Α1 Α2

Ελλαδάρα-ομαδάρα!!! Σάρωσε τη Βοσνία με 77-51 και πάει φουλ για άνοδο!

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την επίτευξη του στόχου και την (επ)άνοδο της Ελλάδας στην Α’ κατηγορία έγινε, οι Έλληνες παίκτες ήταν…πολύ σκληροί για να πεθάνουν, το αρχικό 6-14 από τους Βόσνιους δεν τους πτόησε και η πρόκριση στον αυριανό ημιτελικό είναι γεγονός!

Με τη βοήθεια του κόσμου της Χαλκίδας που ήταν και πάλι συγκλονιστικός, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έφτασαν στη μεγαλύτερη νίκη μέχρι την… επόμενη όπως είχε πει το ’87 και ο μεγάλος Νίκος Γκάλης και πλέον όλα είναι στα χέρια τους για την άνοδο.

Η Εθνική δεν ξεκίνησε καλά, έμεινε πίσω στο σκορ με 6-14 έχοντας στην αρχή 0/10 τρίποντα!

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος όμως, έβαλε σε ένα ακόμα παιχνίδι την υπογραφή του, σκόραρε με όλους τους τρόπους και πήρε από το χέρι την Εθνική για να την οδηγήσει τελικά στη μεγάλη νίκη και τώρα αύριο στο νέο μεγάλο ματς με αντίπαλο το νικητή της αναμέτρησης Ισλανδία-Γεωργία, η Ελλάδα θα διεκδικήσει την είσοδο της στο μεγάλο τελικό της Κυριακής!

Η Ελλάδα αγωνίστηκε χωρίς τον Μουράτο, ο οποίος παραμένει στο «Μetropolitan» στην Αθήνα με οιογενή γαστρεντερίτιδα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι Γιώργος Τσαλμπούρης, Σωτήρης Μπιλλής, Δημήτρης Σταμάτης. Ο Τσαλμπούρης είχε ένα άσχημο πέσιμο την ώρα της αναμέτρησης, χτύπησε στο κεφάλι, του τοποθετήθηκε κολάρο στο λαιμό και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Διαιτητές: Κορτές (Ισπανία), Λαβριναβίτσιους (Λιθουανία), Ρόσι (Ιταλία).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-18, 35-26, 56-35, 77-51.

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 4, Κόττας 18, Κόνιαρης 4, Τσαλμπούρης, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 23 (3), Δίπλαρος 7 (1), Λούντζης 11 (2), Αντετοκούνμπο.

ΒΟΣΝΙΑ  (Μουμίνοβιτς): Λόντσαρ 14, Ντούρμο, Άτιτς 2, Τσούρεβατς 6, Λούζαϊτς 4, Μανγκαφιτς, Πόλουτακ 8, Λάζιτς 3, Καράχοντζιτς 14.

Σχετικά άρθρα

Την 1η Απριλίου τα εισιτήρια του Προολυμπιακού τουρνουά με πολύ χαμηλές τιμές!

pannikolaou

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou