Over playUncategorized

Το μπάσκετ στο Βασιλικό επιστρέφει!

Μια από τις πλέον μπασκετικές περιοχές της Εύβοιας ήταν ανέκαθεν το Βασιλικό, βγάζοντας παίκτες που έκαναν καριέρα στο παρελθόν σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως για παράδειγμα η Αφέντρα Παπαδήμου.

Και επειδή τα…γονίδια εξακολούθησαν να υπάρχουν ακόμα και όταν δεν υπήρχε ενεργός σύλλογος, παίκτης με καταγωγή από το Βασιλικό, είναι και ο Θανάσης Ντουζίδης που αγωνίζεται με επιτυχία στις εθνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια!

Η απουσία πάντως ενός κλειστού γυμναστηρίου έπαιξε ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη του αθλήματος στην περιοχή, με το μπάσκετ στην ουσία να αδρανοποιείτε τα τελευταία χρόνια, όσο αφορά κυρίως τα τμήματα υποδομής στο Βασιλικό.

Φέτος όμως, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια κυρίως από νεαρούς ανθρώπους που στο παρελθόν είχαν παίξει μπάσκετ στο Βασιλικό, με σκοπό την ίδρυση ενός νέου συλλόγου που θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον, όταν θα είναι πλέον έτοιμο και το κλειστό γυμναστήριο στο Βασιλικό, να αποτελέσει πόλο έλξης για τη νεολαία της περιοχής.

Παράλληλα όμως και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο νέο κλειστό γήπεδο, θα λειτουργήσουν ακαδημίες για μικρά παιδιά καθώς αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος των δημιουργών της νέας ομάδας.

Οι βασικοί…υπεύθυνοι αυτής της νέας προσπάθειας στο Βασιλικό, είναι οι Γιώργος Κόντος και Σωτήρης Αρτσίτας που έχουν ρόλο προέδρου και αντιπροέδρου στο Δ.Σ. του συλλόγου, μαζί με τον Τάσο Γεωργίου και τον Νίκο Αρτσίτα, που όλοι μαζί ‘τρέχουν’ τις εξελίξεις στη νέα προσπάθεια για την επιστροφή και πάλι του μπάσκετ στο Βασιλικό.

Δυνατό προπονητικό team

Από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο ΓΑΣ Βασιλικού όπως είναι η ονομασία του νέου συλλόγου, θα πάρει μέρος

Ο Δημήτρης Αναστασίου.
Ο Δημήτρης Αναστασίου.

στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑΣΕ με προπονητή τον Δημήτρη Αναστασίου, που επίσης έχει ‘ρίζες’ από την ευρύτερη  περιοχή του Ληλάντιου, ενώ θα δώσει το παρών και στο πρωτάθλημα μίνι την ερχόμενη Άνοιξη.

Εκτός από τον Αναστασίου όμως, ο ΓΑΣ Βασιλικού έχει φτιάξει ένα πολύ δυνατό προπονητικό team θέλοντας να προσελκύσει τους νεαρούς αθλητές της περιοχής.

Τον συντονισμό και την καθοδήγηση των ακαδημιών θα αναλάβει ο Τάσος Γεωργίου, γυμναστής με μεγάλη εμπειρία στην προπόνηση ομάδων μπάσκετ,  με καταγωγή από το Βασιλικό. Μαζί του θα βρίσκεται και ο Σωτήρης Βάθης που θα είναι ο προπονητής ακαδημιών με μεγάλη εμπειρία επίσης στην προπόνηση μικρών παιδιών.

Οι προπονήσεις των μικρών αθλητών, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο, θα γίνονται στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού κατόπιν συνεννόησης των υπευθύνων της ομάδας με τον Διευθυντή του Σχολείου.

 

 

Σχετικά άρθρα

Παίκτης-προπονητής στον Παπάδο Γέρα ο Καραδόπουλος

pannikolaou

Σαν σήμερα…25 Αυγούστου (2015-2023)

pannikolaou

Ανανέωσε με Σιδέρη ο Εθνικός Λιβαδειάς!

pannikolaou