη συμπαράσταση του κόσμου της κατόρθωσε να ισοφαρίσει και να έχει την  τελευταία επίθεση η οποία  έκρινε και το παιχνίδι, καθώς στα 17 δευτερόλεπτα ο Γρηγοράκης χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ.  Στα 2 δευτερόλεπτα ο Μάκαρος έχει άουτ από την τελική γραμμή, το εκτελεί ο Οικονόμου και πασάρει στον Ψιμούλη ο οποίος σε νεκρό χρόνο σκοράρει και κερδίζει φάουλ. Βάζει και τη βολή και ο Μάκαρος κερδίζει με 70 -67!

Από το Μάκαρο ξεχώρισαν οι Οικονόμου, Ψιμούλης, Γιαννακόπουλος και Κακούσης και από το Ληλάντιο οι Αργυρίου, Γρηγοράκης και Πούλος.

Διαιτητές: Χουγιάζος – Γερονικολός.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-9, 11-15, 21-19, 19-24.

ΜΑΚΑΡΟΣ (Παπούλιας): Φουσέκης Π., Μαμαρέλης 5 (1), Οικονόμου 9, Κυριακίδης 5 (1), Γίδας, Βουρνούς, Φουσέκης Ν. , Αμπλάς 4, Κακούσης 9 (3), Μήτσου, Ψιμούλης 9, Γιαννακόπουλος 29 (1)

ΛΗΛΑΝΤΙΟ (Βελισσαράκος): Ανδρέου, Βελισσαράκος 7, Γρηγοράκης 16 (2), Πούλος 19 (1), Σφύρλας, Βεζυρτζόγλου 2, Σταμέλος 8, Αργυρίου 14 (1), Θεοδώρου 1

 

 

Σχετικά άρθρα

Την 1η Απριλίου τα εισιτήρια του Προολυμπιακού τουρνουά με πολύ χαμηλές τιμές!

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (30 Μαρτίου-3 Απριλίου)

pannikolaou

Πρώτη προπόνηση με την Εθνική Εφήβων ο Χαντζής παρουσία Πιτίνο! (pics)

pannikolaou