Α1

BASKET A1: Χαλκίδα-Κηφισιά σε προχωρημένες συζητήσεις!

BASKET A1

Χαλκίδα-Κηφισιά σε προχωρημένες συζητήσεις!

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Γ.ΒΑΓΕΝΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΧΑΛΚΙΔΕΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

Μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις βρίσκεται το μπάσκετ της Χαλκίδας, καθώς η επαναπροσέγγιση Χαλκιδέων παραγόντων με την ομάδα της Κηφισιάς είναι γεγονός και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο…

Χθες Τρίτη συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε στην παραλία της πόλης, η συνάντηση του προέδρου της Κηφισιάς κ. Βαγενά (ο οποίος ήρθε στη Χαλκίδα μαζί με τον manager της ομάδας Σάββα Νικητάκη), με τους Χαλκιδέους παράγοντες Τάσο Κολτσιδόπουλο και Γιάννη Γεωργουσόπουλο.

Η συνάντηση είχε θέμα την ενδεχόμενη μετακόμιση της ομάδας της Κηφισιάς στη Χαλκίδα, σενάριο που είχε εξελιχθεί και πέρυσι αλλά δεν πραγματοποιήθηκε.

Στις φιλικές σχέσεις όμως των Χαλκιδαίων παραγόντων με τον κ.Βαγενά, υπήρξε συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, καθώς και τώρα που έληξε η αγωνιστική περίοδος.

Μόνιμη μετακίνηση

Οι συζητήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία έχουν γίνει σχεδόν καθημερινές το τελευταίο διάστημα και η μετακόμιση της ομάδας των Βόρειων Προαστίων, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα έχει τον χαρακτήρα της μονιμότητας και δεν θα αφορά απλά μια συνεργασία σε επίπεδο γηπέδου ή παραγόντων, όπως έχει ξεκαθαρισθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πραγματικά δύσκολη απόφαση για τον κ.Βαγενά να ‘φύγει’ από την Κηφισιά μετά μάλιστα από 4 χρόνια παρουσίας στην πόλη και στην Α1 και να έρθει οριστικά στη Χαλκίδα χωρίς την προοπτική επαναφοράς της ομάδας στην Αθήνα.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν γίνει το deal, δεν θα είναι προσωρινό, αλλά θα δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει την έδρα της στην πόλη και θα ανήκει στη Χαλκίδα.

Άλλωστε, αυτό που έχει δημιουργήσει αυτή τη στιγμή ο κ.Βαγενάς, είναι μια ομάδα με διοικητική αλλά και αγωνιστική σταθερότητα, με οικονομική αξιοπιστία κάτι σπάνιο στην εποχή μας, και αυτό που τις λείπει είναι η αναγνώριση από τον κόσμο, καθώς η στήριξη που έχει στην Κηφισιά από την τοπική κοινωνία είναι μηδαμινή.

Το ζητούμενο λοιπόν, με δεδομένο ότι ο κ.Βαγενάς είναι από τους παράγοντες που δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν από το χώρο του μπάσκετ και θέλει να συνεχίσει την πολύ αξιόλογη δουλειά που κάνει στην Κηφισιά όλα αυτά τα χρόνια, είναι να βρεθεί η ανάλογη βοήθεια που στην προκειμένη περίπτωση η Χαλκίδα μπορεί να προσφέρει έχοντας περάσει με επιτυχία και το τεστ στην παρουσία του Ίκαρου πριν από 2 χρόνια και πάλι στην πόλη της Χαλκίδας.

Το σίγουρο είναι, ότι μια ομάδα σαν την Κηφισιά, στη Χαλκίδα θα βρει την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ είναι δεδομένο πως θα έχει την ηθική και υλική στήριξη που θα χρειαστεί σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Α1.

Οι εξελίξεις αναμφίβολα θα είναι ραγδαίες και πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί αυτό το deal, που τώρα είναι πιο κοντά σε συμφωνία από οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Σχετικά άρθρα

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou

Ο Νίκος Περσίδης στον Άρη Θεσσαλονίκης!

pannikolaou

Trace ‘n Chase με τους Βασίλη Σκουντή και Βαγγέλη Αγγέλου! (video)

pannikolaou