Uncategorized Α1 Α2

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το…πρώτο διπλό!

Στο Βενετόκλειο της Ρόδου η Κύμη θα επιχειρήσει να πάρει το πρώτο της φετινό διπλό στο πρωτάθλημα της Α1, επιβεβαιώνοντας παράλληλα με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο.

Μετά τις εντός έδρας νίκες και μάλιστα με σημαντικές διαφορές για πάν ενδεχόμενο απέναντι σε Τρίκαλα και Ρέθυμνο, αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση στη Λευκάδα που το διπλό χάθηκε στις λεπτομέρειες, η ομάδα του Μπρατσιάκου ταξιδεύει σήμερα για τη Ρόδο όπου αύριο στο πλαίσιο της 8ηςε αγωνιστικής θα προσπαθήσει για μια νίκη, που αν έρθει, θα δώσει μεγάλη βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ώθηση στους νεοφώτιστους.

Ο Κολοσσός την προηγούμενη χρονιά πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας τελικά στην 7η θέση της βαθμολογίας. Πριν την έναρξη της φετινής σεζόν έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ, ενώ ειδικά από τους ξένους παίκτες παρέμεινε από πέρσι μόνο ο Άχονεν. Η έναρξη του πρωταθλήματος όμως κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν για την ομάδα του κόουτς Λυκογιάννη, καθώς στις πρώτες δύο αγωνιστικές γνώρισε ισάριθμες ήττες, εντός έδρας από το Ρέθυμνο και εκτός από τον ΠΑΟΚ. Η αντίδραση του προπονητή της Ρόδου ήταν η επιστροφή του Τρέβορ Ρέλεφορντ, ενός παίκτη που είχε ξεχωρίσει την προηγούμενη χρονιά με την φανέλα του Κολοσσού.

Η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Κολοσσού ήταν ραγδαία, αφού κατάφερε να κερδίσει και τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του, ενώ ηττήθηκε μόνο εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Ρέλεφορντ έκανε πραγματικά την διαφορά, καθώς σε 5 ματς έχει πετύχει 63 πόντους και έχει μοιράσει 27 ασίστ. Εκτός από τον Ρέλεφορντ, ιδιαίτερα επικίνδυνος είναι και Λάνγκστον Χολ που στην νίκη της ομάδας του επί της Λευκάδας την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε 14 πόντους και έδωσε 11 ασίστ!

Η αναμέτρηση της Ρόδου είναι πολύ σημαντική και για τις δύο ομάδες, οι οποίες ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας 10 βαθμούς, με 3 νίκες και 4 ήττες. Ειδικά για την Κύμη SEAJETS το ματς αυτό είναι ευκαιρία να πάρει την 1η της εκτός έδρας νίκη στην Stoiximan.gr Basket League και να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά την νίκη της επί του Ρεθύμνου. Άλλωστε ακολουθούν και δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ εντός και με τον Άρη εκτός, στα οποία ο κόουτς Μπρατσιάκος θέλει να πάει με την ομάδα του στην καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou

A2 Elite League Play out: Ήττα-μαχαιριά! Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας-Ψυχικό 73-83

pannikolaou