Α ΕΣΚΑΣΕ

Θετικό πρόσημο για τον Άρη Θήβας!

Η ώρα του απολογισμού έφτασε για τον Άρη Θηβών όσο αφορά το αντρικό τμήμα μετά τον αποκλεισμό του στον ημιτελικό των play-off από τον Λοκρό Αταλάντης, με τη διοίκηση της ομάδας να αναφέρει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως η χρονιά ήταν επιτυχημένη, παρότι οι αρχικοί στόχοι του Άρη ήταν σαφώς υψηλότεροι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-απολογισμός της χρονιάς των ‘κιτρινόμαυρων’:

Μία ακόμα επιτυχημένη αγωνιστική περίοδος για το αντρικό τμήμα μπάσκετ του συλλόγου μας έληξε το Σάββατο 9/4/16 με τον τελευταίο αγώνα των “play-off” ανόδου για την ομάδα μας.

Η χρονιά αυτή αφήνει σίγουρα ανάμικτα συναισθήματα σε όλους τους φίλου της ομάδας μας, καθ’ όσον είναι γεγονός ότι οι αρχικές προσδοκίες όλων, καθώς και η καθομολογουμένη δυναμική του φετινού “roster”, δημιούργησαν δίκαια υψηλότερες προσδοκίες και στόχους για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Δυστυχώς ανεξέλεγκτοι και απρόβλεπτοι παράγοντες λειτούργησαν αρνητικά κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να μη δύναται η ομάδα να γυμνασθεί και να παρουσιάσει το πραγματικό της αγωνιστικό πρόσωπο.

Τέτοιοι παράγοντες – τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία της ομάδας ήταν:

Σοβαροί και πολυήμεροι τραυματισμοί και απουσίες βασικών παικτών όπως οι Φωτητζόγλου, Κανινής, Σολομωνίδης και Σκυριανός.

 1. Προβλήματα βασικών παικτών όπως οι Μανώλας και Χαρατσής εξαιτίας των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων (προτεραιότητα όλων βέβαια στη δύσκολη μνημονιακή εποχή μας), με αποτέλεσμα την αδυναμία συμμετοχής στις προπονήσεις.
 2. Υποχρεωτικές απουσίες από προπονήσεις των δύο φοιτητών της ομάδας μας, Κανινή και Σκυριανό, λόγω παρακολούθησης των μαθημάτων στις σχολές τους, στο πανεπιστήμιο.
 3. Αδυναμία συμμετοχής των Ματσαγγούρα και Βλάχου λόγω σχολικών υποχρεώσεων (Γ’ Λυκείου).
 4. Για μια ακόμη φορά αρνητικές εις βάρος μας διαιτησίες σε κρίσιμους αγώνες και ήττες της ομάδας μας, στον “Ερμή” Σχηματαρίου (ήττα 90-88 στη παράταση) και στον “Αλέξανδρο” Αρτάκης (ήττα 63-62 με σφαγιαστική κυριολεκτικά διαιτησία).

Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα, η ομάδα παρέμεινε αξιοπρεπής και ανταγωνιστική στους 24 αγώνες του πρωταθλήματος και οι σχέσεις Διοίκησης, προπονητών και παικτών άψογες και οικογενειακές.

Η ομάδα κάνοντας 13 νίκες και 9 ήττες, όπως και πέρυσι πέρασε στα “play-off” ανόδου για την Γ’ Εθνική, τερματίζοντας τελικά στην 4η θέση της βαθμολογίας, αποτέλεσμα που συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω προβλήματα χαρακτηρίζει σίγουρα μία ακόμα επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά.

Σημαντικό για την αξιολόγηση τη δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής του “Άρη” Θήβας είναι το γεγονός ότι συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα Ανδρών της Α’ ΕΣΚΑΣΕ με την ομάδα μας συμμετείχαν ούτε λίγο ούτε πολύ 22 αθλητές (ρεκόρ για την ομάδα μας), εκ των οποίων 11 άνδρες, 3 έφηβοι και 8 παίδες, προερχόμενοι από την υποδειγματική λειτουργία των ακαδημιών μας, την τελευταία δεκαετία.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας, συγχαίρουν τους προπονητές Γερμανό Σωτήρη και Κουτσοβασίλη Γιάννη για την επιτυχημένη περαίωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των, Ανδρικού, Εφηβικού και Παιδικού, τμημάτων, καθώς επίσης και τους παίκτες που στελέχωσαν τα παραπάνω τμήματα, ευχαριστώντας παράλληλα τους γονείς των αθλητών για τη πολύτιμη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία τους, κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων και βέβαια όλους τους φίλους και ευγενικούς χορηγούς μας, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, οι όποιες δυσκολίες λόγω οικονομικής κρίσεως θα ήταν αξεπέραστες.

Συγχαρητήρια επίσης θα πρέπει να δοθούν και στις αθλήτριες που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα Κορασίδων, Νεανίδων και Γυναικών, που επίσης αντιπροσώπευσαν αξιοπρεπέστατα το Σύλλογο στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, πάντα με την πολύτιμη και απαραίτητη βοήθεια των γονιών τους.

Στη συνέχεια παρατίθενται για λόγους καθαρά αρχειακούς μερικά στατιστικά στοιχεία από το πρωτάθλημα Ανδρών του “Άρη” Θήβας για την Α’ ΕΣΚΑΣΕ 2015-2016.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΟΝΤΟΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
ΠΑΠΑΝΟΓΛΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 280 29
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 253 25
ΜΑΝΩΛΑΣ ΝΙΚΟΣ 200 11
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 176 14
ΚΛΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 152
ΦΩΤΗΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 142
ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 95 5
ΣΚΥΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ 86 3
ΚΑΝΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 71 1
ΚΑΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 10 1
ΜΑΤΣΑΓΓΟΥΡΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 5
ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ 4
ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ 4 1
ΧΑΛΙΟΣ ΝΙΚΟΣ 3
ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 2
ΒΡΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 2
ΚΑΣΣΑΙ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΠΕΚΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΕΤΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΣΤΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι 5 πρώτοι σε κάθε κατηγορία:

Ριμπάουντ

 1. ΚΛΟΥΡΑΣ (93 αμυντικά & 49 επιθετικά)
 2. ΦΩΤΗΤΖΟΓΛΟΥ(58 & 21)
 3. ΠΑΠΑΝΟΓΛΟΥ (70 & 15)
 4. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ (54 & 12)
 5. ΜΑΝΩΛΑΣ (58 & 10)

 

Ασσίστ

 1. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ – 45
 2. ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ – 26
 3. ΧΑΡΑΤΣΗΣ – 21
 4. ΠΑΠΑΝΟΓΛΟΥ – 20
 5. ΚΛΟΥΡΑΣ – 13

Κλεψίματα

 1. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ – 24
 2. ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ – 19
 3. ΚΛΟΥΡΑΣ – 17
 4. ΧΑΡΑΤΣΗΣ – 13
 5. ΣΚΥΡΙΑΝΟΣ – 11

Λάθη

 1. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ – 40
 2. ΧΑΡΑΤΣΗΣ – 23
 3. ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ – 18
 4. ΣΚΥΡΙΑΝΟΣ – 16
 5. ΠΑΠΑΝΟΓΛΟΥ – 12

 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (21η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Εύκολη νίκη! Απόλλων Λιβαδειάς-Κάδμος 43-94

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Σταθερά στη 2η θέση! ΓΑΣ Άμφισσας-Α.Ε. Καρύστου 67-80

pannikolaou