Α ΕΣΚΑΣΕ

Στον αέρα ο πρώτος τελικός Λοκρού-Σχηματαρίου!

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την ημερομηνία διεξαγωγής των τελικών της Α’ κατηγορίας μεταξύ Λοκρού και Σχηματαρίου, καθώς από το ερχόμενο Σάββατο μπαίνει στη μάχη της ημιτελικής φάσης η εφηβική ομάδα του Ερμή, που έχει προκριθεί ως πρωταθλήτρια της Ένωσης, σε μια ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει ο πρώτος τελικός στην Αταλάντη!

Το Σχηματάρι με επίσημο αίτημα του στην ΕΣΚΑΣΕ ζητάει η σειρά των τελικών να ξεκινήσει μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 7 Μαίου ώστε να έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις της η εφηβική ομάδα, με την ΕΣΚΑΣΕ να αντιπροτείνει την Κυριακή 24 Απριλίου ως ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου τελικού.

Χθες, η διοίκηση του Σχηματαρίου, έδωσε το παρών στα γραφεία της Ένωσης στη Θήβα, έχοντας δίωρη συζήτηση με τους διοικούντες της Ένωσης για το συγκεκριμένο ζήτημα, με την ΕΣΚΑΣΕ να μην κάνει δεκτή αρχικά την πρόταση του Σχηματαρίου επιμένοντας το πρώτο ματς να γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Πάντως, το γεγονός ότι ακόμα η Ένωση δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα το πρόγραμμα των τελικών, δείχνει πως τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της διοίκησης του Σχηματαρίου θα μεταβούν σήμερα στα γραφεία της ΕΟΚ στην Αθήνα για να κάνουν γνωστό το αίτημα τους και στην Ομοσπονδία.

Η επιστολή του Σχηματαρίου προς την ΕΣΚΑΣΕ, μέσω της οποίας αναλύει για ποιο λόγο δεν πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι τελικοί, έχει ως εξής:

Με την παρούσα επιστολή το Δ.Σ του Γ.Σ Ερμή Σχηματαρίου ομόφωνα ζητεί την αναβολή του κανονισμένου για τις 23-04-2016 1ου τελικού Ανδρών με αντίπαλο την ομάδα του Λοκρού Αταλάντης.

Ο λόγος είναι η συμμετοχή του Εφηβικού τμήματος της ομάδας μας στο Πανελλήνιο Εφήβων το οποίο και θα διεξαχθεί από τις 23-04-2016 έως τις 27-04-2016 στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς στην Αθήνα. Αναλυτικότερα το εφηβικό μας τμήμα αγωνίζεται το Σάββατο 23/04, τη Μ.Δευτέρα 25/04 και τη Μ.Τρίτη 26/04.

Ως νέα ημερομηνία τέλεσης του 1ου τελικού των ανδρών προτείνεται το 1ο Σάββατο μετά το Πάσχα (07-05-2016).

Η επιχειρηματολογία της ομάδας μας για την προτεινόμενη ημερομηνία έχει ως εξής :

Καταρχήν απορρίπτεται ως πιθανή ημέρα τέλεσης του αγώνα η Παρασκευή (22-04) λόγω υποχρεώσεων με τις εργασίες τους κάποιων αθλητών μας.

Η Κυριακή 24-04 απορρίπτεται επίσης λόγω της συμμετοχής του εφηβικού μας στο Πανελλήνιο:

Ως εκπρόσωποι της ΕΣΚΑΣΕ στο Πανελλήνιο θα θέλαμε τις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας για το Εφηβικό μας τμήμα. Θεωρούμε ότι πιθανή πρόκριση, ή έστω μια καλή αγωνιστική παρουσία του Συλλόγου μας θα αποτελέσει ταυτόχρονα διαφήμιση για το επίπεδο των ομάδων και συνολικά για το πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΚΑΣΕ.  

Με βάση τα παραπάνω και έχοντας ως δεδομένο ότι το αντρικό μας τμήμα στηρίζεται και σε παιδιά του εφηβικού (έχουν συνολικά δηλωθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς 7 έφηβοι σε αγώνες του αντρικού), πιθανή τέλεση του αγώνα την Κυριακή θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τις προσπάθειες του εφηβικού μας για κάποια διάκριση στο Πανελλήνιο. Αυτό γιατί κάποιοι αθλητές θα πρέπει να αγωνίζονται καθημερινά επί 4 ημέρες, χωρίς να υπολογίσουμε την ταλαιπωρία από τις συνεχείς μετακινήσεις μιας και ο 1ος αγώνας θα τελεστεί στην Αταλάντη.

Αναμένουμε την απάντηση της ΕΣΚΑΣΕ στο παραπάνω αίτημα, όντας σίγουροι ότι θα ληφθούν σοβαρά τα όσα καταγράφουμε παραπάνω.

Παράλληλα θα θέλαμε να ξέρουμε αν υπάρχουν κάποια χρονικά περιθώρια στα οποία «πρέπει» να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Στην περίπτωση δε που δεν υπάρχουν, ο σύλλογός μας θεωρεί ότι είναι εφαρμόσιμη η παραπάνω πρόταση που έχει υποβάλλει’.

Σχετικά άρθρα

Ο Γιώργος Γεωργίου ήταν πάντα εκεί…

pannikolaou

Chalkis Basket 2023: Νίκες για ”Ντίκος”-”Los Otros”-”Αεράτοι”

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Κάδμος-Κένταυρος Λιβαδειάς 70-76 (video-στιγμιότυπα & δηλώσεις)

pannikolaou