UncategorizedΑ1

‘Πετάει’ με αισιοδοξία το απόγευμα για Θεσσαλονίκη η Κύμη

Με αισιοδοξία και χωρίς άγχος αναχωρεί στις 4 το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη η Κύμη, όπου αύριο στις 8:30 μ.μ. έχει ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία της, αντιμετωπίζοντας στο ‘Nick Galis Hall’ τον Άρη για τη φάση των ‘8’ του κυπέλλου Ελλάδας.

Για την Κύμη, αυτό είναι ένα από τα πιο…εύκολα ματς που έχει να δώσει φέτος, καθώς ο αντίπαλος είναι ένα μεγαθήριο με βαριά φανέλα και τεράστια ιστορία, η ομάδα του Μπρατσιάκου είναι ξεκάθαρο αουτσάϊντερ, έχει πετύχει το στόχο της στο κύπελλο και εκτός αυτού, το Σάββατο ο αγώνας της πρεμιέρας στο Ελληνικό πρωτάθλημα είναι ασφαλώς πιο σημαντικός για τους νεοφώτιστους στην Α1.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, πως η Κύμη θα παραδώσει τα όπλα, ίσα-ίσα που ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί από αυτό τον αγώνα.

Άπαντες παρόντες

Ο Μπρατσιάκος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, καθώς στις τελευταίες προπονήσεις συμμετέχουν στο 100% οι Τζόλος και Σχίζας που προέρχονται από τραυματισμό.

Ο Σχίζας που είχε ένα πρόβλημα στο πέλμα επανήλθε πλήρως στη δράση, αλλά ίσως προφυλαχθεί από τον Μπρατσιάκο για μια ακόμη φορά εν όψει της πρεμιέρας στο Λαύριο.

‘Αυτοκράτορας’ του Ελληνικού μπάσκετ

Τώρα, τι σημαίνει Άρης όχι μόνο για το Ελληνικό αλλά για το μπάσκετ ολόκληρης της Ευρώπης είναι γνωστό…

Ο ‘αυτοκράτορας’, η ομάδα που έφερε το μπάσκετ στα σπίτια όλων μας κάθε Πέμπτη ‘με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τ’ άλλα παιδιά’ που τραγούδαγε και η Μαρινέλα πριν από 30 χρόνια, η μοναδική ομάδα που κατάφερε να είναι ομάδα ολόκληρης της Ελλάδας, έχει μια ιστορία που αν κάτσεις να την απαριθμήσεις θα χρειαστείς πολλές χιλιάδες λέξεις…

Οπότε ας περιοριστούμε στα κυριότερα και να αναφέρουμε πως πρόκειται για την ομάδα με τους 21 τίτλους (10 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας και 3 ευρωπαϊκά τρόπαια), με 3 σερί πρωταθλήματα χωρίς ήττα (!), με 80 σερί νίκες, με 15 τίτλους χωρίς ήττα, με 7 σερί πρωταθλήματα Ελλάδας, με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που αγωνίστηκαν σε αυτό το σύλλογο (Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Φαίδων Ματθαίου, Χάρης Παπαγεωργίου) αλλά και τεράστιους προπονητές όπως ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Ανέστης Πεταλίδης!

Αυτός είναι εν ολίγοις ο ‘αυτοκράτορας’ του Ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα-θρύλος που καλείται αύριο να αντιμετωπίσει η ευχάριστη έκπληξη του σύγχρονου Ελληνικού μπάσκετ, που δεν είναι άλλη από την Κύμη, μια ομάδα με 6 σερί ανόδους που πάνω και πέρα από τις όποιες επιτυχίες της, το κυριότερο είναι πως βγάζει υγεία…

Τον αγώνα που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα κανάλια του Novasports, θα διευθύνουν οι Φούφης-Μπήτης-Συμεωνίδης (Παραλικίδης).

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Μέγιστο Κέρδος στα Στοιχήματα Μπάσκετ: Καλύτερες Στρατηγικές για το 2024

pannikolaou

Ο αποχαιρετισμός του Άρη Παπαδάκη στον Μίτσελ Γουίγκινς

pannikolaou

Παίκτης-προπονητής στον Παπάδο Γέρα ο Καραδόπουλος

pannikolaou