Uncategorized Α ΕΣΚΑΣΕ

Κλείνουν προς το ‘ναι’ Προοδευτική Λάρυμνας και Μώλος για άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ!

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση της ΕΣΚΑΣΕ να ζητήσει από όλες τις ομάδες της Β’ κατηγορίας, κατά σειρά προτεραιότητας, να δηλώσουν επίσημα αν επιθυμούν να καλύψουν τις δύο κενές θέσεις της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, υπάρχει ‘πυρετός’ εξελίξεων στο τοπικό μπασκετικό μέτωπο για να φανεί τελικά αν θα μπορέσει να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12 ομάδων που απαιτείται για τη διεξαγωγή της νέας Α’ κατηγορίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του eviabasket.gr η Προοδευτική Λάρυμνας και ο Μώλος είναι οι δύο ομάδες που βλέπουν με θετική σκέψη τη συμμετοχή τους στην Α’ κατηγορία και μέχρι την Κυριακή αναμένεται να έχουν καταλήξει οριστικά στις αποφάσεις τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η ΕΣΚΑΣΕ ζήτησε από τα σωματεία να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ κατά σειρά προτεραιότητας, με βάση τους δύο ομίλους της περσινής Β’ κατηγορίας και της τελικής τους κατάταξης, χωρίς να υπολογίζονται οι ομάδες εκείνες που άλλαξαν κατηγορία. Επίσης, στο…γενικό προσκλητήριο μπήκαν και η Ερέτρια με το Σύλλα αλλά στις τελευταίες θέσεις προτίμησης, καθότι υποβιβασμένοι από την Α΄κατηγορία.

ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Α’ ΕΣΚΑΣΕ)

ΑΓΕΧ (Α’ ΕΣΚΑΣΕ)

ΟΙΝΟΦΥΤΑ

ΑΣΤ.ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΓΑΣ Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ

Α.Ε.ΚΥΜΗΣ

Α.Ο.ΚΥΜΗΣ

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Γ’ ΕΣΚΑΣΕ)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΡΩΤΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (Α’ ΕΣΚΑΣΕ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Α’ ΕΣΚΑΣΕ)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

ΕΚΠ.ΜΠΟΥΚΑΛΗ

ΚΥΝΟΣ

ΜΩΛΟΣ

ΦΑΛΑΡΑ

ΑΤΛΑΣ (Γ’ ΕΣΚΑΣΕ)

ΑΠΟ Α’ ΕΣΚΑΣΕ

ΕΡΕΤΡΙΑ

ΣΥΛΛΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Προοδευτική και Μώλος

Από χθες λοιπόν, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να φανεί αν υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για να καλύψουν τις δύο κενές θέσεις της Α’ κατηγορίας.

ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥ ΝΤΡΑΙΒ ΜΠΑΣΙΜΟ ΩΡΑΙΑΗ Προοδευτική Λάρυμνας, αν και μέχρι προχθές ήταν κάθετα αντίθετη σε συμμετοχή της στην Α’ κατηγορία μετά την απόσυρση των Οινοφύτων, φαίνεται να  βλέπει με καλό μάτι πλέον τη συμμετοχή της στο κορυφαίο τοπικό πρωτάθλημα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους υπεύθυνους της ομάδας, μας τόνισαν πως μέχρι το βράδυ θα έχουν πάρει τις τελικές τους αποφάσεις.

Σίγουρα όχι σε συμμετοχή τους στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ δηλώνουν κατά σειρά προτεραιότητας οι ομάδες Οινόφυτα, Αστ.Αλιβερίου, Εκπ.Μπούκαλη, ΓΑΣ Ν.Αρτάκης, Κύνος.

Επόμενος υποψήφιος είναι ο Μώλος που επίσης βλέπει θετικά μια τέτοια εξέλιξη. Παράγοντες της ομάδας, είπαν στο eviabasket.gr πως θέλουν να δοκιμάσουν την πρόκληση της Α’ κατηγορίας αν και τα πάντα θα εξαρτηθούν από το οικονομικό κομμάτι. Απόφαση-απάντηση από το Μώλο αναμένεται αύριο αργά το βράδυ όταν και θα γίνει το συμβούλιο της ομάδας για να αποφασιστεί αν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Το αγωνιστικό σκέλος δεν τους ενδιαφέρει και ιδιαίτερα, καθώς όπως είπαμε αυτό που εξιτάρει την τοπική ομάδα είναι η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πέσει αμαχητί, καθώς ενισχύθηκε στις μεταγραφές με τους Σιότροπο, Κρέτσα και Παπανικολάου.

Αν τελικά κάποια από αυτές τις δύο ομάδες δεν δεχθεί να ανέβει στην Α’, ας δούμε τι γίνεται και παρακάτω.

Η Α.Ε.Κύμης και ο Α.Ο.Κύμης δεν δέχονται σε καμία περίπτωση, όπως και τα Φάλαρα.

Η Ερέτρια που ακολουθεί σε προτεραιότητα δεν θα το επιχειρήσει ξανά χωρίς γήπεδο και χωρίς έμψυχο υλικό πλέον, οπότε ο…κλήρος πέφτει στο Σύλλα που μπορεί και θέλει όπως άλλωστε ενημέρωσε εγγράφως την ΕΣΚΑΣΕ να αγωνιστεί από φέτος στην Α’ κατηγορία.

Στην περίπτωση που τόσο η Προοδευτική όσο και ο Μώλος αρνηθούν, υπάρχει το σενάριο να πάμε σε ένα πρωτάθλημα 11 ομάδων (10+Σύλλας), με αναγκαστικό ρεπό κάθε αγωνιστική.

Σενάριο για 10 ομάδες

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως πριν ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης όλων των ομάδων της Β’ κατηγορίας για πρόσκληση συμμετοχής στην Α’ κατηγορία, έπεσε στο τραπέζι και η περίπτωση να επιστρέψει η Α’ ΕΣΚΑΣΕ στις 10 ομάδες, χωρίς όμως να επικρατήσει αυτή η άποψη.

Παναγιώτης Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Chalkis Basket 2023: Νίκες για ”Ντίκος” & ”Green Health”. Οι βαθμολογίες στους 2 ομίλους

pannikolaou

Chalkis Basket 2023: Ορισμός διαιτητών και κριτών (6-7 Ιουνίου)

pannikolaou

Chalkis Basket 2023: SABO-Σύλλογος Μικρασιατών ”Η Νεάπολη” (photo album)

pannikolaou