B ΕΣΚΑΣΕ Α ΕΣΚΑΣΕ

Προ των πυλών το 3ο εργασιακό τουρνουά μπάσκετ στο Σχηματάρι!

Το 3ο Εργασιακό τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνεται στο Σχηματάρι είναι και φέτος προ των πυλών, με τις δηλώσεις συμμετοχής να παίρνουν παράταση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι λόγω των τελικών της Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Να σημειωθεί, πως του τουρνουά διεξάγεται με κανόνες επίσημων αγώνων πρωταθλήματος και με την παρουσία σε όλα τα ματς διαιτητών και γραμματείας.

Για πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα της ΔΗΚΕΤ που αναφέρονται παρακάτω αλλά και στο κινητό 697-0976909.

Αναλυτικά, παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του τουρνουά αλλά και τους όρους συμμετοχής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ Ερμή Σχηματαρίου ανακοινώνει την διεξαγωγή του «3ου Εργασιακού Τουρνουά Μπάσκετ». Το τουρνουά διεξάγεται και φέτος με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.Τ και η έναρξη του θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαϊου. Η διάρκειά του υπολογίζεται σε έναν με ενάμιση μήνα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι «επιχειρήσεις – εργοστάσια» οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας (στην επικράτεια του Δήμου, καθώς και σε όμορους Δήμους). Το κόστος συμμετοχής ανά ομάδα ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ. Κάθε ομάδα θα συμμετέχει το λιγότερο σε 4 αγώνες. Να σημειωθεί ότι από φέτος θα υπάρχουν διαιτητές από την ΕΣΚΑΣΕ από την πρώτη φάση των αγώνων. Το ακριβές πρόγραμμα καθώς και ο συνολικός αριθμός των αγώνων θα είναι συναρτήσει του αριθμού των ομάδων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Σε περίπτωση δε μεγάλης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάση της ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο τουρνουά θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:30 σε τηλέφωνο της ΔΗ.ΚΕ.Τ (2262351181 ή 2262351180). Καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η Πέμπτη 05 Μαΐου. Εν συνεχεία θα επικοινωνήσει η Οργανωτική Επιτροπή του Τουρνουά με κάθε ομάδα ξεχωριστά προκειμένου να την ενημερώσει για το ακριβές πρόγραμμα του Τουρνουά καθώς και για τη διευθέτηση των διάφορων εκκρεμοτήτων όπως η λίστα με τους συμμετέχοντες ανά ομάδα, την πληρωμή του ποσού κ.α. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και μεταξύ 17:00 – 22:00. Σε έκτακτες περιστάσεις ενδέχεται να διεξαχθούν αγώνες Σαββατοκύριακο.

Κλείνοντας να τονισθεί ότι η διεξαγωγή του τουρνουά διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι και θα ανακοινωθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Η τήρηση και ο σεβασμός των κανόνων αυτών είναι βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή της κάθε ομάδας στο τουρνουά.

Σας περιμένουμε με την ευχή το 3ο Εργασιακό Τουρνουά να αποτελέσει την ευκαιρία εργαζόμενοι της περιοχής μας να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης καθώς και να ζήσουμε στιγμές και αγώνες ανάλογους με τους περσινούς και γιατί όχι και ακόμα καλύτερους.

Με Τιμή,

Η Οργανωτική Επιτροπή του Τουρνουά.

 

3ο Εργασιακό Τουρνουά Μπάσκετ, Διοργάνωση: Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Γ.Σ Ερμή Σχηματαρίου με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τανάγρας (ΔΗΚΕΤ)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Γενικά Στοιχεία :

* Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 14:30 στις 05/05/2015 (Πέμπτη).Δηλώσεις ομάδων μετά την προαναφερόμενη ημερομηνία και ώρα δε θα γίνονται αποδεκτές.

* Ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετεχόντων ομάδων, κάθε ομάδα στο τουρνουά θα αγωνιστεί σε τουλάχιστον 4 αγώνες. Ο ακριβής τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά (όμιλος, νοκ άουτ αγώνες κλπ.) θα ανακοινωθεί την ημέρα της κλήρωσης.

* Κάθε συμμετέχοντας φέρει προσωπική ευθύνη για τη συμμετοχή του στο τουρνουά. Για αυτό το λόγο προτείνεται να επισκεφτεί αρχικά γιατρό (καρδιολόγο). Επίσης η διοργανώτρια αρχή δε φέρει καμία ευθύνη αποζημίωσης σε περίπτωση τραυματισμού. Για το λόγο αυτό κάθε συμμετέχοντας θα προσκομίσει : α) επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση του νόμου Ν.1599/1986 που θα αναφέρει πως συμμετέχει με αποκλειστικά δική του ευθύνη στο “3ο εργοστασιακό Τουρνουά Μπάσκετ” σε ότι αφορά τυχόν τραυματισμό του και κατά συνέπεια παραιτείται κάθε σχετικής αποζημίωσης και β) Φωτοτυπία Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

Υποχρεώσεις ομάδων :

* Οι αγωνιζόμενες ομάδες πρέπει να παρουσιάζονται στο γήπεδο με ομοιόμορφη αθλητική περιβολή.

* Κάθε ομάδα οφείλει να καταθέσει πριν τον 1ο αγώνα της στο τουρνουά, “Κατάσταση Συμμετοχής Ομάδας”, στην οποία θα αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία των παικτών της καθώς και του εκπροσώπου της. (θα σταλεί σχετικό υπόδειγμα)

o Για εργοστάσια: Έχουν δικαίωμα να δηλώσουν έως και 15 αθλητές. (εφόσον εργάζονται σε βάρδιες). Επιτρέπονται έως τρεις παίκτες συνολικά που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.

o Για εταιρείες – επιχειρήσεις (Μεικτές Ομάδες) : Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει 12 παίκτες. Οι συμμετέχοντες στο Τουρνουά δεν επιτρέπεται να έχουν δελτίο σε ομάδα μπάσκετ Ά ερασιτεχνικής ή/και επαγγελματικής κατηγορίας. Επίσης επιτρέπονται έως τρεις παίκτες συνολικά που αγωνίζονται στη ΄Β ή/και ΄Γ ερασιτεχνική κατηγορία. Ένα σημείο προσοχής είναι ότι θα γίνονται δεκτές επιχειρήσεις στις οποίες στη σύνθεση της 12άδας υπάρχει ένας τουλάχιστον εργαζόμενος από την επιχείρηση αυτή.

Με την έναρξη του πρωταθλήματος ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές αλλαγές στις συνθέσεις των ομάδων.

* Το κόστος συμμετοχής για κάθε ομάδα ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ.

* Στην προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα κάθε ομάδα πρέπει να έχει πέντε (5) τουλάχιστον αθλητές έτοιμους να αγωνιστούν.Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί με τα όσα ορίζει η προηγούμενη παράγραφος, τότε και μόνο δικαιούται να της δοθεί 15λεπτη καθυστέρηση για την έναρξη του αγώνα.Ο χρόνος αυτός καθορίζεται με βάση την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και δεν είναι δυνατόν να παραταθεί, από τον αναφερόμενο χρόνο περισσότερο από 15 λεπτά.

Κανονισμοί – Γήπεδο Αγώνων

* Στους αγώνες ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

* Οι διαιτητές του αγώνα θα οριστούν από την αρμόδια Ένωση για την Περιφέρειά μας. (θα είναι διαιτητές που σφυρίζουν στα τοπικά αλλά και εθνικά πρωταθλήματα)

* Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Σχηματάρι.

Κλήρωση – Πρόγραμμα Αγώνων

* Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις αρχές Μαϊου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Θα σταλεί εκ νέου σχετική ενημέρωση.

* Η διεξαγωγή των αγώνων θα είναι σε απογευματινές ώρες από τη Δευτέρα έως και τη Παρασκευή. Σε περίπτωση αυξημένης συμμετοχής και κατόπιν επικοινωνίας με τις ομάδες θα μπορούσαν κάποιοι αγώνες να γίνουν και Σαββατοκύριακο. Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες θα ανακοινωθούν σε προσεχή ημερομηνία.

* Δεν θα γίνονται αναβολές σε προγραμματισμένο αγώνα.

Ενστάσεις – Ποινές

* Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να αποβάλλει κάποιον παίκτη ή ομάδα σε περίπτωση αντιαθλητικής ή/και ανάρμοστης συμπεριφοράς καθώς και εάν αποδειχθεί ότι έχει παραβιάσει κάποιον από τους κανονισμούς του Τουρνουά.

* Εάν η ομάδα παρουσιαστεί με 4 αθλητές στο γήπεδο δεν ξεκινάει ο αγώνας, και μετά από 15 λεπτά κλείνει το Φ.Α. με μηδενισμό της ομάδας που παρουσίασε 4 αθλητές.

 

 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Επιστροφή στη δράση μετά από ένα μήνα! (11η αγωνιστική)

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (21-26 Ιανουαρίου)

pannikolaou

Συλλυπητήρια ΕΣΚΑΣΕ στον πρόεδρο της ΕΟΚ για το θάνατο της μητέρας του

pannikolaou