Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-Γ.Σ. ΑΥΛΙΔΑΣ 75-77

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Επιστροφή από το -20 και διπλό στην παράταση!

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-Γ.Σ. ΑΥΛΙΔΑΣ 75-77

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ξεκίνησε και πάλι μετά από ένα μήνα με…ματσάρα στην Ιστιαία, όπου ο Γ.Σ. Αυλίδας κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, πήρε μεγάλο διπλό επί του Τελεθριακού με 77-75 μετά από 5λεπτη παράταση!

Το μεγάλο ντέρμπι είχε πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, με τον Τελεθριακό να βρίσκεται μπροστά ακόμα και με +20 και την Αυλίδα να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην τελευταία περίοδο, ισοφαρίζοντας σε 67-67 και οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση όπου και πήρε τη μεγάλη νίκη με 77-75!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Τελεθριακός ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα καθώς προηγήθηκε με 41-29 ενώ η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους παίκτες του Δαδίτσιου που έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους (53-33)!

Η Αυλίδα από την άλλη πλευρά, βρέθηκε στο -20 και με τον Γκολιά τραυματισμένο (διάστρεμμα) από τη β’ περίοδο και κανείς δεν θα μπορούσε να στοιχηματίσει εκείνη την ώρα υπέρ της!

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Τομαρά έδωσαν κατάθεση ψυχής, ροκάνισαν τη διαφορά εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση των γηπεδούχων που νόμιζαν πως το ματς είχε κριθεί και κάπως έτσι ήρθε η ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 11-28 στην τελευταία περίοδο ισοφάρισαν σε 67-67 και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Μάλιστα, η Αυλίδα θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη και από την κανονική περίοδο, αλλά ο Αχματιώτης αστόχησε σε τρίποντο!

Στην παράταση οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τον Αχματιώτη να πετυχαίνει το μοναδικό του σουτ (τρίποντο) που όμως ήταν και το καθοριστικό καθώς διαμόρφωσε το τελικό 75-77!

Από τον Τελεθριακό που γνώρισε απρόσμενη ήττα βάσει της εξέλιξης του αγώνα μέχρι το 30′, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ιωακείμ, ενώ επέστρεψαν μετά από καιρό οι τραυματίες Θοδ.Ρουμελιώτης και Μητρόπουλος.

Από την Αυλίδα δεν υπήρξε παίκτης που να υστέρησε αλλά αναμφίβολα εκτός του καθοριστικού Αχματιώτη στο τέλος, ποτέ δεν θα έφθανε ο αγώνας εκεί αν δεν ήταν ο Κατσούλας που με 30 πόντους έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη επιστροφή!

Διαιτητές: Τσάλλας-Μαμασούκα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-14, 41-29, 56-39, 67-67 (καν.διάρκεια), 75-77 (τελ.αποτελ.).

ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ (Δαδίτσιος): Μέτα, Ρουμελιώτης Θ. 15, Αφερείμ, Παπαθανασίου 7, Ρουμελιώτης Αν., Ιωακείμ 16 (1), Μητρόπουλος 13 (3), Τσιτούμης, Κουμπές 11 (2), Δήμου, Φακίτσας 2, Τριανταφύλλου 11.

Γ.Σ.ΑΥΛΙΔΑΣ (Τομαράς-Φραγκούλης): Γκολιάς 3 (1), Αλεξάνδρου 8, Σέφκας, Αχματιώτης 3 (1), Κατσούλας 30 (1), Τσατσαρώνης, Αγγελής 12 (2), Κελεπούρης, Σπύρου 2, Φραγκούλης, Καρλής, Βασιλείου 19 (2).

 

 

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Βαθμολογία & σκόρερς (εξ αναβολής-17/4)

pannikolaou