Α ΕΣΚΑΣΕ

Χρ.Μωραϊτης:’Μας στοίχησαν τα χαμένα τρίποντα και οι βολές’

Η προσπάθεια των παικτών του άφησε ικανοποιημένο τον κόουτς της Ιτέας Χρήστος Μωραϊτη, που πάντως τόνισε πως για να κερδίσεις το Σχηματάρι μέσα στην έδρα του πρέπει να πιάσεις το τέλειο παιχνίδι.

Ακόμα, στις δηλώσεις του παρακάτω εξηγεί τον τρόπο σκέψης για το μαρκάρισμα του Γυφτονικολού τον οποίο και θεωρεί κινητήριο μοχλό του Σχηματαρίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Μωραϊτη στο eviabasket.gr:

‘Πρώτα απ’ όλα να δώσω συγχαρητήρια στον Ερμή Σχηματαρίου για τη δίκαιη νίκη του αλλά και στον κόουτς Γιάννη Τσαούση για την πολύ καλή δουλειά που κάνει.

Εμείς προσπαθήσαμε σήμερα (χθες) να δικαιολογήσουμε τη βαθμολογική μας θέση θέλοντας να παίξουμε ελεύθερα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.

Όμως για να κερδίσεις τον Ερμή μέσα στο Σχηματάρι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πρέπει να κάνεις το τέλειο παιχνίδι και να είσαι συγκεντρωμένος για 40′ λεπτά. Εμάς, μας στοίχησαν τα χαμένα ελεύθερα τρίποντα που συνήθως τα βάζουμε αλλά και το πολύ χαμηλό ποσοστό στις βολές τη στιγμή που άνοιξε η διαφορά στο σκορ.

Από τακτικής πλευράς, ξέροντας ότι το παιχνίδι του Ερμή γίνεται γύρω από τον Γυφτονικολό, τον παίξαμε στο ένας εναντίον ενός στο λόου ποστ (χωρίς βοήθειες) επιλέγοντας να του κόψουμε τη δημιουργία (εξαιρετικός πασέρ) παίζοντας από την πλευρά μας πιο ανοιχτά απ’ ότι συνήθως. Αυτό το επιλέξαμε γιατί δεν θέλαμε να βρει ο Ερμής ρυθμό με μακρινά σουτ στην έδρα του.

Αναλογιζόμενος το όνομα, την ποιότητα και την μπασκετοσύνη του αντιπάλου, θεωρώ ότι είχαμε καλή παρουσία πάνω στο παρκέ, ενώ και οι νεαρό ί μας παίκτες αποκόμισαν πολύτιμες παραστάσεις.

Κρατάμε τα λάθη που κάναμε ώστε να δουλέψουμε και να τα διορθώσουμε άμεσα ώστε να έχουμε καλύτερη συνέχεια.

Τέλος, να δώσω συγχαρητήρια και στους διαιτητές Τσάλλα και Μαμασούκα που ήταν άριστοι σε ένα πολύ δύσκολο ματς’

 

 

Σχετικά άρθρα

Τουρνουά Άμφισσας (Μικρός Τελικός): Απόλλων Λιβαδειάς-Άρης Αμφίκλειας 54-53

pannikolaou

Πέρασε στους ”8” η Εθνική Ανδρών 3×3 U-17 με τον Κωνσταντίνο Χαντζή!

pannikolaou

Τουρνουά Άμφισσας: ΓΑΣ Άμφισσας-Απόλλων Λιβαδειάς 62-42

pannikolaou