Α1

Φάκελος Κηφισιά: Γιατί προτίμησαν τη Β’ Εθνική από τη Χαλκίδα

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον Γιώργο Ζάκκα και στο sdna.gr ο μεγαλομέτοχος της Κηφισιάς Γιώργος Βαγενάς μίλησε για το φετινό έντονο καλοκαίρι και τη μη εύρεση λύσης τελικά, που οδήγησε την Κηφισιά από την Α1 στη Β’ Εθνική.

Ανάμεσα στα άλλα, ο Βαγενάς μίλησε και για την περίπτωση της Χαλκίδας, τονίζοντας πως ήταν μια περίπτωση που είχε αρκετά πλεονεκτήματα, αλλά και πάλι όπως είπε το ταμείον θα ήταν μείον καθώς οι υποχρεώσεις της ομάδας πλέον είχαν μεγαλώσει επικίνδυνα και δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τις χορηγίες.

Αυτό που αξίζει πάντως να αναφερθεί, είναι πως ο Βαγενάς αναγνωρίζει μέσω της συνέντευξης του, αποσπάσματα της οποίας θα δείτε παρακάτω, το μπασκετικό κριτήριο του κόσμου της Χαλκίδας τονίζοντας πως αν θα μπορούσε να ξαναασχοληθεί και πάλι με το μπάσκετ, στη Χαλκίδα θα το έκανε.

‘Προσπάθησα να βρω λύσεις. Μία λύση ήταν η Χαλκίδα, που είχε κάποια πλεονεκτήματα. Εκεί ο κόσμος είναι μπασκετικός, θα γέμισε το γήπεδο. Αυτό είναι σίγουρο. Είναι αλλιώς η αίσθηση όταν ξέρεις ότι έχεις έδρα και κόσμο. Θα ερχόντουσαν κάποιες μικρές χορηγίες που στη Χαλκίδα θα τις είχαμε, ενώ στην Κηφισιά δεν ερχόντουσαν. Ωστόσο, βάζοντας τα νούμερα κάτω και πάλι δεν βγαίναμε. Πάλι χρειαζόμασταν μεγαλύτερες χορηγίες, που προσπάθησα να βρω, αλλά δεν τα κατάφερα.

Αν πηγαίναμε στη Χαλκίδα, θα έμενα. Μπορεί κάποια στιγμή να υπάρξουν προοπτικές. Στη Χαλκίδα θα έμενα, ήταν μια πρόκληση. Όπως και να ‘χει, δεν λέω ποτέ “όχι’.

Τ.Κολτσιδόπουλος:’Εμείς θέλαμε την ομάδα να αγωνίζεται ως Χαλκίδα’

Με αφορμή τη συνέντευξη Βαγενά και καθώς αναφέρθηκε στην περίπτωση της Χαλκίδας, ζητήσαμε την άποψη του Τάσου Κολτσιδόπουλου, που ‘έτρεξε’ το όλο θέμα την τελευταία διετία χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Χαλκιδέος παράγοντας τόνισε για τους λόγους που δεν ήρθε η Κηφισιά στη Χαλκίδα, μιλώντας για συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν ήθελαν αυτή τη λύση, που όπως είπε και ο Βαγενάς, έμοιαζε ως η μοναδική.

Εμείς προσπαθήσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη συνεργασία, και να μεταφέρουμε την ομάδα της  Κηφισιάς στην Χαλκίδα,  μόνο και μόνο για να παραμείνει η ομάδα μόνιμα στην πόλη και να αγωνιστεί σαν ΑΓΕΧ, (η σαν  Χαλκίδα) στην Α1. Δεν υπήρχε άλλο σενάριο συνεργασίας και  ίσως και εκεί κόλλησε λίγο ο πρόεδρος αφού δεχόταν αφόρητες πιέσεις από όλους τους συνεργάτες του στην Κηφισιά και πρώτα από όλους από τον Ντιγριντάκη.  

Να μην μεταφέρει την ομάδα στην Χαλκίδα και να μην διαλύσει την Κηφισιά.

Προτιμούσαν να ρίξουν την ομάδα στην Β΄ Εθνική (όπως και έγινε) παρά να την μεταφέρουν στην Χαλκίδα και να αγωνιστεί στην Α1 με το όνομα και τα χρώματα της Χαλκίδας.

Ο Βαγενάς είχε αποδεχθεί το δικό μας σενάριο, και ήταν έτοιμος να  ηγηθεί της  νέας  ομάδας  της Χαλκίδας σε μια καινούργια για αυτόν μπασκετική εποχή στην Α1.

Όμως κέρδισαν τελικά αυτές οι πιέσεις, οι οποίες ήταν από προσωπικές  μέχρι  και  πολιτικές  (από τον δήμαρχο  κ.Θωμάκο και  άλλους  ….) και  τον ανάγκασαν να  «ρίξει»  τίτλους  τέλους  σε  αυτήν  την  ομάδα, παρά  να  προσπαθήσει  να  την  διατηρήσει  στην  Χαλκίδα!!!

Όσον αφορά τα οικονομικά,  εμείς βεβαιωμένα του είχαμε εξασφαλίσει ένα ποσό πάνω από  250.000  ευρώ  από  έσοδα στην πόλη μας, αλλά δυστυχώς έκρινε ότι δεν έφταναν, αφού και τα φετινά έσοδα ήταν πάρα πολύ λίγα, αλλά υπήρχαν και παλαιότερες οφειλές που έπρεπε να καλυφθούν και αυτές… 

Συνοπτικά, λοιπόν, θα ήθελα να τονίσω  ότι  μπορεί  αυτή  η  προσπάθεια αν και ήταν πολύ μεγάλη και δύσκολη και απέτυχε στο παρά 5’, όμως, εμείς σαν μπάσκετ της Χαλκίδας και κυρίως σαν ΑΓΕΧ, θα συνεχίσουμε τις  προσπάθειές μας για να επαναφέρουμε την ιστορική ομάδα της πόλης μας στις Εθνικές  κατηγορίες είτε  αγωνιστικά, (δηλ. με την διεκδίκηση της ανόδου στην Γ΄Εθνική) αλλά  και  εάν  παρουσιαστεί  μια  κατάλληλη ευκαιρία, ακόμη και με εξαγορά θέσης ανώτερης κατηγορίας, μέχρι και Α1′.

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou