Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 66-57

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Ένα βήμα πριν τη Γ΄Εθνική!

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ 66-57

Το πρωτάθλημα μπορεί να θέλει ακόμα πολύ δρόμο, αλλά ο Ερμής Σχηματαρίου με τη σημερινή του νίκη απέναντι στην Παναγίτσα με 66-57 έβαλε ισχυρές βάσεις για την κατάκτηση της κούπας και την άνοδο στη Γ’ Εθνική!

Η ομάδα του Τσαούση έφτασε πλέον στο 2-0 απέναντι στον βασικό της διώκτη και αν όπως όλα δείχνουν συναντηθούν στον μεγάλο τελικό, ο Ερμής θα χρειάζεται πλέον μια νίκη σε μάξιμουμ τριών αγώνων για την επίτευξη του βασικού του φετινού στόχου.

img_2462

Το ντέρμπι στο Σχηματάρι είχε σήμερα απ΄όλα! Πολύ καλό θέαμα στην πρώτη περίοδο, όταν οι δύο ομάδες έδειχναν…ξένες στην τοπική κατηγορία, βάρος στις καλές άμυνες στη συνέχεια, ένταση, πάθος, νεύρα, πολύ κόσμο στις εξέδρες και δίκαιο νικητή τον Ερμή που ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ήταν επίσης ένα ντέρμπι των μεγάλων και έμπειρων παικτών, όπου ο Ερμής νίκησε στα σημεία με…2-1! Από τη μια πλευρά το δίδυμο των ‘Γ-Γ’ (Γρηγοράκης-Γυφτονικολός) έκανε τη δύσκολη δουλειά για τον Ερμή, από την άλλη ο Κουτσογιάννης πήγε να γυρίσει σχεδόν μόνος του το ματς και αν συγκρατούσε τα νεύρα του ποιος ξέρει τι εξέλιξη θα υπήρχε μετά το 59-53 στο 2:10 πριν τη λήξη.

Το αντιαθλητικό φάουλ (σωστή απόφαση) όμως πάνω στον Γυφτονικολό και η αποβολή του στοίχησαν στην Παναγίτσα.

Για τους φιλοξενούμενους επίσης, η εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν ο Λαζαρίδης δεν ήταν σε μέτρια μέρα. Μόλις 3 πόντοι με 1 τρίποντο, γρήγορα 3 φάουλ για τον έμπειρο παίκτη της ομάδας του Μιχαήλ και μικρή συνεισφορά σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

img_2454Με τα αν όμως δεν κερδίζονται αγώνες πόσο μάλλον πρωταθλήματα, με το Σχηματάρι να έχει πλάνο και να κερδίζει δίκαια.

Ο Τσαούσης φρόντισε να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στον Γυφτονικολό που εξακολουθεί να αποτελεί πολυτέλεια για αυτή την κατηγορία όσο και αν πέρασαν τα χρόνια, ο Γρηγοράκης έβαλε μεγάλα σουτ, τα περισσότερα δε υπό πίεση δείχνοντας την αξία του, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν και στις δύο πλευρές του γηπέδου όλοι οι…μικροί ήρωες.

Ο Τσαούσης φρόντισε με συχνές αλλαγές παικτών πάνω σε Κουτσογιάννη και Λαζαρίδη να τους…βγάλει τη γλώσσα, ο Λούκας έβαλε τα σουτ από την περιφέρεια, ο Αγγελέτος με τον Κουτή και τον Κωνσταντούρα είχαν ως ρολίστες σημαντικό έργο να επιτελέσουν και ο Φλώτσιος έδωσε την ποιότητα που διαθέτει σε επίθεση και άμυνα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο ρόλο έπαιξαν οι αναπνοές που είχαν οι δύο αντίπαλοι.  Ο Ερμής ήταν καλύτερος σε αυτό το κομμάτι, με μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο κάτι που φάνηκε μετά την πρώτη περίοδο, ενώ αναμφίβολα το δικό του ρόλο για την Παναγίτσα έπαιξε η απουσία του Δημ.Δέδε.

Όσο αφορά τώρα την εξέλιξη του αγώνα, το Σχηματάρι έκλεισε μπροστά την πρώτη περίοδο με 25-21 μετά από τρίποντο του Λούκα στην εκπνοή, ο Ξετρίχης με 1/2 βολές πήγε το σκορ στο 40-25 στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου αλλά η Παναγίτσα αντέδρασε μειώνοντας σε 44-38 με τρίποντο του Κουτσογιάννη.

Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Φλώτσιος έγραψε το 57-46 αλλά ο Κουτσογιάννης με νέο τρίποντο μείωσε σε 59-53.

Η Παναγίτσα με τρίποντο του Κωνσταντίνου μείωσε σε 60-56 στο 1:44 αλλά μετά το τάϊμ-άουτ του Τσαούση ο Αγγελέτος άδειασε την άμυνα και με ντράϊβ πέτυχε το 62-56, η Παναγίτσα έχασε όλα τασ ουτ στη συνέχεια σε βεβιασμένες επιθέσεις για να γραφτεί το τελικό και δίκαιο 66-57 υπέρ του Ερμή Σχηματαρίου.

Καλύτεροι των νικητών αναμφίβολα οι Γρηγοράκης και Γυφτονικολός, με σημαντικό τον Φλώτσιο στην πορεία του ντέρμπι.

Από την Παναγίτσα ο Κουτσογιάννης ήταν ο καλύτερος, θετικοί οι Καρυστινός και Σαράπης.

Οι διαιτητές τα πήγαν καλά, δεν δίστασαν να χρεώσουν με τεχνικές ποινές παίκτες και των δύο ομάδων κρατώντας τον έλεγχο, είχαν σωστές αποφάσεις σε δύσκολα σφυρίγματα και όσα τους έφυγαν αναμφίβολα δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητές: Χουγιάζος-Ντάνος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-21, 35-25, 46-38, 66-57.

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Σπανός 4, Κουτής, Ξετρίχης 2, Μούντριχας, Γρηγοράκης 20 (3), Κολοβός, Κώνστας, Φλώτσιος 13, Κωνσταντούρας 2, Αγγελέτος 2, Γυφτονικολός 16, Λούκας 7 (1).

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ (Μιχαήλ-Τοσούνης): Καρυστινός 9 (2), Κουτσογιάννης 25 (5), Μαλακασιώτης, Μπέλλος Χαρ. 5 (1), Τσίτσης 4, Κωνσταντίνου 9 (1), Σαράπης 2, Μαντζάκος, Μπέλλος Νικ., Λαζαρίδης 3 (1), Παρμενίδης, Ματθαίου.

Παν.Νικολάου

*Σε νεότερη ανάρτηση photo album του αγώνα.

 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou