Over play

Ο Κολτσιδόπουλος απαντάει με επιστολή στη συνέντευξη Μπρατσιάκου!

 

Μέσω mail στο eviabasket.gr ο Χαλκιδέος παράγοντας Τάσος Κολτσιδόπουλος θέλησε να απαντήσει στη χθεσινή συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κόουτς Βασίλης Μπρατσιάκος και ειδικότερα για τα θέματα που αφορούν το μπάσκετ της Χαλκίδας.

Η μακροσκελής επιστολή του Τ.Κολτσιδόπουλου έχει ως εξής:

«Για  να  γίνεις  μεγάλος  προπονητής  πρέπει  πρώτα  να  γίνεις  ταπεινός  άνθρωπος!!!»

Αγαπητοί φίλοι του Μπάσκετ,

Ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση, αφού σίγουρα δεν είναι σωστό να σχολιάζουμε την συνέντευξη κάποιου άλλου,  αλλά όταν αναφέρονται ανακρίβειες, και φράσεις επιεικώς προσβλητικές, θεωρώ ότι τα πράγματα πρέπει να μπουν  στη θέση τους.

Κατ΄αρχήν δεν θα σχολιάσω την συνέντευξη του κόουτς Μπαρτσιάκου στο σύνολο της, αφού αναφέρεται στην  πραγματικά μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, για την οποία όλοι οι άνθρωποι του Μπάσκετ (και εγώ προσωπικά)  του ευχηθήκαμε με όλη μας την καρδιά .

Και επίσημα μάλιστα θα ήθελα να αποδώσω τα εύσημα, στην ομάδα της ΚΥΜΗΣ  για την πραγματικά πολύ μεγάλη  επιτυχία, την άνοδο της στην Α1. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή η επιτυχία θα έχει και συνέχεια γιατί η ΚΥΜΗ έχει  εξασφαλίσει το πιο βασικό στοιχείο. Την διοικητική αξιοπιστία, την σωστή και δομημένη οργάνωση και φυσικά την  απόλυτη οικονομική φερεγγυότητα. Και όλοι γνωρίζουμε ότι οι σοβαρές ομάδες  για  να  επιβιώσουν  και  να  έχουν  διάρκεια πρέπει να  έχουν  διοικητική και οικονομική σταθερότητα. Οι καλοί παίκτες και οι καλοί προπονητές  έρχονται και παρέρχονται . Όμως οι διοικήσεις είναι αυτές που μένουν και διατηρούν την αξιοπιστία και την  συνέχεια μιας ομάδας.

Τώρα όσο αφορά τη συγκεκριμένη συνέντευξη, σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, ο φίλος, κόουτς Μπρατσιάκος,  λαμβάνει θέση ως ειδήμων του αθλήματος,  και υπεράνω όλων με μια ιδιαίτερη έπαρση, αποτολμά να δηλώσει και να σχολιάσει κάτι  που  σίγουρα  δεν  ταιριάζει  ούτε  με  την  ιδιότητά  του  ,  αλλά  περισσότερο  «βγάζει»  μια  ιδιαίτερη  απέχθεια και  αποστροφή  για  ανθρώπους  του  Μπάσκετ  της  πόλης  του που  έχουν  «χύσει «  αίμα,  ιδρώτα και  χρήμα για να έχει κάποιες επιτυχίες  ο  Χαλκιδέικος  Αθλητισμός  και  ειδικότερα  το  Μπάσκετ. Σε  μια  πόλη  που  ο κόουτς  αντρώθηκε  μπασκετικά  και  σαν  παίκτης  και  σαν  προπονητής  πριν  πάει  στην  ΚΥΜΗ  και  πετύχει  την πολύ μεγάλη  ομολογουμένως  επιτυχία  της ανόδου στην Α1.

μπαλες μπασκετΚαι για να γίνω συγκεκριμένος αναφέρομαι ΜΟΝΟ  στις παρακάτω δηλώσεις «Δεν υπάρχουν παράγοντες στη Χαλκίδα που να ξέρουν μπάσκετ, έτσι ώστε να εμπιστευθούν τους κατάλληλους ανθρώπους»  αλλά  κυρίως 

  «Στη Χαλκίδα δεν ασχολούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι για να προχωρήσει το μπάσκετ. Για να φτάσεις από το Α” τοπικό στην Α1 δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο, χρειάζεσαι τύχη, οργάνωση και προγραμματισμό, κάτι που ποτέ δεν είχε η Χαλκίδα. Επίσης, δεν υπάρχουν επαγγελματίες-εραστές με το μπάσκετ και ρομαντικοί με την πόλη για την επιτυχία της. Για αυτό δεν έχουμε καταφέρει και ούτε νομίζω θα καταφέρουμε ποτέ να έχουμε μια αμιγώς Χαλκιδέϊκη ομάδα σε υψηλό επίπεδο”.

Για  αυτό λοιπόν   φίλτατε  Βασίλη  και  αγαπητοί  φίλοι  και  άνθρωποι  του  Μπάσκετ  της  αγαπημένης  μας  πόλης  θα  ήθελα  να  κάνω τις  παρακάτω επισημάνσεις,  όσο μπορώ  πιο περιληπτικά για να μην  κουράσω…

  • Εκπροσωπώντας αρκετούς  παράγοντες  της  Χαλκίδας,  οι  οποίοι  τα  τελευταία  χρόνια , στην  μετά ΣΤΑΜΕΛΟΥ, εποχή, την οποία ήδη ανέφερε ο κόουτς, έχουμε ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα (και όχι  μόνο…) για  το  Μπάσκετ, θα ήθελα να αναφέρω, ότι πραγματικά όπως αναφέρει ο Βασίλης έτυχε να μην είμαστε  ιδιαίτερα εύποροι,  και να μην καταφέρουμε να πάμε τις ομάδες μας πάνω από την  Β΄ Εθνική  ο  Γυμναστικός  και  η  ΑΓΕΧ,  και  πάνω  από  την  Γ΄Εθνική  η  Παναγίτσα,  ή  ακόμη και  οι  άλλες  ομάδες  από  την  Α΄ ΕΣΚΑΣΕ,  όμως εμείς  τουλάχιστον χάσαμε  πολύ  χρόνο και  κυρίως  χρήμα, αφού είμαστε από  αυτούς  που  το  πληρώνουν το άθλημα και δεν εισπράττουν από  αυτό. Δυστυχώς  μέχρι  εκεί  καταφέραμε να πάμε,  και  να  παίξουμε  και μία χρονιά στην  Α1  με  τον ΙΚΑΡΟ,  δίνοντας τουλάχιστον τη χαρά σε χιλιάδες φιλάθλους  της  πόλης  να απολαύσουν  το  ιδιαίτερο  θέαμα  που  προσφέρει  η  BASKEL LEAQUE ΣΚΡΑΤΣ. Αυτά  είχαμε  την  δυνατότητα να  καταφέρουμε,  αυτά καταφέραμε!!! Και αυτοί στους οποίους  πρέπει  να  λογοδοτήσουμε  είναι οι  φίλοι  του  Μπάσκετ  της  πόλης  μας,  που  αγαπούν  το  άθλημα  και  το  στηρίζουν  εδώ και  πολλά  χρόνια…ΚΑΙ  ΜΟΝΟΝ  ΑΥΤΟΙ!

 

  • Οντως στην Χαλκίδα υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν σπουδαίοι προπονητές, όπως  αναφέρει  ο  φίλος μας  ο  ΒΑΣΙΛΗΣ. Δεν ακούσαμε όμως ποτέ τον Θανάση τον ΓΙΑΠΛΕ με τον οποίο συνεργαστήκαμε στην ΑΓΕΧ  άλλα  και  στον Ίκαρο (όταν  πάλεψε  ηρωικά  να  σώσει  την  ομάδα  στην  Α1) να βγει και να κάνει κριτική σε παράγοντες των ομάδων, ούτε ακόμα και στα Τρίκαλα,  στην  Α1 , όταν έφυγαν και αυτός και ο Βαγγελης ο Αγγέλου  απλήρωτοι, δεν έκαναν καμία δήλωση  για τους παράγοντες της ομάδας τους άλλα σεβάστηκαν την ομάδα και την πόλη που δούλεψαν.

Ούτε ο Αλέξης ο ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ ο οποίος είναι ήδη 3 χρόνια στην Α1 βγήκε να δηλώσει  κάτι για τον ΙΚΑΡΟ  (ούτε  βέβαια  και  για  τον  ΚΟΡΟΙΒΟ ) και να κρίνει παράγοντες και καταστάσεις . Μόνο κοίταξε την δουλειά του και ανταμείφθηκε!  Ούτε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ο Βελισσαρακος ο οποίος είναι η πλέον ζωντανή ιστορία του Ευβοϊκού μπάσκετ και η εμβληματική του μορφή στα 40 χρόνια που είναι προπονητής,  βγήκε ποτέ να κάνει κριτική σε παράγοντες . Άλλα και όταν κάποτε έκανε κριτική ,μας την έκανε προσωπικά στον καθένα μπροστά του και όχι στα ΜΜΕ.,  .Και  μας  έκανε  κριτική  για  να  γίνουμε  καλύτεροι,  αλλά ποτέ δεν μας απαξίωσε εντελώς.

καλαθιΚαι ο ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ φίλε Βασίλη όπως και κάποιοι άλλοι προπονητές ήταν άτυχος γιατί δεν του έτυχε ποτέ κάποιος αντίστοιχος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ  να του δώσει όλες τις ιδανικές συνθήκες για να δουλέψει και να δείξει την πραγματική του αξία!!! Εσύ  τουλάχιστον  είσαι  μεν  πολύ  ικανός αλλά  και  τυχερός  αφού  για  Τρίτη  φορά  ,  στην  καριέρα  σου  βρέθηκε  στον  δρόμο  σου  παράγοντας  για  να  σου  προσφέρει τις  ιδανικές  συνθήκες  για  να  δουλέψεις ,  πληρώνοντας  τα  πάντα  ,  όσα  του  ζήτησες.Σου  θυμίζω  ότι  προηγήθηκε  ο  ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ με  την  διοίκηση  Γεροντίτη , ΜΑΤΣΌΛΑ Αγγελάκη κλπ, αλλά  και ο  Μπέλλος  στην  Παναγίτσα  που  εκείνη  την   περίοδο  που ήσουν  εσύ  ξόδευε  για  την  ομάδα  του  πολλά  χρήματα. Συμφωνούμε λοιπόν ότι πραγματικά η ΧΑΛΚΙΔΑ βγάζει σπουδαίους προπονητές, ένας  εκ  των  οποίων  πραγματικά είσαι  και  εσύ, άλλα με ήθος και αξίες , με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη που κοιτούν μόνο την δουλειά τους και δεν ασχολούνται με άλλα θέματα που δεν τους αφορούν.

 

4) Για τους παράγοντες της Χαλκίδας που ελαφρά τη καρδιά αναφέρεις ότι δεν ξέρουν απο μπάσκετ, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω χωρίς να τους αναφέρω έναν έναν (αφού αυτοί που ασχολούνται γνωρίζουν  ποιοι  είναι  ακριβώς…), ότι υπήρξαμε παίκτες, ( κάποιοι αγωνίζονται ακόμη..) προπονητές, και με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας σε διοικήσεις και σε σκληρά πρωταθλήματα τοπικά και εθνικά.  Ακόμη και μεγαλύτεροι  σε  ηλικία  παράγοντες  που σίγουρα αυτήν την στιγμή τους παραγνωρίζεις εντελώς όπως ο Βαγγέλης ο ΜΠΡΟΥΖΟΣ και ο Μανωλόπουλος έχουν προσφέρει ανεκτίμητη προσφορά επί δεκαετίες στο  Χαλκιδέικο Μπάσκετ, ακόμη και σε σένα αφού πέρασες και από τους δυο σαν παίκτης και προπονητής.

 

5) όσον αφορά το θέμα της Κηφισιάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι !!! Εμείς δεν προσπαθήσαμε να φέρουμε στην ΧΑΛΚΙΔΑ την Κηφισιά,  ούτε    τον ΙΚΑΡΟ  Απλά προσπαθήσαμε να πείσουμε υγιείς παράγοντες όπως αυτήν  την  στιγμή  είναι ο Κ. Βαγενάς να επενδύσουν στην πόλη μας,  και  να  μεταφέρουν  την  αθλητική  τους  επένδυση , από  την  ΑΘΗΝΑ. Κακό είναι αυτό;;;; Δηλ για να προχωρήσει μια ομάδα στην πόλη μας και να αγωνιστεί στην Α1 πρέπει σώνει και καλά να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι να ρίξουν ένα καράβι λεφτά για να ανέβουν από τα τοπικά;; Απαγορεύεται δηλ να προσελκύσουμε επενδυτές στην πόλη μας για να ασχοληθούν με τον επαγγελματικό αθλητισμό;;; Που είναι οι Χαλκιδαίοι οικονομικά εύρωστοι επιχειρηματίες που θα μπορέσουν να στηρίξουν το άθλημα στην πόλη μας;;; Μήπως υπήρξαν και δεν τους είδαμε τόσα χρόνια ??? συγγνώμη που θα το πω άλλα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στην πόλη μας κάτι αντίστοιχο με την οικογένεια ΘΕΟΔΩΡΟΥ. Βέβαια  και  αυτοί  οι  επενδυτές σαν  τον κ.  Βαγενά ,  όταν  διαβάζουν  τέτοιες  δηλώσεις  από  επώνυμους  ανθρώπους  του  Μπάσκετ  , το  λιγότερο  που  θα  συμβεί  είναι  να  αποθαρρύνονται και να  σκέφτονται  την  επένδυσή  τους  στην  πόλη  μας.

μπάλες μπάσκετ

6) Επειδή έστω και για ένα χρόνο ζήσαμε της Α1 θα θέλαμε να  υπενθυμίσουμε στον Κοουτς Μπρατσιακο ότι τα «σαλόνια» της Α1 δεν έχουν καμία σχέση με τις «αλάνες» των εθνικών κατηγοριών. Εκεί  για να επιβιώσεις πρέπει να  τους σέβεσαι όλους και οι προπονητές κοιτούν μόνο να δουλεύουν  και δεν κάνουν καμία κριτική  σε κανέναν εκτός από τους παίκτες τους , ποσό μάλλον να  κάνουν  κριτική στους παράγοντες!!! Και  δεν  είναι  μόνο  το  DRESS CODE που  αλλάζει  με  το  κουστούμι.Πρέπει  να  αλλάξει  και  ολόκληρη  η  νοοτροπία σε  κάποιους  για  να  καταφέρουν  να  επιπλεύσουν  σε  αυτή  την «τρικυμία»  των  αγωνιστικών  και  άλλων  συνθηκών  και  δυσκολιών  που  επιφέρει η  Basket  leaque,  σε  όλες  τις  νεοφώτιστες  ομάδες..

 

Τέλος για τις ακαδημίες που αναφέρεις και την σπουδαία δουλειά που γίνεται στο ΧΒΑ  δεν  θα  ήθελα  να  παραγνωρίσω  το  έργο  των  προπονητών  σου και  το  δικό  σου .Απλά   πρέπει  επιτέλους , να υπενθυμίσουμε και να διαχωρίσουμε τις ομάδες τις αγωνιστικές που κάνουν παραγωγή ταλέντων και έχουν παιδικά – εφηβικά και αντρικά όπως η Παναγίτσα π.χ. Που διακρίνεται κάθε χρόνο και  παράγει  παίκτες  με  τελευταίο  παράδειγμα  τον   ΜΙΧΑΗΛ που τον  θέλουν  όλες  οι  ομάδες  στην  ΑΘΗΝΑ , και σε αυτούς που έχουν μόνο ακαδημίες και εισπράττουν από τα παιδάκια και τους γονείς τους το μηνιάτικο και ουσιαστικά αποτελούν αθλητικές επιχειρήσεις!!! Και  μιας  και αναφέρεσαι  σε  άλλους  προπονητές ,  να  σου  υπενθυμίσω  ότι  ο  κόουτς  Γκλιάτης  ,  για  παράδειγμα  έφτιαξε μια  καινούργια  ομάδα  με  ακαδημίες  αλλά  σε  πολύ  μικρό  χρονικό  διάστημα κατάφερε  να  έχει  επιτυχίες  και  στο  γυναικείο  τμήμα  του  αλλά  και  στο  αντρικό με  την άνοδο  στην  Β’ ΕΣΚΑΣΕ. Δεν  στάθηκε  δηλαδή  μόνο  στις  ακαδημίες.

 

Συμπερασματικά λοιπόν θα ήθελα να αναφέρω σαν παράγοντας του μπάσκετ αυτής της πόλης και πιστεύω ότι εκφράζω και όλους τους άλλους παράγοντες!!! Θα δεχόμασταν πολύ  εύκολα κριτική είτε καλοπροαίρετη άλλα και κακοπροαίρετη από άλλους  επιτυχημένους παράγοντες  Από ανθρώπους δηλ που το πληρώνουν το ΧΟΜΠΥ τους άλλα όχι από ανθρώπους που για να ασχοληθούν με το Μπάσκετ έχουν μάθει μόνο να πληρώνονται γιατί αυτοί έχουν διαφορετική εκτίμηση και  αντίληψη των πραγμάτων και ανήκουν σε άλλη κατηγορία. Στον  αθλητισμό  υπάρχουν  δύο  εντελώς  διαφορετικές  κατηγορίες αυτών  που  ασχολούνται.Είναι  αυτοί  που  ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ  και  αυτοί  που  ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ. Και  δεν έχει  καμία  σχέση  η  μία  κατηγορία  με την  άλλη.!!!

 

Και κάτι άλλο. Αυτοί που πραγματικά αγαπούν το μπάσκετ και την πόλη τους θα φανούν τώρα στο Πανευρωπαϊκό U20 που θα γίνει στην ΧΑΛΚΙΔΑ εάν θα είναι εθελοντές και προσφέρουν αφιλοκερδώς,  σε  αυτήν  την  διοργάνωση που  θα  ωφελήσει  την  αγαπημένη  μας  πόλη  και  σε  αθλητικό  αλλά  και σε πολιτιστικό , κοινωνικό  επίπεδο..

 

Γιατί το μπάσκετ φίλε Βασίλη είναι ένα άθλημα που παίζεται στο Παρκέ με τους δικούς του πρωταγωνιστές  (προπονητές , παίκτες  κλπ ) άλλα υπάρχουν και αυτοί οι μ@@@@κες απέξω που τρέχουν, πληρώνουν, χάνουν τον χρόνο τους χωρίζουν από τις  οικογένειες τους χωρίς κανένα υλικό κέρδος . Μόνο χάνουν χρήματα, ψυχολογία , και πολύτιμο χρόνο για να κάνουν απλά το ΧΟΜΠΥ τους, και να  έχουν  μια  μικρή  ηθική  ανταμοιβή,  όπως  έχει  ο  δικός  σου  ο  πρόεδρος  ,  ο  οποίος  ότι  κάνει  το   κάνει  για  τον  τόπο  του  και  το  μεράκι  του . Και εάν σε αυτούς τους ανθρώπους εσείς οι προπονητές δεν λέτε ένα ευχαριστώ τουλάχιστον μην τους κάνετε κριτική . Γιατί πίστεψε με αυτό που αναφέρεις ότι όλοι οι προπονητές της πόλης να συνεργαστείτε για να φτιάξετε 1-2 ομάδες να Πρωταγωνιστήσατε δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!!! Έκτος εάν αποφασίσετε και εσείς να επενδύσετε αρκετά χρήματα . Τότε ίσως!!!

Ευχαριστώ  και  ελπίζω  να  μην  πρόσβαλα και  να  μην  κούρασα κανέναν,  και  εάν  το  έκανα  άθελά  μου  ζητώ  ειλικρινά  συγγνώμη.

ΤΑΣΟΣ  ΚΟΛΤΣΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα…21 Ιανουαρίου (2016-2023)

pannikolaou

Τα ταλέντα προπονούνται στο Pelagos Club Tennis Academy! (pics)

pannikolaou

Διανομή ειδών σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Χαλκιδέων

pannikolaou