Assists and dunks Uncategorized

Της τελευταίας στιγμής…

Η οικονομική κρίση που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα σιγά μην άφηνε ανεπηρέαστα τα σωματεία μπάσκετ και εν προκειμένω αυτά της ΕΣΚΑΣΕ.

Έτσι λοιπόν, φέτος ζήσαμε πρωτοφανή γεγονότα, με ομάδες να αποσύρουν τις συμμετοχές τους από τα πρωταθλήματα, ζυγίζοντας τα πράγματα και βλέποντας πως λεφτά…δεν υπάρχουν!

Οι επιχορηγήσεις ανήκουν στο…ένδοξο παρελθόν, οπότε οι παράγοντες ξέρουν πως για να συντηρήσουν τις ομάδες τους πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πράγμα δύσκολο και επίπονο…

Μετά το περσινό επιτυχημένο πείραμα των 12 ομάδων, φτάσαμε φέτος σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με 3 σωματεία να αποσύρονται και την Ένωση να βγάζει σε…πλειστηριασμό δύο θέσεις για να συμπληρωθούν οι 12 ομάδες της Α’ κατηγορίας.

Και όταν βρέθηκαν τελικά οι 2 ομάδες για να συμπληρωθεί ο αριθμός ’12’ το πρόβλημα στην ουσία δεν λύθηκε αλλά μεταφέρθηκε στη Β’ κατηγορία, για να…πληρώσει τελικά τη νύφη ο Αίαντας Αυλίδας που θα πρέπει τη νέα σεζόν να δαπανήσει ουκ ολίγα χρήματα για να συντηρήσει το αντρικό του τμήμα σε ένα κύμα μετακινήσεων από τη Λαμία μέχρι την Αιδηψό.

Της τελευταίας στιγμής

Και όλα αυτά βέβαια, όπως συνηθίζεται άλλωστε στην Ελλάδα, έγιναν την τελευταία στιγμή χωρίς να υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Με εξαίρεση τον Αλέξανδρο που ενημέρωσε άμεσα πως δεν θα παίξει στην Α’ κατηγορία, το Ληλάντιο και πολύ περισσότερο ο Πρωτέας Λαμίας το αποφάσισαν στις…καθυστερήσεις για να χρησιμοποιήσουμε ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΚΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΑΙΜ-ΑΟΥΤ ΩΡΑΙΑκαι ένα ποδοσφαιρικό ρόλο, καθώς αυτές τις αλλαγές σε αυτό το άθλημα τις είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Η ΕΣΚΑΣΕ από την πλευρά της θα πρέπει στο μέλλον να…προσέχει για να έχει αξιόπιστα πρωταθλήματα.

Θα πρέπει οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων να φθάνουν στην Ένωση όχι μια εβδομάδα πριν την κλήρωση των πρωταθλημάτων αλλά αρκετά νωρίτερα ώστε να υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για τις απαραίτητες βελτιώσεις και βέβαια να υπάρχουν και κυρώσεις για τις ομάδες που θα αποσύρονται. Θα μπορούσε για παράδειγμα η ομάδα που δηλώνει αδυναμία συμμετοχής να υποβιβάζεται στη χαμηλότερη κατηγορία ή να ξεκινάει με μείον κάποιους βαθμούς το επόμενο πρωτάθλημα, ώστε να μην αποφασίζει κανείς ελαφρά τη καρδία.

Γνώμη μου προσωπική και με δεδομένο πως τα προβλήματα βγήκαν στην επιφάνεια λίγες μέρες πριν την κλήρωση, είναι πως το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα έπρεπε να γίνει με 10 ομάδες όσο και αν αυτό αποτελεί ξεκάθαρο πισωγύρισμα μετά το περσινό απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα των 12 ομάδων.

Και αυτό, γιατί φτάσαμε στο σημείο το νέο πρωτάθλημα του οποίου η κλήρωση θα γίνει σε λίγες ώρες, να χάνει πριν ακόμα ξεκινήσει μέρος από την αξιοπιστία του και τη δυναμική του, να θεωρείται πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, που θεωρητικά μπορεί να καταστήσει από τα μέσα της σεζόν τη διοργάνωση εντελώς αδιάφορη, τουλάχιστον από τη μέση και κάτω, ενώ παράλληλα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό και η Β’ κατηγορία, κάτι που θα είχε αποφευχθεί.

Το γεγονός άλλωστε, πως υποθετικά θα μπορούσαν στη νέα Α’ κατηγορία να έδιναν το παρών ακόμα και τα Φάλαρα, χωρίς να έχω το παραμικρό με το συγκεκριμένο σωματείο, τα οποία αν δεν παρέμενε στη Γ’ Εθνική ο Έσπερος Λαμίας θα έπαιζαν σήμερα στη Γ’ κατηγορία, λέει πολλά από μόνο του…

Το πρόβλημα λοιπόν της Α’ κατηγορίας, από τη στιγμή που οι ομάδες παρέμειναν 12 δεν λύθηκε αλλά στην ουσία μεταφέρθηκε στη Β’ κατηγορία με μεγάλο χαμένο όπως είπαμε και παραπάνω τον Αίαντα Αυλίδας ή όποιο άλλο σωματείο θα είχε την ατυχία να ήταν στη θέση του.

Με 10 ομάδες δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, ούτε ασφαλώς το ντόμινο κατηγοριών, όμως ότι έγινε-έγινε, οπότε ας ελπίσουμε σε μια καλή αγωνιστική χρονιά…

Παναγιώτης Νικολάου

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Γέμισε τη ρακέτα με Σιδέρη ο Εθνικός Λιβαδειάς!

pannikolaou

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: ΑΕΕΠ Χαλκίδας-Α.Ε.Ν. Αρτάκης 33-57

pannikolaou

Σαν σήμερα…25 Απριλίου (2016-2022)

pannikolaou