Over play Uncategorized

Το πάρτι δεν σταματά…

Το Ευρωμπάσκετ Νέων μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, όχι όμως και οι εκδηλώσεις γι’ αυτό που συνεχίζουν να γίνονται, όπως η πιο πρόσφατη την περασμένη Δευτέρα στην παραλία στο Λευκαντί, προς τιμή των εθελοντών του τουρνουά.

Εκεί, λοιπόν, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Χαλκιδέων, έδωσαν το παρών σχεδόν οι μισοί εθελοντές του Ευρωμπάσκετ, σε μια εκδήλωση που μπορεί να ήταν και πάλι πλούσια σε δαπάνες αλλά όχι και σε οργάνωση.

Υπήρξαν εθελοντές, που δεν πήγαν στην εκδήλωση γιατί δεν ήθελαν, υπήρξαν και άλλοι όμως που ούτε καν ειδοποιήθηκαν, όπως ο υπεύθυνος των εθελοντών στο ΔΑΚ Χαλκίδας και πρόεδρος της Αυλίδας Αντρέας Ιωαννίδης, που κάποιοι εκ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση διέρρευσαν πως βρίσκονταν σε διακοπές, αν και ο ίδιος το μεσημέρι της Δευτέρας έπινε καφέ σε καφετέρια της Χαλκίδας χωρίς να έχει ειδοποιηθεί από κανέναν…

Λεφτά υπάρχουν…

Η εκδήλωση της Δευτέρας ήταν και πάλι μια επανάληψη του γνωστού πάρτι των απ’ ευθείας αναθέσεων, με μεγάλη σπατάλη χρημάτων.

Μέσα από τη “Διαύγεια” φαίνεται, λοιπόν, πως δαπανήθηκαν:

1488,00 ευρώ για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης των εθελοντών, όχι σε κάποιο μαγαζί, αλλά στην παραλία στο Λευκαντί!

1500,00 ευρώ για την εκδήλωση των εθελοντών και τον καθαρισμό του βυθού!

62,00 ευρώ για τη μεταφορά των εθελοντών με λεωφορείο στο Λευκαντί, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν γνώριζαν καν για την ύπαρξη του μεταφορικού μέσου, φτάνοντας στον τόπο της εκδήλωσης με τα δικά τους μεταφορικά μέσα, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να πάει στο Λευκαντί με μόλις 10-15 εθελοντές!

Υπάρχει και μια προμήθεια 162,00 ευρώ για τριμμένο πάγο, που μάλλον και αυτή για τη συγκεκριμένη εκδήλωση πρέπει να πήγαινε, ώστε να διατηρηθούν κρύες οι μπύρες μέσα στα βαρέλια στην παραλία. Άλλωστε, τον πάγο ο Δήμος Χαλκιδέων έχει μάθει τώρα τελευταία να τον αγοράζει σε τιμές…πολύτιμου μετάλλου!

Η παραπάνω αναφορά ασφαλώς και δεν έχει να κάνει με τους επιχειρηματίες που τόσο εκτίμησαν την παροχή υπηρεσιών και ανάλογα την κοστολόγησαν. Έχει να κάνει όμως, με εκείνους που για μια ακόμη φορά δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να δουν αν στην τοπική αγορά υπάρχει κάποια καλύτερη τιμή, αλλά προτίμησαν και πάλι τον εύκολο δρόμο των απ’ ευθείας αναθέσεων.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε από εθελοντές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μπορεί να μην έλειψαν οι βραβεύσεις για τις απαραίτητες φωτογραφίες, ώστε να υπάρξουν οι γνωστές…δοξαστικές αναφορές από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, αλλά κατά τα άλλα υπήρξαν αρκετές και σημαντικές ατέλειες.

Τα βαρέλια με τον πάγο στην παραλία είχαν μόνο μπύρες, με αποτέλεσμα αρκετοί να πουν το νερό-νεράκι… Μετά από παρατηρήσεις των εθελοντών, έφτασαν ευτυχώς με καθυστέρηση και τα νερά!

Αυτό που προξενεί πάντως για άλλη μια φορά άσχημη εντύπωση είναι το τεράστιο κόστος μια απλής εκδήλωσης που θα μπορούσε να είχε γίνει με τα μισά χρήματα ώστε να τιμηθούν οι αφανείς ήρωες του Ευρωμπάσκετ.

Γιατί είναι πρόκληση να δαπανώνται περίπου 3.000,00 ευρώ για μια απλή εκδήλωση στην παραλία στο Λευκαντί, σε μια εποχή που υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα στους περισσότερους πολίτες αυτής της πόλης και όχι μόνο…

Παναγιώτης Νικολάου

Σχετικά άρθρα

Πολύ καλός ο Χαντζής στην πρώτη νίκη των Dubai Falcons!

pannikolaou

Σχολικοί αγώνες Ν. Ευβοίας: Ξεκίνημα με νίκες για 1ο ΕΠΑΛ, ΓΕΛ Ν. Αρτάκης & ΓΕΛ Βαθέος Αυλίδας!

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβολή στο ΓΑΣ Άμφισσας-Πρωτέας Σχημ. λόγω συμμετοχής Χαντζή στη Rising Stars South

pannikolaou