Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 72-81

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Τεράστιος Άρης και το…πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε!

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 72-81

Ο Άρης πάει να γράψει ιστορία στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας βάζοντας στα σκαριά μια τεράστια ανατροπή!

Η ομάδα της Θήβας πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς μέσα στο Σχηματάρι με 81-72 στην παράταση, έσπασε το αήττητο των γηπεδούχων, ισοφάρισε τη μεταξύ τους σειρά σε 1-1 δίνοντας νέο, τεράστιο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς αν οι δύο ομάδες βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό, η σειρά που θα κρίνει την άνοδο στη Γ’ Εθνική θα ξεκινήσει από το 1-1!

Ο Άρης λοιπόν έβαλε ‘φωτιά’ στην κορυφή, μπαίνοντας για τα καλά πλέον στη διεκδίκηση της ανόδου, μετρώντας ένα εκπληκτικό σερί με 9/9 στο β’ γύρο με τον Χρήστου να πάει για να πετύχει το ασύλληπτο, έχοντας μεταμορφώσει μια ομάδα από τις μικρομεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα σε μεγάλη πρωταγωνίστρια!

Οι φιλοξενούμενοι έπιασαν σήμερα μεγάλη απόδοση και δεν είναι τυχαίο που είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το πάνω χέρι στο ματς.

Προηγήθηκαν με 11 πόντους στο ημίχρονο, με 8 στη γ’ περίοδο για να μιλήσει στο τέλος η εμπειρία των παικτών του Τσαούση που πήγαν να ‘κλέψουν’ το ματς, μπαίνοντας και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης και οδηγώντας τελικά το ντέρμπι στην παράταση.

Στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, ο Σωτήρης Κώνστας αρνήθηκε να χάσει και με ένα εντυπωσιακό τρίποντο με ταμπλό (!) παρότι μαρκαρισμένος, έδωσε το προβάδισμα στο Σχηματάρι με 68-67.

Ο ψαριανός με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 68-68, ο Τσιρόπουλος είδε στο τρίποντο που επιχείρησε τη μπάλα να μπαίνει και να βγαίνει και στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, ο Γρηγοράκης με τον Γυφτονικολό έστησαν ένα πικ-εν-ρολ με τον γκαρντ του Ερμή να κόβεται από τον Ψαριανό και τον αγώνα να οδηγείται στην παράταση!

Εκεί, το Σχηματάρι ξεκίνησε με τρίποντο του Γυφτονικολού για να προηγηθεί με 71-68. Δύο λάθη όμως στην περιφέρεια, έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να προσπεράσει και πάλι με 71-72 και ελέγχοντας τον αγώνα πλέον και με την ψυχολογία με το μέρος του να φτάνει στην τεράστια εκτός έδρας νίκη με 72-81!

Από τους γηπεδούχους που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα αλλά εξακολουθούν να διατηρούν το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς, ξεχώρισαν οι Κώνστας και Κωνσταντούρας.

Από τον Άρη που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα μπαίνοντας πλέον για τα καλά στη διεκδίκηση της ανόδου, δεν υστέρησε κανένας, με τους Μανώλα, Γκόλια και Τσιρόπουλο να…τραβάνε το κουπί στην επίθεση!

Διαιτητές: Ντάνος-Τσάλλας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20, 26-37, 47-55, 68-68 (καν.διάρκεια), 72-81 (τελ.αποτελ).

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Σπανός 5, Τζελάς, Ξετρίχης 2, Γρηγοράκης 21 (3), Κόνιαλης, Κώνστας 9 (3), Φλώτσιος 12, Κωνσταντούρσας 12 (2), Αγγελέτος, Κουτής, Γυφτονικολός 11 (1), Μούντριχας.

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Χρήστου):Βλάχος, Καραδόπουλος, Ματσαγγούρας 3 (1), Γκόλιας 18 (3), Λυμπερίου, Τσιρόπουλος 13 (2), Κλούρας 5, Μανώλας 18 (1), Χαρίσης 5, Ευγενίου 8, Καλπούζος 2, Ψαριανός 9.

*Σε νεότερη ανάρτηση θα ακολουθήσει photo album του αγώνα.

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (20-21 Απριλίου)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Πρωτέας Σχηματαρίου-Γ.Σ. Ιτέας (photo album)

pannikolaou