Α ΕΣΚΑΣΕ

Το computer της Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Η 18η αγωνιστική ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικές εκπλήξεις, με τα φαβορί να κατακτούν τις νίκες και τον Μάκαρο να παίρνει προβάδισμα στην κούρσα της παραμονής μετά τη νίκη του απέναντι στο Ληλάντιο.

Το θέαμα πάντως ήταν εντυπωσιακό, με δύο 100αρες σε Αταλάντη και Σχηματάρι, που ήταν και οι πρώτες της φετινής σεζόν!

ΛΟΚΡΟΣ

Νίκησε στο ρελαντί την Ερέτρια με 111-53, έχοντας μετά από 18 αγωνιστικές την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 1060 πόντους παθητικό. Η μεγάλη διαφορά στο σκορ, έδωσε δυνατότητα για rotation με τους Κωνσταντίνου, Τραγογιάννη να πετυχαίνουν τους πρώτους τους πόντους στο πρωτάθλημα και τους Διαμαντή, Κώστα,Παπαηλίου, Χόντο και Μπούτσικα να πετυχαίνουν ατομικά ρεκόρ πόντων για φέτος!

 

ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

Νίκησε τον Αλέξανδρο με 107-70 κοντράροντας τον Λοκρό και στις 100ρες! Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 1459 πόντους ανήκει στον Ερμή, για τον οποίο πέτυχε τους πρώτους του πόντους στη σεζόν ο Τζελάς, ενώ ατομικά ρεκόρ πόντων έκαναν οι Κολοβός, Σπανός και Κωνσταντούρας. Εντυπωσιακή επιστροφή του Βλάχου μετά αοπό 3 αγωνιστικές με 19 πόντους, απών για 3η φορά φέτος ο τραυματίας Κώνστας.

 

ΑΥΛΙΔΑ

Νίκησε την Ιτέα με 77-52, πετυχαίνοντας την 6η σερί της νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας ένα ιδανικό β’ γύρο. Πρώτη συμμετοχή του Κοντέ με την αντρική ομάδα με 11 πόντους και 3 τρίποντα! Ατομικό ρεκόρ αποτελούν φέτος για τον Κωνσταντόπουλο οι 11 πόντοι, για 7η φορά φέτος ο Χατζηστάμου πάνω από τους 20 πόντους.

 

ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ

Επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας τον ουραγό Σύλλα με 76-27. Μεγάλο χρόνο συμμετοχής έδωσε ο Γερμανός στις ρεζέρβες, πρώτοι πόντοι στη σεζόν για Χαλιο και Βρακά, πρώτη συμμετοχή για τον Πέττα, ατομικό ρεκόρ πόντων για φέτος από τους Κουτσοβασίλη, Μανώλα, Σκυριανό. Ο Παπάνογλου έπαιξε ελάχιστα, μένοντας μετά από 11 αγωνιστικές, σε μονοψήφιο αριθμό πόντων.

 

ΜΑΛΕΣΙΝΑ

Έχασε στο τασκ από τον Τελεθριακό με 67-66, έχοντας παράπονα από τη διαιτησία. Δευτερο καλύτερο ρεκόρ φέτος για τον Βέλλιο οι 23 πόντοι και για τον Κανακάρη οι 16. Ο Ιωακείμ, μαζί με τον εξ αναβολής αγώνα με το Σύλλα, απουσίασε για 2ο σερί ματς.

 

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ

Νίκησε τη Μαλεσίνα με 67-66, με δύο βολές του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Γιώργου Ρουμελιώτη στο τέλος. Ο Μιχαηλίδης έκανε ατομικό ρεκόρ έξω από τα 6.75 μ. με τα δύο τρίποντα που σημείωσε, ο Μπόλματης έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων μετά από 6 αγωνιστικές.

 

ΜΑΚΑΡΟΣ

Νίκησε το Ληλάντιο με 70-67, σκαρφάλωσε στην 7η θέση και απέχει πλέον 2 νίκες από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Γιαννακόπουλος με τους 29 πόντους που σημείωσε έκανε ατομικό ρεκόρ για φέτος. Ο Κακούσης ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με τους 9 πόντους, όπως και τσα εύστοχα τρίποντα (3).

 

ΙΤΕΑ

Έχασε στην Αυλίδα με 77-52 και θέλει οπωσδήποτε νίκη με την Ερέτρια το Σάββατο για να μην μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες. Επέστρεψε μετά από 3 αγωνιστικές ο Ι.Μωραϊτης πετυχαίνοντας και 15 πόντους. Δεύτερο καλύτερο ρεκόρ για φέτος από τον Μπαντελά, που σημείωσε 14 πόντους.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ηττήθηκε στο Σχηματάρι με 107-70, μια ήττα πάντως που ήταν εντός προγράμματος. Ο Γκόλιας με 11 πόντους έκανε το 2ο χειρότερο ρεκόρ για φέτος, για πρώτη φορά μόλις 2 πόντοι και από τον Λιαμπότη. Αντίθετα, ατομικό ρεκόρ από τον Καψούλη που πέτυχε 15 πόντους.

 

ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Έχασε στην Άμφισσα από τον Μάκαρο με 70-67 και έχει ‘τελικό’ το Σάββατο με τον Άρη Θηβών. Ο Αργυρίου με 14 πόντους και ο Σταμέλος με 8 ισοφάρισαν τα ατομικά τους ρεκόρ. Βελισσαράκος και Πούλος οι μόνοι που έχουν παίξει σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος.

 

ΕΡΕΤΡΙΑ

Ηττήθηκε με το βαρύ 111-53 από τον Λοκρό στην Αταλάντη. Για πρώτη φορά φέτος απών από αγώνα της ομάδας του ο πρώτος σκόρερ της Ερέτριας Τσιρόπουλος. Ατομικό ρεκόρ πόντων από τον Ψαριανό (19), για 14η σερί αγωνιστική βρίσκει το στόχο από τη γραμμή του τριπόντου ο Αγγελής!

 

ΣΥΛΛΑΣ

 

Έχασε από τον Άρη στη Θήβα με 76-27, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας. Για μια ακόμη φορά, ο Φώτου έδωσε το βάπτισμα του πυρός σε νέους παίκτες, κάνοντας αυτή τη φορά ντεμπούτο οι Κ.Μαυροζούμης και Παπακοσμάς. Ρεκόρ πόντων από τον Πολίτη, που πέτυχε 18 (4).

 

ΟΙ TOP ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

1. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ. (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ) 39 (14η)

2. ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ) 36 (14η)

3. ΜΑΤΟΣ ΑΝ. (ΛΟΚΡΟΣ-ΣΥΛΛΑΣ) 32 (8η)

4. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ. (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) 32 (6η)

5. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ (ΑΥΛΙΔΑ-ΑΡΗΣ Θ.) 31 (11η)

6. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ. (ΕΡΕΤΡΙΑ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ) 31 (3η)

7. ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΡΕΤΡΙΑ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ) 31 (15η)

8. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΣΥΛΛΑΣ) 30 (4η)

9. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ. (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΣΥΛΛΑΣ) 29 (4η)

10. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ (ΙΤΕΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) 29 (3η)

11. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ. (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ) 29 (11η)

12. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΑΚΑΡΟΣ-ΛΗΛΑΝΤΙΟ) 29 (18η)

 

Σχετικά άρθρα

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29/4)

pannikolaou

3×3 ΔΕΗ Street Basketball: Eντυπωσιακή έναρξη του τουρνουά στη Λαμία (pics)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ Playoffs: Στις 29 Απριλίου ο πρώτος αγώνας Κάδμου-Πρωτέα Σχηματαρίου

pannikolaou