Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η ΑΓΕΧ κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση της μεταγραφής του Ντένις Ντέντα στην ομάδα της Χαλκίδας που τελικά δεν τελεσφόρησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
‘Η διοίκηση της Α.Γ.Ε.Χ. για να αποκαταστήσει την πλήρη αλήθεια, για την πρόταση που έκανε στον αθλητή ΝΤΕΝΙΣ ΝΤΕΝΤΑ, έχει να ανακοινώσει τα εξής.
Πράγματι την προσέγγιση στον αθλητή πραγματοποίησε ο κ.Βαγγέλης Δαρδανός (ο οποίος διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό) με μοναδικό κίνητρο να βοηθήσει την ομάδα της ΑΓΕΧ στην μεταγραφική της ενίσχυση.
Ο αθλητής όντως, ζήτησε να εξοφληθεί πρώτα προηγούμενη οφειλή της ομάδας προς αυτόν για να προχωρήσει σε συμφωνία.
Η διοίκηση της Α.Γ.Ε.Χ μέσω του προέδρου της κ.Γραμματικόγιαννη, κατέθεσε επίσημη γραπτή πρόταση (και όχι απλή προφορική διαβεβαίωση) με sms στο κινητό του αθλητή, την οποία και δημοσιοποιούμε για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, και να δώσουμε απάντηση στην φαντασία του παλαιού παράγοντα της ομάδας, ο οποίος λειτούργησε σαν «παπαγαλάκι» στην υπόθεση και φρόντισε να παραπληροφορήσει.
Ο αθλητής ερχόμενος στη Χαλκίδα για να υπογράψει, θα εισέπραττε 1.500 ευρώ σαν προκαταβολή, πριν ακόμη υπογράψει, (ποσό που αφορούσε την παλιά οφειλή του και το οποίο μάλιστα θα προσέφερε με ευγενική χορηγία ο κ.Δαρδανός,) και για τη συμμετοχή του στην ομάδα θα εισέπραττε 600 ευρώ το μήνα, με πληρωμή μάλιστα 150 ευρώ κάθε εβδομάδα.
Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ, και με την κατηγορία στην οποία αγωνιζόμαστε μπορούν πολύ εύκολα να καταλάβουν ότι η συνολική προσφορά της ομάδας μας προς τον αθλητή, έφτανε το συνολικό ποσό των 7.000 ευρώ περίπου, και περιελάμβανε και την παλαιά οφειλή και την φετινή αμοιβή του. Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι στην κατηγορία μας δεν υπάρχουν συμβόλαια, και για αυτό η πρόταση μας περιείχε την εβδομαδιαία πληρωμή προς εξασφάλιση του αθλητή, σε αυτήν την οικονομική συμφωνία.
Ο αθλητής σήμερα μόλις μας απάντησε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση γιατί θα αγωνιστεί σε άλλη ομάδα.
Συμπερασματικά, αναφέρουμε ότι η ομάδα της Α.Γ.Ε.Χ είχε το θάρρος να πλησιάσει αθλητή, με τον οποίον έχει ξανασυνεργαστεί γνωρίζοντας την προηγούμενη οφειλή του, αλλά με σκοπό να τον εξοφλήσει και λειτούργησε με σοβαρότητα και διαφάνεια και φυσικά ούτε έταξε «λαγούς με πετραχήλια » ούτε απλές προφορικές διαβεβαιώσεις.
Άλλωστε, σαν διοίκηση έχουμε αποφασίσει να δημιουργήσουμε φέτος μία ομάδα με κόστος, το οποίο θα μπορέσουμε να το καλύψουμε και να επαναφέρουμε την ιστορική Α.Γ.Ε.Χ . σε ένα «υγιές» περιβάλλον με απόλυτη διοικητική σταθερότητα.’