Uncategorized Α ΕΣΚΑΣΕ

Γ.Βελισσαράκος:’Καταγγέλλω τον Κοτσιμπό’

Ο Γιώργος Βελισσαράκος έπνεε μένεα για τον διαιτητή Κοτσιμπό στη χθεσινή αναμέτρηση της ΑΓΕΧ στη Μαλεσίνα, όχι για κάποιες φάσεις που μπορεί να έκριναν το αποτέλεσμα αλλά για τη συμπεριφορά του διαιτητή απέναντι του και για την αποβολή που τον χρέωσε.

Ο έμπειρος κόουτς ήταν καταιγιστικός στις δηλώσεις του μιλώντας για καθαρή παράβαση κανονισμών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

‘Είμαι 40 χρόνια προπονητής με συμμετοχή σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες καθώς και σε 8 Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα Εθνικών ομάδων κοριτσιών.

Πάντοτε ήμουν εναντίον των παικτών μου και υπέρ των διαιτητών, σε όσα μου έλεγαν οι παίκτες μου για το παιχνίδι. και αυτό ήταν πάντα το παράπονό τους απέναντί μου.

Όμως σήμερα, θέλω να καταγγείλω τον ‘απόλυτο’ διαιτητή Κοτσιμπό, που συνεχώς, όποτε με συναντάει μας προκαλεί με τα σφυρίγματά του και προσπαθεί να μας μειώσει την αξία, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια.

Ότι επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση, πριν δύο εβδομάδες δίποντο το χρέωσε ως τρίποντο και χάσαμε τον αγώνα με τον Μάκαρο.

Όπως και με τον Μάκαρο, για να μην πάω πιο πίσω, έτσι και στη Μαλεσίνα οι ορισμοί των φάουλ είναι διαφορετικοί για εμάς και τους αντιπάλους μας.  Όμως θα μείνω σε κάτι συγκεκριμένο που έγινε στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μαλεσίνα.

Σ’ ένα φάουλ που κερδίσαμε και σουτάραμε βολές, ένας παίκτης της Μαλεσίνας κόλλησε ‘επιθετικά’ το κεφάλι του στο κεφάλι του παίκτη μου Κανάκη. Ο διαιτητής κ.Χουγιάζος τους έδωσε από μια τεχνική ποινή. Ο Κανάκης λέει στον ‘απόλυτο’ διαιτητή Κοτσιμπό, γιατί παίρνω και εγώ τεχνική ποινή; Ο κ.Κοτσιμπός του απαντάει ‘μη μιλάς’ με ειρωνεία.

Ο Κανάκης του λέει, ‘μόνο μιλάω δεν κάνω τίποτα άλλο’. Ο ‘απόλυτος’ διαιτητής Κοτσιμπός, του ρίχνει δεύτερη τεχνική ποινή που είναι αποβολή. Ακυρώνει τη βολή που βάλαμε και δίνει τη μπάλα για βολή στη Μαλεσίνα.

Του φωνάζω ότι ‘ο παίκτης (Κανάκης) είναι μέσα. Τι έδωσες; Πρέπει να τον αλλάξω’. 

Ο Κοτσιμπός σνομπάρισμα. Δεν δίνει σημασία. Συνεχίζει, δίνει την μπάλα για βολή και μετά παίρνει τη μπάλα να τη δώσει για άουτ σε παίκτη της Μαλεσίνας στο κέντρο του γηπέδου. Εγώ του φωνάζω ότι είναι ο Κανάκης ακόμα μέσα!

Ο κόουτς της Μαλεσίνας Θάνος, ωρύεται με το δίκιο του, ότι ο Κανάκης είναι μέσα και πρέπει να δώσει και άλλη τεχνική ποινή. Αυτός (Κοτσιμπός) τίποτα.

Δίνει τη μπάλα και ενώ όλοι οι παίκτες περιμένουν στο κέντρο του γηπέδου τι θα γίνει, ο παίκτης της Μαλεσίνας τη δίνει σε ένα συμπαίκτη του, που είναι μόνος του στο καλάθι μας και σκοράρει!

Όλοι οι παίκτες μου πάνε στον Κοτσιμπό και διαμαρτύρονται όπως και εγώ πήγα στη γραμματεία να κάνω ένσταση ενώ ο κόουτς Θάνος ακόμα ωρύεται με το δίκιο του.

Έρχεται ο Κοτσιμπός και με ρωτάει, γιατί. Του λέω ότι ούτε ασχολήθηκε να μου πει τι έγινε, ούτε έβγαλε τον παίκτη έξω ώστε να τον αντικαταστήσω και έδωσε τη μπάλα χωρίς να πάρουν θέση οι ομάδες.

Με κοιτάζει με ειρωνεία και επιδεικτικά με αποβάλει.

Και ρωτάω: Πόσο δύσκολο είναι να αναγνωρίσει ένας διαιτητής το λάθος του αντί να κάνει μετά συνεχόμενα λάθη που τον εκθέτουν. Μα πάντα έτσι γίνεται.

Ένας διαιτητής σε σνομπάρει , σε μειώνει σε προκαλεί και εσύ πρέπει να είσαι νηφάλιος.

Στην περίπτωσή μας είχαμε συνεχόμενες καταστάσεις με τραγικά λάθη του Κοτσιμπού.

Το αποτέλεσμα: Απεβλήθη ο Κανάκης και εγώ, μόνο και μόνο επειδή ο απόλυτος διαιτητής Κοτσιμπός ήταν σε πανικό και δικαιολόγησε τα τραγικά λάθη του με άλλα λάθη.

Και βέβαια είναι ακόμα μια φορά που παρασύρει σε κακή διαιτησία και τον κ.Χουγιάζο χωρίς να φταίει. 

Τελικά, τους διαιτητές που βγάζουν τα προσωπικά τους απωθημένα ποιος τους ελέγχει. Είναι στο απυρόβλητο; Έχουν ασυλία; Εγώ προσωπικά πλέον θα μιλάω. Και τέλος η σιωπή και το ‘υπέρ-άνω’. 

Συγχαρητήρια στον κόουτς Θάνο και τη Μαλεσίνα για τη δίκαιη νίκη τους. Επίσης, πρέπει να τονίσω την άψογη φιλοξενία τους. 

Δεν θέλω με όσα είπα προηγουμένως να δικαιολογήσω την ήττα της ομάδας μου ούτε έκανα την ένσταση για να κερδίσω το παιχνίδι.

Σκοπός μου είναι να ‘διαφημίσω’ το βίτσιο του διαιτητή Κοτσιμπού, να παίζει με τις αντοχές μας και σε κάθε παιχνίδι που μας σφυρίζει και στα οποία παιχνίδια βέβαια ξέρουμε, από τον ορισμό του το αποτέλεσμα’.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Αναβλήθηκε το Σύλλας-ΓΑΣ Άμφισσας λόγω απαγορευτικού απόπλου

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou