Over play Uncategorized

ΧΒΑ: ‘The next big thing’ της Χαλκίδας!

ΤΟ ΧΒΑ ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΜΙΛΟΥΝ ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ-ΓΥΦΤΟΝΙΚΟΛΟΣ.

Οι Ακαδημίες Χαλκίδας σε 5 χρόνια ζωής έφτασαν χθες στη μεγαλύτερη επιτυχία τους, κερδίζοντας την Παναγίτσα και παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος.

Ένα αποτέλεσμα έκπληξη, καθώς ήρθε απέναντι σε μια ομάδα που είναι κυρίαρχος στη Χαλκίδα τα τελευταία χρόνια στις μικρές ηλικίες, σε μια ομάδα που οι γονείς των ταλαντούχων παικτών επιδιώκουν να πάνε τα παιδιά τους, με σκοπό και στόχο την καλύτερη δυνατή εκμάθηση του αθλήματος αλλά και τις διακρίσεις.

Ήταν μια μάχη μεταξύ…Δαυίδ και Γολιάθ ή μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

img_8669Το ΧΒΑ δεν ήρθε χθες από το πουθενά, είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε με συγκεκριμένο σκοπό και πλέον δρέπει τους πρώτους καρπούς της…σποράς του 2012.

Πάνε 5 χρόνια από τότε, που ο Βασίλης Μπρατσιάκος αποφάσισε να…ακούσει τη γυναίκα του Κατερίνα Σπύρου και να δημιουργήσει τις Ακαδημίες Χαλκίδας, με στόχο την ανάδειξη των μικρών ταλαντούχων Χαλκιδέων παικτών.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Οι Ακαδημίες εξελίχθηκαν, οι μικροί…πολλαπλασιάστηκαν στα γκρουπ ενώ και κάποιοι άλλοι που θέλησαν να ακολουθήσουν την αντίθετη διαδρομή δεν συνάντησαν κανένα εμπόδιο, όπως παιδιά που στελεχώνουν σήμερα τις υποδομές της Παναγίτσας.

Σκοπός άλλωστε του ΧΒΑ δεν ήταν τα πρωταθλήματα αλλά η ανάδειξη νέων παικτών.

Β.Μπρατσιάκος:’Να ξαναγεννηθεί το μπάσκετ της Χαλκίδας’

Ο ιθύνων νους αυτής προσπάθειας που ξεκίνησε το 2012, ο κόουτς Βασίλης Μπρατσιάκος τονίζει για το σκοπό και το img_8434στόχο αυτής της ομάδας:’Στόχος του ΧΒΑ είναι τα παιδιά να μαθαίνουν μπάσκετ από μικροί πάνω στις αρχές της τεχνικής του αθλήματος αλλά και της συμπεριφοράς τους εντός και εκτός γηπέδων. Θέλουμε να φτιάξουμε κατά πρώτο λόγο καλούς ανθρώπους για την κοινωνία μας και κατά δεύτερο καλούς αθλητές ώστε να ξαναγεννηθεί το μπάσκετ της Χαλκίδας. Κάναμε κάτι πρωτοπόρο πριν από 5 χρόνια που δεν είχε τολμήσει κανένας τότε. Σήμερα βλέπουμε με χαρά πολλές ομάδες να ακολουθούν τον δικό μας βηματισμό και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί. Αυτοσκοπός αυτής της ομάδας δεν είναι τα πρωταθλήματα, αλλά η ανάδειξη νέων ταλαντούχων παικτών ώστε να βγει η Χαλκίδα από το μπασκετικό τέλμα’.

Την 1η χρονιά της ζωής του το ΧΒΑ κατέβασε τμήματα παίδων και εφήβων στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ ενώ από την επόμενη χρονιά πήρε μπρος και η αντρική ομάδα στελεχωμένη ως επί το πλείστον με παιδιά από τα τμήματα υποδομής.

Μέσα σε 5 χρόνια οι Ακαδημίες πέτυχαν πολλά. Ανέδειξαν παίκτες, όπως ο Χρήστος Μπρατσιάκος που πήρε υποτροφία στο Δούκα, ο Βαγγέλης Νεστορίδης που είναι μέλος της μικτής, αλλά και όλα αυτά τα παιδιά που χθες, παρότι οι περισσότεροι ηλικιακά παίδες, πήραν την πρόκριση για τον τελικό της Ένωσης, παιδιά που παίζουν μέσα στη χρονιά σε 3 πρωταθλήματα με πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως οι Σταθόπουλος, Μπαρώτας, Χροναίος, Νάτσιος και αρκετοί ακόμη.

Ανέδειξαν όμως και προπονητές που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο ΧΒΑ όπως ο Ηλίας Τομαράς αλλά και οι Χαϊνά, Γκρινιάρης, Τσιριμώκος και βέβαια ο κόουτς της ομάδας Γιώργος Γυφτονικολός που φέτος έχει για άμεσο συνεργάτη τον Γιάννη Τσουμάνη.

Ο ψηλός, επιλέχθηκε από τον Μπρατσιάκο για να πάρει στους…ώμους του τις ακαδημίες και την ανάδειξη νέων παικτών και τον δικαίωσε πέρα για πέρα για την επιλογή του.

Γ.Γυφτονικολός:’Πρώτα ομάδα και μετά νικητές’

Ο Γυφτονικολός που κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική, μιλάει για τους πιτσιρικάδες και τη φετινή τους επιτυχία βγάζοντας στην επιφάνεια αρκετά…μυστικά της διάκρισης:’Πρώτα απ’ όλα οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ img_8462στον Βασίλη και την Κατερίνα για την ευκαιρία που μου έδωσαν, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου ώστε να φτιάξουμε μια νέα ομάδα από την αρχή και όχι με…μερεμέτια. Το καλοκαίρι που τους μάζεψα στο εφηβικό, οι μισοί ήταν παίδες άρα έχουν δύο ακόμα χρόνια ως έφηβοι και το πρώτο πράγμα που τους είπα ήταν πως πρώτα θα σας κάνω ομάδα και μετά νικητές. Οι 12 παίκτες μου είναι μια παρέα, βγαίνουν βόλτα όλοι μαζί, είναι αυτό που λέμε ιδανικοί συμπαίκτες ο ένας για τον άλλο. Εγώ, έχοντας παίξει σε πολλούς τελικούς και έχοντας πάρει αρκετά πρωταθλήματα έστω και σε χαμηλές κατηγορίες, τους είπα πως θα προσπαθήσω να τους μεταδώσω το αίσθημα του νικητή, γιατί τα παιδιά πολλές φορές έφταναν στην πηγή αλλά δεν έπιναν νερό. Έχουμε παιδιά με πολύ ταλέντο, άλλα μας ακολούθησαν μείνανε μαζί μας και δικαιώθηκαν, άλλα επέλεξαν να πάνε σε άλλες ομάδες και δεν φέραμε αντίρρηση σε κανένα. Στο χθεσινό ντέρμπι τώρα, η Παναγίτσα ήταν το μεγάλο φαβορί, εμάς δεν μας περίμενε κανείς, ήρθαμε περίπου από το πουθενά για όσους δεν μας ξέρουν. Εμείς ξέραμε όμως ότι μπορούσαμε, πιστέψαμε στο στόχο και τα καταφέραμε. Τα παιδιά δώσανε και την ψυχή τους για να πετύχουν, τα κατάφεραν και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στον Παναγιώτη Μιχαήλ και τον Γιάννη Πανούση, που έχουν επίσης ομάδες με πολύ ταλέντο. Το νόημα άλλωστε αυτών των τμημάτων δεν είναι ποιος κέρδισε ή ποιος πήρε το πρωτάθλημα, αλλά να βγουν παιδιά που θα παίξουν αύριο’.

Το ΧΒΑ έχει αυτή τη στιγμή κοντά στα 150 παιδιά στις ακαδημίες του ενώ ήταν πρωτοπόρο στη δημιουργία camp μετά από χρόνια και πάλι στη Χαλκίδα με την παρουσία την πρώτη χρονιά του Ντέρεκ Γκρίφιν αλλά και πολλών αστέρων από το πρωτάθλημα της Α1 πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Είναι το ΧΒΑ λοιπόν το ‘next big thing’ του Χαλκιδέϊκου μπάσκετ; Ο χρόνος σίγουρα θα δείξει, αν και το σίγουρο και αδιαπραγμάτευτο είναι πως το μπάσκετ της Χαλκίδας μόνο κέρδος έχει από τέτοιες προσπάθειες…

Παναγιώτης Νικολάου

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Δώρα Χριστουγέννων με εξαιρετικά προϊόντα από το ”Περιβόλι του Παππού”

pannikolaou

Παναγιώτης Μιχαήλ: ”Τρία μεγάλα σουτ στο φινάλε μας έδωσαν τη νίκη”

pannikolaou

Τα ταλέντα προπονούνται στο Pelagos Club Tennis Academy! (pics)

pannikolaou