ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Αναβρασμός στο σύνδεσμο διαιτητών

Νέα διαμάχη προέκυψε στους διαιτητές μετά την χθεσινή τιμωρία του ΣΔΚΑΣΕ σε 5 ρέφερι για 30 μέρες λόγω της μη παρουσίας τους στο σεμινάριο του συνδέσμου που έγινε στην Αταλάντη πριν από περίπου ένα μήνα, με αποτέλεσμα να επικρατεί και πάλι αναβρασμός στα έγκατα του συνδέσμου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του eviabasket.gr τιμωρήθηκαν με 30 μέρες οι διαιτητές Τσάλλας, Σπυρόπουλος, Μασλατζίδης Λ., Αρτσίτας και Γερονικολός με το σκεπτικό της απόφασης να έχει να κάνει με την απουσία τους από το συγκεκριμένο σεμινάριο, οι οποίοι και χαρακτηρίστηκαν ως αδικαιολογήτως απόντες.

Η τιμωρία τους ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στην ΚΕΔ χωρίς να λάβει όμως παραπάνω έκταση το θέμα, καθώς είχε τη μορφή εσωτερικού κανονισμού και δεν ανακοινώθηκε επίσημα ούτε στην ιστοσελίδα του συνδέσμου.

Από πλευράς των τιμωρημένων διαιτητών όμως, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες εντελώς διαφορετική αντίληψη του θέματος, καθώς όπως υποστηρίζουν είχαν ενημερώσει για την επικείμενη απουσία τους από το σεμινάριο και περίμεναν πως αν προέκυπτε τιμωρία αυτή θα ίσχυε για όλους τους απόντες διαιτητές, περίπου 15, καθότι όλοι έχουν αναφέρει τους λόγους της μη παρουσίας τους και στις απολογίες τους.

Χθες το βράδυ, ο Σύνδεσμος διαιτητών ανακοίνωσε την τιμωρία των ‘5’ για 30 ημέρες, με την ΚΕΔ να ορίζει όμως κανονικά τους συγκεκριμένους διαιτητές στα ματς του Σαββατοκύριακου, οπότε τιμωρία επί της ουσίας δεν προκύπτει από πουθενά!

Το ερώτημα που προκύπτει όμως, είναι αν οι διαιτητές που είναι ορισμένοι στους αγώνες επικαλεστούν την τιμωρία τους, πως θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου και αν βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση θα προκύψει τιμωρία για τους διαιτητές όχι από το σύνδεσμό τους αλλά από την ΚΕΔ!

Η ουσία πάντως από την όλη υπόθεση, είναι πως η απόφαση του Συνδέσμου δεν έχει καμιά ισχύ καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική ποινή όταν διαιτητές τιμωρούνται και παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να σφυρίζουν κανονικά.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Χ.Βασιλείου σε επικοινωνία μαζί του μας είπε πως δεν πρόλαβε να δει χθες την απόφαση του Συνδέσμου (!), αλλά δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως προχώρησε σε ορισμούς χωρίς να έχει λάβει υπ ‘όψιν του απόφαση του ΣΔΚΑΣΕ.

Το πιθανότερο είναι να αγνόησε την απόφαση λόγω έλλειψης διαθέσιμων διαιτητών και να προχώρησε κανονικά σε ορισμούς κάτι που επιτρέπεται άλλωστε να κάνει.

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στους αγώνες Τελεθριακού και Αναγ. Λαμίας!

pannikolaou

Β’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι διαιτητές στους αγώνες Έσπερου Λαμίας & Ερμή Σχηματαρίου (8η αγωνιστική)

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (4-8 Δεκεμβρίου)

pannikolaou