Α ΕΣΚΑΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών με αφορμή τον αγώνα Ερμή Σχηματαρίου-ΑΓΕΧ

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο Σύνδεσμος Διαιτητών με αφορμή τον αγώνα Ερμή Σχηματαρίου-ΑΓΕ Χαλκίδας και τα παράπονα που εκφράσθηκαν από πλευράς φιλοξενουμένων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΔΚΑΣΕ:

‘Με αφορμή μια πρόσφατη ανάρτηση του Σωματείου Καλαθοσφαίρησης Α.Γ.Ε. Χαλκίδος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής :

Γνωρίζουμε ότι φέτος το Πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι παρόμοιας δυναμικότητας. Ως εκ τούτου, πολλά παιχνίδια φυσιολογικά θα λήξουν με μικρές διαφορές. Αυτό είναι καλό, κατ’ αρχάς για τους φιλάθλους που παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κατά δεύτερον για όσους εμπλέκονται στους αγώνες (ομάδες, διαιτητές, κριτές) που αποκομίζουν σημαντικές εμπειρίες προκειμένου να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους.

Σχετικά με την διαιτησία του αγώνα Ερμής Σχηματαρίου – ΑΓΕΧ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε (αν και πιστεύουμε ότι το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά) ότι και οι δυο συνάδελφοι είναι έμπειροι (ιδιαίτερα ο κος Χριστοδούλου) και δεν έχει υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα σε κανένα παιχνίδι που διηύθυναν κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό, διότι μια από τις «προγραμματικές» δηλώσεις του νέου ΔΣ ήταν και «η άνοδος του επιπέδου από πλευράς διαιτητών». Προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και το Σεμινάριο που έγινε προσφάτως στην Αταλάντη με τον Εθνικό Καθηγητή Διαιτησίας κο Κορομηλά. Κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο. Δεν έχουμε δει όμως ποτέ ανακοίνωση σωματείου που να αναφέρεται στην λάθος επιλογή στρατηγικής από τον προπονητή ή στην λάθος ενέργεια του παίκτη που έκρινε το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Μονίμως σας φταίει η διαιτησία. Εμείς λοιπόν θα σας προτείνουμε να βιντεοσκοπείτε τους αγώνες σας (εντός και εκτός) και αν πιστεύετε ότι αδικηθήκατε σε κάποιον από αυτούς, ο ΣΔΚΑΣΕ θα εξετάζει τα σημεία που πιστεύετε ότι υπήρξε πρόβλημα και θα λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις του. Οι φωτογραφίες δεν βοηθούν ιδιαίτερα αφού αποτυπώνουν μια στιγμή στην οποία δεν ξέρουμε καν τι αποφάσισε ο διαιτητής.

Να είστε σίγουροι, ότι οι διαιτητές προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα γίνεται χωρίς καμία εμπάθεια. Και για να γίνει πράξη αυτό, σας ζητάμε να είστε συνεργάτες μας στο γήπεδο. Όχι αντίπαλοι. Να βοηθάτε την ομαλή εξέλιξη των αγώνων με την συμπεριφορά σας και όχι τον εκτροχιασμό αυτών. Και εμείς είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος που όλοι μας θα κάνουμε τον απολογισμό μας και την αυτοκριτική μας, το πρόσημο θα είναι θετικό.

Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία και επιτυχίες’.

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (15η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι! Γ.Σ. Ιτέας-ΓΑΣ Άμφισσας 54-41

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πήρε το διπλό! Απόλλων Λιβαδειάς-Άρης Θήβας 60-82

pannikolaou