Α ΕΣΚΑΣΕ

Ποιος σας είπε να πάρετε το πρωτάθλημα;

Απορώ και εξίσταμαι ώρες-ώρες με τις απαιτήσεις που έχουν κάποιοι παίκτες, νεαροί μάλιστα, που θέλουν να ξεκουραστούν μια ολόκληρη μέρα (!), για να δώσουν το επόμενο παιχνίδι τους μετά από 48 ώρες!

Και ποιος είπε δηλαδή στην εφηβική ομάδα του Σχηματαρίου εν προκειμένω, να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή της ΕΣΚΑΣΕ, δεν ήξεραν ότι ακολουθούν οι τελικοί των ανδρών;

Πέρα από την πλάκα, αυτό που με προβληματίζει περισσότερο τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι, είναι ότι ο παραλογισμός έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας και μας φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά αυτά που βιώνουμε…

Αναφέρομαι, όπως καταλαβαίνετε στους επικείμενους τελικούς της Α’ ΕΣΚΑΣΕ ανάμεσα σε Λοκρό και Σχηματάρι που  όπως θα ξέρετε ήδη, πέφτουν ημερολογιακά πάνω στα παιχνίδια των εφήβων του Σχηματαρίου που ως πρωταθλητές και εκπρόσωποι της ΕΣΚΑΣΕ αγωνίζονται στην ημιτελική φάση των Αθηνών, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο.

Ως τρίτος και έξω από το χορό, να δεχθώ καλόπιστα, πως δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες και πως αν δεν ξεκίναγε τώρα η τελική φάση και με ενδεχόμενη πρόκριση των Εφήβων του Ερμή στην τελική φάση, είναι πιθανό η σειρά να τράβαγε μέχρι το τέλος του Μάη.

Δεκτό, οι ομάδες θα βγουν εκτός φόρμας, ο δε Λοκρός μπορεί να έκανε σε αυτή την περίπτωση και ένα μήνα να δώσει επίσημο αγώνα.

Υπάρχει όμως και ένα αλλά στην όλη υπόθεση. Η εφηβική ομάδα του Σχηματαρίου, όπως και οι νεανίδες του Απόλλωνα Χαλκίδας, αλλά και ο νικητής του τελικού παίδων μεθαύριο, είναι οι βιτρίνες όχι των σωματείων, αλλά της ίδιας της ΕΣΚΑΣΕ, είναι οι ομάδες που εκπροσωπούν το μπάσκετ της περιφέρειας ένα βήμα παραέξω από τα στενά όρια, είναι οι ομάδες που πρέπει να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι έφηβοι του Σχηματαρίου λοιπόν, θα κληθούν να παίξουν στην Αθήνα Σαββάτο (2 μ.μ.), Δευτέρα (2 μ.μ.), Τρίτη (4 μ.μ.) και στο ενδιάμεσο την Κυριακή τον πρώτο τελικό των ανδρών στην Αταλάντη στις 6 μ.μ.!

Δηλαδή, η Ένωση αποφάσισε και στέλνει τους εκπροσώπους της, τον Κοσμετάτο και τον Μουλά για παράδειγμα που έχουν βασικό ρόλο στο αντρικό τους, να παίξουν αγώνα εφηβικού που μπορεί να κρίνει πρόκριση, 16 (!) ώρες μετά τον αγώνα της Κυριακής στην Αταλάντη!!!

Ας έπαιζαν…χθες τον πρώτο τελικό, όχι όμως πάνω στο όνειρο των πιτσιρικάδων…

Γι’ αυτό σας λέω, ποιος σας είπε τελικά να πάρετε το πρωτάθλημα…

Παναγιώτης Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Ο Γιώργος Γεωργίου ήταν πάντα εκεί…

pannikolaou

Chalkis Basket 2023: Νίκες για ”Ντίκος”-”Los Otros”-”Αεράτοι”

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Κάδμος-Κένταυρος Λιβαδειάς 70-76 (video-στιγμιότυπα & δηλώσεις)

pannikolaou