UncategorizedΑ ΕΣΚΑΣΕ

Λάβετε θέσεις!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Όλα έτοιμα λοιπόν για το τζάμπολ της…βιτρίνας της ΕΣΚΑΣΕ, του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, που φέτος αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Είναι η 2η χρονιά που το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες και είναι η πρώτη φορά που το τοπικό πρωτάθλημα προσέλκυσε παίκτες εγνωσμένης αξίας με συμμετοχή τα προηγούμενα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες.

Τι περιμένουμε;

Αναμφίβολα ένα πρωτάθλημα δύο ή και ακόμα τριών ταχυτήτων.

Η Παναγίτσα μετά την προσθήκη και του Μαρμαρινού ανέβασε τον πήχη τόσο ψηλά που οτιδήποτε άλλο εκτός από την άνοδο να θεωρείται πλέον ως αποτυχία.

Δεν θα έχει πάντως εύκολο έργο. Το Σχηματάρι, η ΑΓΕΧ, ο Άρης Θηβών, η Αυλίδα, η Μαλεσίνα, ο Τελεθριακός είναι ομάδες με επίσης πολύ δυνατό ρόστερ που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, με τη βασική προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα έχουν διάρκεια.

Η Ιτέα και ο Μάκαρος επίσης είναι ομάδες που θα κοιτάξουν να έχουν ένα καλό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα με πρωταρχικό στόχο την άνετα παραμονή και απώτερο την είσοδο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο Απόλλων Λιβαδειάς στην πρώτη του χρονιά στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ θα διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες την παραμονή του, για να φτάσουμε στις δύο ομάδες που πήραν την τελευταία στιγμή την άνοδο μετά από τις καραμπόλες που δημιουργήθηκαν με τις αποχωρήσεις, την Προοδευτική Λάρυμνας και το Μώλο.

Η Προοδευτική θα επιδιώξει με όπλο την έδρα της μια όσο το δυνατό καλή πορεία με στόχο ασφαλώς την παραμονή, ενώ ο Μώλος που έχει θεωρητικά το δυσκολότερο έργο απ’ όλους, θα κοιτάξει αρχικά να ευχαριστηθεί τη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία και από εκεί και πέρα ότι βγει…

Ντέρμπι στην πρεμιέρα…

Τρία ντέρμπι περιλαμβάνει η σημερινή 1η αγωνιστική στην Α΄κατηγορία.

Στην Ιστιαία, στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας, ο Τελεθριακός υποδέχεται τον Μάκαρο Άμφισσας.

%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b8-%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%b2-%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%89%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%b1Η ομάδα του Δαδίτσιου ενισχυμένη φέτος και με τον Μητρόπουλο να είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, υποδέχεται τον Μάκαρο Άμφισσας που παρουσιάζεται επίσης ενισχυμένος με την παρουσία κατά κύιο λόγο Χατζηστάμου και Νασάκη.

Στην άμυνα θα κριθούν πολλά σε αυτό το ματς και στον περιορισμό των ατού εκατέρωθεν.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. με διαιτητές τους Κάλφα-Βαρσαμά.

%ce%b5%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%88%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1Στο κλειστό της Θήβας, ο Άρης υποδέχεται την ΑΓΕ Χαλκίδας, σε μια μονομαχία δύο ομάδων που έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους.

Ο Σωτήρης Γερμανός προχώρησε σε μεγάλη αλλαγή του ρόστερ του Άρη, όπως βέβαια και ο Γιώργος ΒΕλισσαράκος για λογαριασμό της ΑΓΕΧ.

Τα δείγματα γραφής των δύο ομάδων από τα φιλικά προετοιμασίας ήταν καλά οπότε αναμένουμε στη Θήβα ένα μεγάλο ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με διαιτητές τους Χριστοδούλου-Γερονικολό.

Στο Σχηματάρι, ο Ερμής υποδέχεται τη Μαλεσίνα που έκανε δυνατό φίνις στη μεταγραφική περίοδο.

Το ντέρμπι πάντως ξεκίνησε από χθες με τις ανακοινώσεις των ομάδων, με το κλίμα στο συγκεκριμένο ματς να μην DSC00416είναι και το καλύτερο δυνατό.

Ο Ερμής έχασε τελευταία στιγμή από το ρόστερ του τον Βέλλιο και ο Τσαούσης καλείται να βρει λύση εκ των έσω, ενώ από την άλλη πλευρά ο Θάνος θα προσπαθήσει να διαχειριστεί το ρόστερ της ομάδας του μετά τις προσθήκες των τελευταίων ημερών ιδίως με παίκτες που αγωνίζονται κοντά στο καλάθι.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με διαιτητές τους Ντάνο-Χαϊνά.

Η Παναγίτσα με τη μεταγραφή του Μαρμαρινού πήρε τον τίτλο του…πρωταθλητή της μεταγραφικής περιόδου και dsc00602κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει και πάνω στο παρκέ με την πρώτη μάχη να δίνεται σήμερα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λιβαδειάς. Η ομάδα του Μιχαήλ θέλει να μπει με το δεξί απέναντι σε ένα αντίπαλο που γνωρίζονται καλά αφού ήταν πέρυσι μαζί και στα play-off ανόδου.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με διαιτητές τους Χουγιάζο-Μαμασούκα.

Στο Μαρτίνο, η νεοφώτιστη Προοδευτική παίζει για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία και με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη θα θελήσει να κάνει τη ζημιά απέναντι στην Αυλίδα που είναι θεωρητικά το φαβορί της dsc00596αναμέτρησης.

Η Προοδευτική φημίζεται για τη δυνατή της έδρα, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα του Τομαρά που συνδυάζει εμπειρία και ταλέντο θα προσπαθήσει να καθαρίσει από νωρίς την αναμέτρηση.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με διαιτητές τους Μασλατζίδη Ι.-Τσάμη.

Τέλος στην Ιτέα η ομάδα του Μωραϊτη υποδέχεται τον Μώλο στο θεωρητικά ευκολότερο ματς της αγωνιστικής.

%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%b1%cf%82Οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη τη σεζόν ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη επίσημη εμφάνιση με τη στολή της ομάδας του πρώην διεθνή διαιτητή Γιώργου Δαλούκα που η ενασχόληση του με το μπάσκετ έγινε πρώτο θέμα στη διάρκεια της εβδομάδας! Ο Μώλος από τη μεριά του θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστικός στο μέτρο του δυνατού.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

18:00 Κλειστό Θήβας ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Χριστοδούλου-Γερονικολός)

18:00 Κλειστό Ιτέας Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΜΩΛΟΣ  (Κοτσιμπός-Ζάχος)

18:00 Κλειστό Μαρτίνου ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ (Μασλατζίδης Ι.-Τσάμης)

18:00 Κλειστό Πειραϊκής ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Χουγιάζος-Μαμασούκα)

18:00 Κλειστό Σχηματαρίου ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ (Ντάνος-Χαϊνά)

15:00 Κλειστό Ιστιαίας ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΜΑΚΑΡΟΣ (Κάλφα-Βαρσαμάς)

Σχετικά άρθρα

Γιάννης Μιχέλης: ”Όταν έφυγε η μπάλα από τα χέρια μου, είπα μπήκε”

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Άρης Αμφίκλειας-ΠΑΠΕΛ 66-63. Το buzzer beater τρίποντο της νίκης! (video)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΓΑΣ Βασιλικού-Αστέρας Αλιβερίου 63-65 (photo album: Άγγελος Αγαπητός)

pannikolaou