Β ΕΣΚΑΣΕ Α ΟΜΙΛΟΣ

Η έλλειψη γηπέδου ‘διώχνει’ τους παίκτες από την Ερέτρια!

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ της Ερέτριας, καθώς μετά την πρώτη της χρονιά στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ που δεν στέφθηκε με επιτυχία, αρκετοί είναι οι παίκτες που δεν θέλουν να συνεχίσουν στην ομάδα, όχι γιατί έχουν κάποιο παράπονο, αλλά επειδή η έλλειψη γηπέδου είναι ο πλέον ανασταλτικός λόγος για να συνεχίσουν σε μια ομάδα που και τη νέα περίοδο θα πρέπει να ψάχνει γήπεδα για αγώνες και προπονήσεις.

Ήδη, παρελθόν αποτελούν από την Ερέτρια οι Τσιρόπουλος, Μπέλλος και Αγγελής που αποδεσμεύτηκαν ενώ 3-4 βασικοί παίκτες με καταγωγή από την Ερέτρια θα συνεχίσουν κατά 90% σε ομάδες της Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Στο μυαλό των διοικούντων υπάρχει και το σενάριο η ομάδα να μην κατέβει στη Β’ κατηγορία και να ζητήσει να παίξει στη Γ’ και σε μια τέτοια περίπτωση ο Αίαντας Αυλίδας θα είναι η ομάδα που θα πάρει τη θέση της.

Η προσπάθεια πάντως που γίνεται αυτή τη στιγμή, είναι να γίνουν 1-2 προσθήκες παικτών που θα βοηθήσουν τους εναπομείναντες παίκτες και η Ερέτρια να κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την παραμονή ή όχι του Ψαριανού.

Η πρόθεση της διοίκησης για ενίσχυση της ομάδας, φαίνεται πάντως ξεκάθαρα και από την πρόταση που έκανε στον Τσιώλη της ΑΓΕΧ, ο οποίος όμως παρότι ικανοποιήθηκε οικονομικά, απάντησε αρνητικά λόγω της έλλειψης γηπέδου…

Παράλληλα όμως με το αγωνιστικό σκέλος, το ενδιαφέρον εστιάζεται κατά κύριο λόγο στην αναζήτηση γηπέδου για προπονήσεις, αλλά και στη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στην Ερέτρια.

Οι διοικούντες κινούνται δραστήρια σε αυτό το κομμάτι, έχουν μαζέψει ήδη υπογραφές από δημότες του Δήμου Ερέτριας και όλων των διαμερισμάτων (Αμάρυνθος, Γυμνού, Σέττα), ενώ το θέμα του κλειστού θα συζητηθεί στο ερχόμενο Δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Β’ ΕΣΚΑΣΕ: ΓΑΣ Βασιλικού-Ληλάντιο 75-55 (photo: Άγγελος Αγαπητός)

pannikolaou

Κλήρωση Β’ ΕΣΚΑΣΕ (playoffs)

pannikolaou

Β’ ΕΣΚΑΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Βαθμολογία & σκόρερς (14η αγωνιστική-Τελική)

pannikolaou