Α ΕΣΚΑΣΕ

Το computer της Α’ ΕΣΚΑΣΕ (22η αγωνιστική)

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι και το καλύτερο κατά πολλούς πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Α΄ΕΣΚΑΣΕ, έφτασε στο τέλος του, τουλάχιστον όσο έχει να κάνει με την κανονική διάρκεια.

Λοκρός, Σχηματάρι, Αυλίδα και Άρης Θηβών συνεχίζουν στα play-off με τις υπόλοιπες 8 ομάδες να ξεκινούν κάπως νωρίς είναι η αλήθεια, τις θερινές διακοπές…

Μεγάλος νικητής της 22ης αγωνιστικής ήταν αναμφίβολα ο Αλέξανδρος Αρτάκης. Η ομάδα του Πανούση επικράτησε στην Αυλίδα της Ερέτριας και μα αυτή τη νίκη παρέμεινε στην κατηγορία. Αντίθετα το Ληλάντιο, παρά τη νίκη του στην Αιδηψό δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την 10η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό και τώρα πλέον εναποθέτει όλες τις ελπίδες του στον Έσπερο Λαμίας που νίκησε την Νάξο και έχει κάποιες αμυδρές ελπίδες σωτηρίας στη Γ’ Εθνική, συμπαρασύροντας και την ομάδα του Βελισσαράκου.

Στα υπόλοιπα ματς, αξιοσημείωτες οι νίκες της Αυλίδας στη Θήβα επί του Άρη και του Τελεθριακού στην Άμφισσα, ενώ Λοκρός και Σχηματάρι είχαν εύκολο έργο με Μαλεσίνα και Ιτέα αντίστοιχα.

 

ΛΟΚΡΟΣ

Νίκησε εύκολα τη Μαλεσίνα με 79-46 τερματίζοντας πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και εκεί θέλει να παραμείνει και μετά το τέλος των play-off ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος είχε η ομάδα της Αταλάντης με 1272 πόντους παθητικό. Πρώτη συμμετοχή και πόντοι (3) για τον Πρεφαντή, ενώ ο Διαμαντής στα τελευταία 3 ματς έφτασε τα 13 τρίποντα! Δεύτερο ματς φέτος που ο Άγγελος Μάτος δεν ευστόχησε σε τρίποντο!

 

ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ

Νίκησε την Ιτέα με 91-62, τερμάτισε δεύτερο και ξεκινάει τα play-off την Παρασκευή απέναντι στην Αυλίδα. Ρεκόρ πόντων για φέτος από Τζελά και Σπανό, πρώτοι πόντοι στο πρωτάθλημα από τον Ζορμπάνο. Επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από 5 αγωνιστικές για τον Σωτ.Κώνστα, κορυφαία ομάδα στην επίθεση ο Ερμής με 1782 πόντους.

 

ΑΥΛΙΔΑ

Νίκησε με 66-70 στη Θήβα τον Άρη και έκλεισε ιδανικά την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της που την έφερε και για πρώτη φορά στα play-off ανόδου. Ο Κούρτης με 14 πόντους επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις πετυχαίνοντας το 2ο καλύτερο ατομικό ρεκόρ πόντων, σταθερή αξία ο Κατσούλας με 23 πόντους, προσπερνώντας για 6η φορά φέτος το φράγμα των 20 πόντων.

 

ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ

Ηττήθηκε από την Αυλίδα με 66-70, τερμάτισε 4ος και μπήκε στα play-off ανόδου όπου θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Λοκρό με μειονέκτημα έδρας αλλά με 1-1 τα μεταξύ τους ματς από την κανονική διάρκεια. Ατομικό ρεκόρ πόντων από τον Μανώλα που σημείωσε 25, ενώ και ο Κλούρας με 14 πόντους πέτυχε την δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση.

 

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ

Έκλεισε την πρώτη του χρονιά στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ με θετικό πρόσημο και με μια μεγάλη νίκη μέσα στην Άμφισσα με 56-76. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μπόλματη με 18 πόντους (3ο καλύτερο ρεκόρ). Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Γιώργος Ρουμελιώτης τελείωσε τη σεζόν με 19 πόντους.

 

ΜΑΛΕΣΙΝΑ

Έχασε στην Αταλάντη από τον Λοκρό με 79-46 και τερμάτισε στην 6η θέση αν και ο αρχικός στόχος ήταν για ψηλότερα. Ο Μαντζιώρης με 7 πόντους σημείωσε το 2ο καλύτερο ατομικό ρεκόρ, ο Βέλλιος πέτυχε 13 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για φέτος των ‘κιτρινόμαυρων’.

 

ΙΤΕΑ

Ήττηθηκε στο Σχηματάρι από την τοπική ομάδα με 91-62. Τόπο στα νιάτα έδωσε ο Μωραϊτης που έδωσε το βάπτισμα του πυρός σε Σανούδο, Παπαδρόσο. Πρώτοι πόντοι στο πρωτάθλημα από τον πιτσιρικά Παγώνη (7), τον Πασαλιμανιώτη (4) και τον Παπαδρόσο (3).

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τη νίκη της χρονιάς πήρε απέναντι στην Ερέτρια με 63-65 και παρέμεινε στην κατηγορία. Ο Γκόλιας, που δεν είχε παίξει στο ματ του πρώτου γύρου, πέτυχε 20 πόντους, ένα όριο που ξεπέρασε φέτος σε 14/21 παιχνίδια που αγωνίστηκε! Ο Βαλήλας πέτυχε για 4η φορά φέτος 8 πόντους με το ατομικό του ρεκόρ να είναι οι 9 απέναντι στη Μαλεσίνα.

 

ΜΑΚΑΡΟΣ

Έχασε στην έδρα του από τον Τελεθριακό με 56-76. Πρώτοι πόντοι από τον Μαργώνη (2), δεύτερο καλύτερο ρεκόρ από τον Αμπλά με 15 πόντους. Τελευταίο παιχνίδι κατά πάσα πιθανότητα για τον Ψιμούλη που θα βοήθησε από άλλο πόστο.

 

ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Νίκη χωρίς αντίκρυσμα για το Ληλάντιο με 60-81 στην Αιδηψό επί του Σύλλα, καθώς με τη νίκη του Αλέξανδρου στην έδρα της Ερέτριας η ομάδα του Βελισσαράκου έπεσε στην Β’ κατηγορία. Ρεκόρ σε πόντους και τρίποντα από τον Βελισσαράκο με 21 (6) πόντους, η πιο παραγωγική τρίποντη συγκομιδή για το Ληλάντιο με 12 εύστοχα τρίποντα.

 

ΕΡΕΤΡΙΑ

Έπαιξε για την ιστορία της και παρότι πεσμένη ηττήθηκε στο τσακ από τον Αλέξανδρο με 63-65. ρεκόρ πόντων από τον Ψαριανό με 25 και τον Κώστα Κανάκη με 12. Πρώτη συμμετοχή στην Α’ κατηγορία για Αποστόλου και Μπέκο, μεγάλο ρεκόρ από τον Αγγελή που σκόραρε έξω από τα 6.75 μ. για 18η σερί αγωνιστική!

 

ΣΥΛΛΑΣ

Ηττήθηκε στην έδρα του από το Ληλάντιο με 60-81 και αποχαιρέτησε την Α’ ΕΣΚΑΣΕ χωρίς νίκη αλλά με το κεφάλι ψηλά. Ο Θοδ.Μαυροζούμης με 26 πόντους έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων, ενώ ο Γάσπαρης έπαιξε για πρώτη φορά συμπληρώνοντας το παζλ των πιτσιρικάδων που πήραν φέτος πολύτιμες εμπειρίες.

 

ΟΙ TOP ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

1. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ. (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ) 39 (14η)

2. ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΕΡΕΤΡΙΑ) 36 (14η)

3. ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ (ΛΟΚΡΟΣ-ΛΗΛΑΝΤΙΟ) 35 (20η)

4. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ. (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) 32 (6η)

5. ΜΑΤΟΣ ΑΝ. (ΛΟΚΡΟΣ-ΣΥΛΛΑΣ) 32 (8η)

6. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Γ. (ΕΡΕΤΡΙΑ-ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ) 31 (3η)

7. ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΡΕΤΡΙΑ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ) 31 (15η)

8. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ (ΑΥΛΙΔΑ-ΑΡΗΣ Θ.) 31 (11η)

9. ΜΑΤΟΣ ΑΝ. (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΛΟΚΡΟΣ) 31 (21η)

10. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΣΥΛΛΑΣ) 30 (4η)

11. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ (ΙΤΕΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) 29 (3η)

12. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΑΚΑΡΟΣ-ΛΗΛΑΝΤΙΟ) 29 (18η)

 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (εξ αναβολής-17/4)

pannikolaou