Α1

Στον…πυρετό της Δόξας!

Η πιο μεγάλη ώρα για την Κύμη έφτασε, με την ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου να δηλώνει έτοιμη και αποφασισμένη για τον αυριανό αγώνα με τη Δόξα στη Λευκάδα, στον οποίο οι νεοφώτιστοι στην Α1 θα επιδιώξουν να πετύχουν τη πρώτη τους φετινή εκτός έδρας νίκη.

Ένας αγώνας δύσκολος και σημαντικός, με την Κύμη να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά τη νίκη επί των Τρικάλων αλλά και την απόλυτα επιτυχημένη ενσωμάτωση των Αντεγμπόγιε και Κοστόφ.

Η Κύμη λοιπόν, ζει δικαιολογημένα στον…πυρετό της Δόξας, με τους δύο αντιπ΄λαους να μην συναντιούνται για πρώτη φορά αφού βρέθηκαν αντίπαλοι και πέρυσι όταν η Κύμη είχε καταφέρει να επιβληθεί τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, κερδίζοντας με 84-75 μέσα στην Λευκάδα και 79-69 στην Κύμη.

Την φετινή σεζόν η Δόξα Λευκάδας κλήθηκε κυριολεκτικά  την τελευταία στιγμή να «χτίσει» ομάδα για Α1, καθώς η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα αποφασίστηκε λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του. Προπονητής ανέλαβε ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο οποίος πάρα την πίεση του χρόνου, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ παικτών. Στην Λευκάδα παρέμειναν οι Τσαλδάρης και Πεταλωτής, ενώ ήρθαν οι Δεμερτζής, Ταπούτος, Γεωργάκης, οι ξένοι Κάρτερ, Μπασάμπε, Ουέλς, Ρόμπινσον, Ντόμπλας, Σκοτ, καθώς και ο Γιάννης Ψαθάς που μέχρι πρότινος ήταν παίκτης της Κύμης.

Στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος η ομάδα του Μαρκόπουλου έχει δείξει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, το οποίο όμως δεν αντικατοπτρίζεται στην θέση της στο βαθμολογικό πίνακα. Έχει πετύχει μία νίκη, εντός έδρας επί του ΠΑΟΚ, ενώ έχει 4 ήττες.  Οι τρεις από αυτές τις ήττες όμως κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, ενώ  ειδικά αυτή από τον Ολυμπιακό, με τελικό σκορ 94-95, ήρθε στο τελευταίο σουτ! Μόνο την περασμένη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική ως το τέλος, σε ένα ματς που έχασε με τραυματισμό τον πρώτο της σκόρερ Ντέζμιν Ουέλς. Εκτός από τον Αμερικάνο γκαρντ, μέχρι στιγμής έχουν ξεχωρίσει ο πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος Μελσάν Μπασάμπε και οι γκαρντ Τζάστιν Ρόμπινσον και Σάνον Σκοτ.

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou