Over play Uncategorized

Επιστολή του Γ.Βυλλιώτη της ΕΣΚΑΣΕ στο Eviabasket και απάντηση

Με επιστολή του ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ κ. Γ.Βυλλιώτης απάντησε στο κείμενο του eviabasket.gr του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου με τίτλο ¨Οι πρωτοβουλίες που (δεν) πήρε η ΕΣΚΑΣΕ¨ και το οποίο υπογράφεται από τον Παναγιώτη Νικολάου, εκθέτοντας την άποψη της Ένωσης.

Διάβασα με μεγάλη προσοχή όσα αναφέρει ο κ.Βυλλιώτης και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να απαντήσω στα ερωτήματα που θέτει παρακάτω.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ας διαβάσουμε πρώτα το συγκεκριμένο άρθρο που γράφτηκε σχετικά με τη μη αναβολή του αγώνα Μαλεσίνας-Τελεθριακού λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα των αθλητών Ρουμελιώτη του Τελεθριακού. Εν συνεχεία ακολουθεί η επιστολή της ΕΣΚΑΣΕ προς το eviabasket και προσωπικά σε εμένα και ,τέλος, κλείνουμε με τη δική μας απάντηση σε όσα υποστηρίζει η Ένωση.

‘Οι πρωτοβουλίες που (δεν) πήρε η ΕΣΚΑΣΕ’ (21/1)

‘Καταρχήν, να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Ρουμελιώτη, σε μια καθαρά μπασκετική οικογένεια με παιδιά που εκτός από πολύ καλοί παίκτες διακρίνονται πάνω απ” όλα για το ήθος τους.

Σήμερα, γίνεται ένας αγώνας στη Μαλεσίνα που κανονικά δεν έπρεπε να είχαμε μπει καν στη διαδικασία για το αν img_1833-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%aeέπρεπε να γίνει ή όχι.

Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που το μπάσκετ δεν είναι προτεραιότητα στη ζωή του καθενός, υπάρχουν κάποιοι φραγμοί που μπαίνουν πάνω από νίκες-ήττες, πρωταθλήματα-υποβιβασμούς, προγράμματα και κενές ημερομηνίες.

Στη συγκεκριμένη τραγική σημερινή περίπτωση, η ΕΣΚΑΣΕ όφειλε να αναβάλει τον αγώνα και να μην ρωτήσει κανέναν, γνωρίζοντας τι σημαίνει για τον Τελεθριακό η οικογένεια Ρουμελιώτη.

Κακώς, πέταξε το μπαλάκι στα σωματεία για να βρεθούν κενές ημερομηνίες, σε τέτοιες περιπτώσεις εν αρχή αναβάλεις τον αγώνα και στη συνέχεια ορίζεις να παίξουν ακόμα και στις…32 Ιανουαρίου.

Δεν θα σταθώ λοιπόν, στη δικαιολογία του βεβαρημένου προγράμματος που επικαλέστηκε η Μαλεσίνα, γιατί αν η ΕΣΚΑΣΕ έπαιρνε πρωτοβουλίες δεν θα έφτανε ποτέ στο σημείο να ρωτήσει τα σωματεία πότε θέλουν και μπορούν να παίξουν.

Και με την ευκαιρία να πω και κάτι άλλο.

Στις 8 Φλεβάρη θα γίνει η εξ αναβολής αγωνιστική της Α’ΕΣΚΑΣΕ, ημέρα Τετάρτη. Μήπως στην Ένωση νομίζουν πως απευθύνονται σε επαγγελματίες; Στις 2:30 το μεσημέρι είναι ορισμένος ο αγώνας του Μάκαρου με τον Τελεθριακό. Οι παίκτες της Ιστιαίας θα πρέπει εκείνη τη μέρα να μην πάνε στις δουλειές τους για να πάνε να παίξουν στην Άμφισσα. Εκτός και αν μας το κρύβουν στην Ιστιαία, και οι παίκτες εκεί είναι επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές…

Θα μπορούσε κάλλιστα, το πρωτάθλημα να πάει μια εβδομάδα πίσω και να ξεκίναγε ο β” γύρος την περασμένη εβδομάδα.

Αυτά εν ολίγοις, σε μια δύσκολη μέρα για το τοπικό μπάσκετ…

Παναγιώτης Νικολάου’

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΟ EVIABASKET

Κύριε Νικολάου

Σχετικά με την μη αναβολή του αγώνα της Α κατηγορίας Ανδρών μεταξύ ΑΣ ΑΝΑΓ/ΣΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ και ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΥ και όσον αφορά το άρθρο του eviabasket με τίτλο ¨Οι πρωτοβουλίες που ( δεν ) πήρε η ΕΣΚΑΣΕ¨, σας γνωρίζω τα παρακάτω:

Η ΕΣΚΑΣΕ δεν λειτουργεί αυθαίρετα λαμβάνοντας αποφάσεις κατά το δοκούν, αλλά  λειτουργεί  βάση Νόμων, Προκηρύξεων, Κανονισμών, Αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων κλπ  με άλλα λόγια νομότυπα. Η άποψή σας επομένως οτι η ΕΣΚΑΣΕ οφείλει να αναβάλλει τον προαναφερόμενο αγώνα αυθαίρετα και να μην ρωτήσει κανέναν, δεν ευσταθεί και απέχει της νομιμότητας.

Το άρθρο 50 των κανονισμών της ΕΟΚ αναφέρει περιπτώσεις που μπορεί να αναβληθεί ένας αγώνας. Υπάρχουν όμως και ιδιαίτερες περιπτώσεις, που δεν καλύπτονται από το εν λόγω άρθρο.  Όλα τα σωματεία αν ισχύει μία τέτοια ιδιαίτερη περίπτωση γνωρίζουν ότι η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Επικοινωνούν αρχικά το σωματείο που αιτείται την αναβολή με το αντίπαλο σωματείο και εάν συμφωνούν και τα δύο αφ ενός για την αναβολή και αφετέρου  για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής, ενημερώνουν την Ένωση που με την σειρά της εάν ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις σχετικά με την νέα ημερομηνία διεξαγωγής, πχ μη επηρεασμός της βαθμολογίας, ελεύθερο γήπεδο, επαρκής αριθμός διαιτητών κλπ την ημέρα αυτή,  αναβάλλει και ορίζει τον αγώνα στη νέα προτεινόμενη ημερομηνία που συμφώνησαν τα δύο σωματεία. Εάν πάλι το ένα σωματείο δεν συμφωνήσει είτε για την αναβολή είτε για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής, η Επιτροπή Πρωταθλήματος κρίνει την αιτιολογία του αιτήματος και αποφασίσει ανάλογα.

Αγώνας που ήθελε αναβληθεί εάν είναι εφικτό διεξάγεται μέσα σε (8) ημέρες.            ( άρθρο 50-4) των κανονισμών ΕΟΚ. Για απόλυτα δικαιολογημένους  λόγους η Επιτροπή πρωταθλήματος μπορεί να μεταθέσει αγώνες, όχι όμως πέραν της ημερομηνίας λήξης του πρωταθλήματος ( άρθρο 50-6) των κανονισμών ΕΟΚ.

Η ΕΣΚΑΣΕ δεν ¨πέταξε¨ όπως ισχυρίζεστε κανένα μπαλάκι στα σωματεία, αλλά εφάρμοσε τα προαναφερόμενα επικοινωνώντας με τα δύο σωματεία. Πρότεινε μάλιστα δύο ημερομηνίες ενδεικτικά την Τετάρτη 25/2  στην ανάγκη το Σάββατο της Αποκριάς που έχει ρεπό η κατηγορία. Υπογραμμίζω τη λέξη ενδεικτικά διότι είπαμε και στα δύο σωματεία δεν έχουμε αντίρρηση και για άλλη ημερομηνία καθημερινή εφόσον και τα δύο συμφωνήσουν.

Ο Τελεθριακός διά του κου Παπανδρέου δέχτηκε οποιαδήποτε ημέρα, ενώ αντίθετα η Μαλεσίνα αρνήθηκε την αναβολή, διότι όπως είπε ο κος Κογιόνος δεν μπορεί καμία καθημερινή και το τριήμερο των αποκριών  θα λείπουν τα παιδιά. Αυτά ανακοίνωσε και στην ΕΣΚΑΣΕ  και στον κο Παπανδρέου, αντίθετα στην επιστολή του σε εσάς, αναφέρει ότι ¨δεν έχει αντίρρηση να παίξουν άλλη μέρα¨, χωρίς όμως να προτείνει μία άλλη ημέρα. Με αυτή την αντίφαση ειλικρινά δεν ξέρω τι ήθελε να αποδείξει!!!

Πότε επομένως θα διεξαγόταν  ο αγώνας, εφόσον μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος δεν υπάρχει άλλο κενό σαββατοκύριακο και δεν θέλει η Μαλεσίνα καμία καθημερινή ημέρα να αγωνιστεί; Μήπως μετά την λήξη που θα αρχίσει άμεσα η β φάση; Εάν γνωρίζαμε από τώρα ότι και οι δύο ομάδες είναι αδιάφορες βαθμολογικά, ίσως το κάναμε. Όμως και οι δύο έχουν σοβαρές πιθανότητες να τερματίσουν στην τετράδα και να συμμετέχουν στην β φάση.

Σημειώνω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ένα άλλο σωματείο των ΑΝΔΡΩΝ Β πριν το περιστατικό αυτό,  ζήτησε αναβολή και εφ όσον το αντίπαλο σωματείο δεν δέχτηκε ο αγώνας δεν αναβλήθηκε και διεξήχθη κανονικά.

Κύριε Νικολάου

Λέτε να πάει το πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ Α μία βδομάδα πίσω. Αν εννοείται μετάθεση όλων των αγωνιστικών κατά μία εβδομάδα, λυπάμαι αλλά έχετε άγνοια τόσο των κανονισμών όσο και του σχεδιασμού των  προγραμμάτων. Δεν αλλάζει όλο το πρόγραμμα αν αναβληθεί ένας αγώνας ή μία αγωνιστική για πολλούς λόγους. Ενδεικτικά:

  1. Σύμφωνα με το 2ο άρθρο της  Γεν προκήρυξης  ¨σε οποιαδήποτε κατηγορία πρωταθλήματος, αγώνας που ήθελε αναβληθεί, ματαιωθεί ή ευρεθεί σε εκκρεμότητα, δεν θα επιφέρει διακοπή του πρωταθλήματος, ( ή αλλαγή του προγράμματος), ο δε αγώνας αυτός θα διεξαχθεί με μέριμνα της ΕΣΚΑΣΕ στο συντομότερο χρονικό διάστημα¨.
  2. Σύμφωνα με το 1ο άρθρο της Γεν προκήρυξης ¨ το πρωτάθλημα θα περατωθεί στις 14 Μαϊου¨. Βάση σχεδιασμού εάν διεξαχθούν  όλοι οι αγώνες β και γ φάσης θα περατωθεί την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία διαφορετικά,
  3. Το επόμενο σαββατοκύριακο 20-21 Μαίου ξεκινούν οι διαγωνισμοί. Θεωρείται σωστό ένας αθλητής να παίξει μπάσκετ την Κυριακή και την άλλη ημέρα να γράφει μαθηματικά; Οι γονείς τι θα πουν; Τα σωματεία θα το δεχτούν;
  4. Αν μεταθέσουμε το πρόγραμμα όλων των αγωνιστικών των ΑΝΔΡΩΝ Α κατά μία βδομάδα, αναγκαστικά λόγω γηπέδων και των πολλών παραμέτρων που λαμβάνουμε υπόψη στην κατασκευή των προγραμμάτων , θα πρέπει να αλλάξουμε τα προγράμματα των αγώνων όλων των κατηγοριών μας. Εάν αυτό υποθετικά ήταν εφικτό και το κάναμε, σε μία παρόμοια μελλοντική περίπτωση, πχ ένα μήνα μετά αντιμετωπίζαμε νέα αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών, απεργία αγροτών κλπ, θα ξανακάναμε πάλι την ίδια διαδικασία;

Τέλος θα σταθώ και στην εμβόλιμη αγωνιστική των ΑΝΔΡΩΝ Α την Τετάρτη 8 Φλεβάρη. Το άρθρο 9ο  της Ειδικής προκήρυξης αναφέρει ότι ¨δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες και πιθανές αναβολές αγώνων θα διεξαχθούν καθημερινή ημέρα πχ Τετάρτη¨. Το ίδιο είπαμε και στη Γενική Συνέλευση. Αυτό ακριβώς κάναμε.

Ειλικρινά δεν κατανοώ  αυτά που λέτε για τον Τελεθριακό. Ο αγώνας στην Άμφισσα ορίστηκε στις 14.30, για να προλάβουν οι αθλητές να γυρίσουν πίσω στην Ιστιαία με το τελευταίο ferry. Κατά την άποψή σας έπρεπε να οριστεί ο αγώνας  στις 19.00 όπως και οι άλλοι αγώνες και να γυρίζανε σπίτια τους οι αθλητές διαμέσου Μαντουδίου  τα ….χαράματα;

Το πρόγραμμα έχει σταλεί στα σωματεία για την ημέρα αυτή εδώ και δέκα (10)  ημέρες (!) και κανένα σωματείο δεν έχει διαμαρτυρηθεί μέχρι σήμερα. Ειλικρινά θάθελα να μου απαντήσετε στο ερώτημα: Εφόσον τα σωματεία δεν έχουν αντίρρηση για την ημερομηνία αυτή εσείς προσωπικά τι πρόβλημα έχετε ;

 Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΥΛΛΙΩΤΗΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΕΣΚΑΣΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ EVIABASKET ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Βυλλιώτη, χαίρομαι ειλικρινά που μου δίνεται την ευκαιρία να απαντήσω στα ερωτήματα σας.

Στο θέμα της διεξαγωγής του αγώνα Μαλεσίνα-Τελεθριακός λέτε πως λειτουργήσατε νόμιμα. Δεν σας είπε κανείς το αντίθετο. Απλά κ.Βυλλιώτη, το νόμιμο πρέπει να συμβαδίζει και με το ηθικό. Ο αγώνας αυτός, προσωπική μου άποψη, δεν έπρεπε να γίνει, με αυτή την αρχή θα έπρεπε να ξεκινάγατε τις όποιες συνομιλίες με τα σωματεία. Κάποια πράγματα, όπως έγραψα και το Σάββατο, είναι πάνω από βαθμολογίες, προγράμματα, κενές ημερομηνίες κ.ο.κ που επικαλείστε. Δώσατε το λόγο στις ομάδες να βρουν μια κενή ημερομηνία, δεν βρέθηκε. Έπρεπε για αρχή ο αγώνας με πρωτοβουλία της Ένωσης να μη γίνει (νόμιμο) και από σήμερα η Επιτροπή πρωταθλήματος να έψαχνε για κενή ημερομηνία (ηθικό). Θα μπορούσατε να είχατε κάνει μόνοι σας τον ορισμό του αγώνα σε ημερομηνία που εσείς θα κρίνατε. Έτσι, θα είχαν ακυρωθεί και οι δικαιολογίες περί βεβαρημένου προγράμματος που ισχυρίστηκε η Μαλεσίνα, που προσωπικά δεν με έπεισαν, καθότι σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζει να μη γίνει ένας αγώνας και ας ταλαιπωρηθούν όλοι λίγο παραπάνω…

Και εν πάση περιπτώσει, για την ΕΣΚΑΣΕ δεν ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί με την ΕΟΚ; Γιατί απ΄όσο γνωρίζω, ο Λοκρός ζήτησε αναβολή του αγώνα του με τη Σαντορίνη για τους ίδιους λόγους και η ΕΟΚ απάντησε πως θα έκανε δεκτό το αίτημα, αρκεί να μην είχε ξεκινήσει η αποστολή της Σαντορίνης για την Αταλάντη…

Πάμε παρακάτω, στο θέμα της μετάθεσης του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας κατά μια εβδομάδα.

Καταρχήν να πω πως, όταν μιλάμε για Α’ ΕΣΚΑΣΕ, μιλάμε για ερασιτεχνική κατηγορία που όλοι μα όλοι οι αθλητές είναι εργαζόμενοι και το μπάσκετ είναι το χόμπι τους.

Λέτε πως το πρωτάθλημα εφόσον όλες οι σειρές πάνε μέχρι τέλους (ελάχιστες πιθανότητες βάσει στατιστικής), τελειώνει στις 14 Μαϊου και την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εξετάσεις των μαθητών ,οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει μετάθεση μιας εβδομάδας για λόγους ευαισθησίας προς τους μαθητές-αθλητές.

Στα play-off, κ.Βυλλιώτη, δεν θα μπορούσε να συμπτυχθεί το πρόγραμμα (4 ομάδες αντί για 12 της κανονικής περιόδου) βάζοντας σε μια τέτοια περίπτωση τότε 2 αντί για 6 αγώνες που θα γίνουν τώρα, σε μια Τετάρτη;

Για παράδειγμα, πότε θα υπήρχαν λιγότερα προβλήματα, αν έπαιζαν μια Τετάρτη Άρης-Σχηματάρι (τυχαίες οι ομάδες) ή αν βάζατε όπως και κάνατε τελικά 6 αγώνες μεσοβδόμαδα;

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος λήγει στις 25 Μαρτίου, υπήρχαν τα περιθώρια για μια τέτοια απόφαση αν δεν στεκόσασταν μόνο στο γράμμα του νόμου.

Και επειδή αναφερθήκατε στις εξετάσεις των μαθητών, να σας θυμίσω, κ. Βυλλιώτη, πως πέρυσι δεν δείξατε ως Ένωση την ίδια ευαισθησία όταν το Σχηματάρι σας ζήταγε να μη γίνει ο πρώτος τελικός με το Λοκρό στην Αταλάντη ημέρα Σάββατο, καθώς το εφηβικό του τμήμα ως εκπρόσωπος της ΕΣΚΑΣΕ έπαιζε στην ημιτελική φάση στην Αθήνα (Παρασκευή-Κυριακή-Δευτέρα-Τρίτη). Να σας θυμίσω, κ.Βυλλιώτη, πως τότε το Σχηματάρι πήγε στην Αθήνα στο κρίσιμο ματς της Κυριακής χωρίς τους βασικούς του παίκτες που έπρεπε να κάτσουν σπίτια τους για να διαβάσουν…

Από την επιστροφή της Ερέτριας πέρυσι με τα χιόνια μεσάνυχτα από την Ιστιαία. Οδηγός ο Ψαριανός, νυν παίκτης του Άρη Θήβας.
Από την επιστροφή της Ερέτριας πέρυσι με τα χιόνια μεσάνυχτα από την Ιστιαία. Οδηγός ο Ψαριανός, νυν παίκτης του Άρη Θήβας.

Και επειδή αναφερθήκατε και σε περίπτωση μελλοντικής πιθανής αναβολής από μπλόκο αγροτών, να σας θυμίσω επίσης, πως η Ερέτρια πέρυσι δεν μπόρεσε να φτάσει στην Αρκίτσα για να περάσει στην Αιδηψό ώστε να παίξει με τον Τελεθριακό και τους είπατε να πάνε μέσω Μαντουδίου γιατί ο αγώνας έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε. Με την κακοκαιρία στο φουλ τότε (χιόνια) ο αγώνας μετατέθηκε κάποιες ώρες και η Ερέτρια γύρισε μεσάνυχτα με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των παικτών της. Οι διαιτητές Κάλφα-Χαϊνά, μάλιστα, άφησαν το αμάξι τους τότε στην Ιστιαία γιατί φοβήθηκαν την επιστροφή και γύρισαν με τους παίκτες της Ερέτριας με 7 άτομα μέσα στο αυτοκίνητο!

Δεν σας είπε λοιπόν κανείς πως θα έπρεπε να ορίσετε τον αγώνα του Τελεθριακού στη Μαλεσίνα στις 19:00, αλλά πως δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα για όλες τις ομάδες αν το πρωτάθλημα πήγαινε μια εβδομάδα πίσω. Όσο για το αν συμφωνούν στον Τελεθριακό με ένα αγώνα ορισμένο στις 14:30 μιας Τετάρτης, θεωρώ πως η απάντηση που θα σας έδιναν ερασιτέχνες αθλητές μιας ομάδας που θα πρέπει να διαλέξουν εκείνη τη μέρα μεροκάματο ή χόμπι, είναι ευνόητη!

Πάμε τώρα και στο τελευταίο που ρωτάτε όσο αφορά την εμβόλιμη αγωνιστική στις 8 Φεβρουαρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘Εφόσον τα σωματεία δεν έχουν αντίρρηση για την ημερομηνία αυτή, εσείς προσωπικά τι πρόβλημα έχετε;’

Κύριε Βυλλιώτη, χαίρομαι ιδιαιτέρως για αυτό το ερώτημα.

Χαίρομαι, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος ΚΑΜΙΑΣ ομάδας  και απλά κάνω τη δουλειά μου. Η κριτική άλλωστε των δημοσιογράφων στις δημόσιες υποθέσεις ήταν και είναι κάτι το αναμενόμενο. Πολλές φορές, ιδίως σε δημοκρατικά συστήματα, αυτή η κριτική, εκτός από αναμενόμενη, είναι μια βοήθεια γι’ αυτούς που ασκούν εξουσία.

Να σας θυμίσω, κ. Βυλλιώτη, πως το ίδιο ερώτημα μου είχατε κάνει τηλεφωνικά πέρυσι όταν διαφωνήσατε με άρθρο μου όταν ως Ένωση αποφασίσατε να αλλάξετε όμιλο στην ομάδα Παπαθεοδώρου και ενώ το πρωτάθλημα της Γ΄’ κατηγορίας είχε ξεκινήσει!

Κύριε Βυλλιώτη, δεν εκπροσωπώ κανένα παρά μόνο τον εαυτό μου. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, όλες οι απόψεις στο eviabasket είναι ενυπόγραφες.

Μοναδικός μου σύμμαχος, οι χιλιάδες επισκέπτες της σελίδας που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα πριν από 16 μήνες.

Παναγιώτης Νικολάου

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Σήμερα η κλήρωση στο U-21 με τη συμμετοχή ΑΓΕ Χαλκίδας, Αίαντα Αυλίδας και Πρωτέα Σχηματαρίου

pannikolaou

Διανομή ειδών σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Χαλκιδέων

pannikolaou

Συνεχίζονται οι εγγραφές-επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. για το σχολικό έτος 2022-23

pannikolaou