Over play

Σε πρώτο πλάνο οι ακαδημίες για τον Αλέξανδρο Αρτάκης!

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ 3/3 ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Μια από τις ομάδες που δουλεύουν συστηματικά τα τμήματα υποδομής και ήδη δρέπουν τους πρώτους καρπούς είναι ο Αλέξανδρος Αρτάκης.

Μια ομάδα, που έχει το μειονέκτημα να μην βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νομού και το πλεονέκτημα όμως, να έχει παίκτες και προπονητές που αγαπούν αυτό που κάνουν.

Ο Αλέξανδρος κατάφερε φέτος να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην επόμενη φάση και των τριών πρωταθλημάτων υποδομής που συμμετέχει (παίδες-έφηβοι-κορασίδες) κάτι πολύ σημαντικό για μια επαρχιακή ομάδα που μπορεί να στηριχτεί σ ένα μικρό κομμάτι πίτας, σε ένα περιορισμένο αριθμό αθλητών που ασχολούνται με το μπάσκετ σε σχέση για παράδειγμα με τη Χαλκίδα.

img_4504Στην…τροπαιοθήκη της ομάδας όμως βρίσκονται ακόμα σε περίοπτη θέση, η περσινή πρόκριση των παίδων με νίκη μάλιστα επί της αήττητης Παναγίτσας, οι τρεις διαδοχικοί άνοδοι μέχρι την Α’ ΕΣΚΑΣΕ σε επίπεδο αντρών και ασφαλώς η ανάδειξη παικτών, με τον Κώστα Παστήρα να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κρίκο στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ με τον Παπάγου στον οποίο είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές και πρώτους σκόρερς της ομάδας του.

Σε μια πορεία 7 χρόνων στις ακαδημίες του Αλέξανδρου, αυτή η επιτυχία αποτελεί προϊόν της δουλειάς του Γ.Πανούση που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο ‘τιμόνι’ αυτής της προσπάθειας αλλά όχι και αυτοσκοπό όπως εξηγεί ο ίδιος:’Σκοπός μας όλα αυτά τα χρόνια είναι είναι να δουλεύουν όλα τα παιδιά σε υψηλό επίπεδο, να μαθαίνουν τα βασικά του αθλήματος και να τα βοηθήσουμε να φτάσουν εκεί που μπορεί το καθένα. Τις φετινές %cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%b9επιτυχίες δεν τις επιδιώξαμε, ήρθαν από μόνες τους μέσα από τη δουλειά. Έχουμε γεμάτες φουρνιές σε όλες τις ηλικίες και παράλληλα τρέχουμε και το κομμάτι της ασφάλειας και των παροχών προς τους αθλητές, κάτι που το θεωρούμε πολύ σημαντικό στην ομάδα. 

Για το πως προέκυψε αυτό το εγχείρημα αλλά και τους λόγους της δημιουργίας του ο Γ.Πανούσης τονίζει:’ Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την Ελένη Μιτζιφίρη που με άφησε να υλοποιήσω το πλάνο μου. Έχοντας παικτική εμπειρία με 2 παιδικά, 3 εφηβικά Ενωσιακά πρωταθλήματα αλλά και ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και μια 4η θέση με τους εφήβους, μπορώ να πω ότι δεν θα είχε κανένα νόημα αν εμείς οι προπονητές δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε ένα παιδί να εξελιχθεί όσο περισσότερο μπορεί για να παίξει μπάσκετ. Για του λόγου το αληθές, από εκείνη την ομάδα που εμείς πήραμε πρωτάθλημα Ελλάδας, από τα 14 παιδιά μόλις τα 4-5 παίξαμε μπάσκετ.

img_4439Εμείς πήραμε μια γενναία απόφαση το καλοκαίρι να διαλύσουμε το αντρικό μας ώστε να δώσουμε όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια στους μικρούς παίκτες μας  και να στηριχτεί με όλες τις δυνάμεις αυτή η καλή φουρνιά παικτών. Φέτος, το εφηβικό μας απαρτίζεται από 10 παίδες, που θα έχουν και του χρόνου τη δυνατότητα να παίξουν στο ίδιο πρωτάθλημα. Είναι παιδιά που δουλεύουν χρόνια μαζί, που παίζουν διαρκώς σε παιδικό-εφηβικό και αντρικό πρωτάθλημα πρωταγωνιστώντας παντού. Αυτό σημαίνει πολλά για την αξία και το ταλέντο αυτών των παιδιών’.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Διανομή ειδών σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Χαλκιδέων

pannikolaou

Συνεχίζονται οι εγγραφές-επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. για το σχολικό έτος 2022-23

pannikolaou

Δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς από Δήμο Χαλκιδέων και Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.

pannikolaou