Δίκαιη και καθαρή χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του ο κόουτς της Ιτέας Χρήστος Μωραϊτης στο τοπικό ντέρμπι με τον Μάκαρο Άμφισσας, σε ένα ματς που παρότι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, το γόητρο παραμένει πάντα ένα τεράστιο κίνητρο για όλους.
Ο Μωραϊτης στάθηκε στον περιορισμό του Αμπλά, στη βοήθεια του κόσμου για να φτάσει στη νίκη την οποία και αφιέρωσε σε δύο φίλους της ομάδας που έχασαν τον πατέρα τους.
‘Θεωρώ πως ήταν ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον κι από τις δυο ομάδες. Το Ιτέα-Άμφισσα έχει όμως λόγους γοήτρου και από μόνο του αυτό το ματς σε γεμίζει κίνητρα ακόμα κι αν είναι φιλικό! Παίζαμε λοιπόν με μια ομάδα που είναι ανεβασμένη η απόδοση της σε σχέση με τον πρώτο γύρο . Για να νικήσεις τον Μάκαρο πρέπει να βάλεις σουτ γιατί παίζει πολύ κλειστά.
Επίσης, παίζει με μικρό ροτέϊσιον και αυτό θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε πιέζοντας τους. Μπήκαμε δυνατά στην άμυνα και ήμασταν εύστοχοι στην επίθεση και η διαφορά άνοιξε αμέσως. Δεν διαχειριστήκαμε καλά τα φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο και επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μπει στο ματς.
Είχαμε σημαδέψει τον Αμπλά γιατί τον θεωρώ παίχτη κλειδί του Μάκαρου και πήραμε καλό βαθμό εκεί γιατί δεν δημιούργησε καταστάσεις. Νομίζω ελέγχαμε το ματς στην μεγαλύτερη διάρκεια του και μόνο δυο φορές ο αντίπαλος έγινε απειλητικός. Κερδίσαμε δίκαια και καθαρά μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο και με τον κόσμο μας να μας δίνει ώθηση. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη και στον κόσμο για την θερμή του υποστήριξη!
Προσωπικά, αφιερώνω τη νίκη στον Δημήτρη και Σπύρο Κουλουμπούρο δυο παιδιά που είναι πολύ κοντά στην ομάδα αλλά έχασαν χθες τον πατέρα τους από την ζωή’.