Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Άλμα τίτλου ο Ερμής! Νίκησε με 75-67 τον Άρη Θήβας!

Α’ ΕΣΚΑΣΕ (1ος ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 75-67

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΗ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 75-67 ΤΟΝ ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ 2-1 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΧΕΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ! ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ! Ο ΞΕΤΡΙΧΗΣ ΜΕ 4 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΔΩΣΕ ΑΕΡΑ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΝΩΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ!

Ο Ερμής Σχηματαρίου ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο τελικό κερδίζοντας στο κατάμεστο κλειστό τον Άρη Θήβας με 75-67 κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική με το σκορ στη σειρά πλέον στο 2-1 και την ομάδα του Τσαούση να απέχει μια μόλις νίκη από την επίτευξη του στόχου!

Μεγάλο ντέρμπι, που στην μεγαλύτερη διάρκεια του πήγαινε στον πόντο, με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν στο σκορ στην τελευταία περίοδο όταν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ξετρίχη που ξεκλείδωσε την άμυνα του Άρη από την περιφέρεια με διαδοχικά εύστοχα τρίποντα, πήραν μια διαφορά ασφαλείας και μαζί την πολύτιμη νίκη.

Το Σχηματάρι έφτασε στο 2-1 κάνοντας το παιχνίδι που του αρέσει και του ταιριάζει στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ο Γυφτονικολός εκτός από πολύ καλός ψηλός είναι και εξαιρετικός πασέρ και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, ο Γρηγοράκης έμεινε σε χαμηλά στάνταρ στην επίθεση αλλά ήταν χρήσιμος, όμως αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Ξετρίχης.

Μπόμπερ-Ξετρίχης!

Ο πλέϊ-μέϊκερ του Ερμή ήταν συγκεντρωμένος, παραγωγικός με 4 τρίποντα εκ των οποίων τα 3 καθοριστικά στο κρίσιμο σημείο που ξεκόλλησε ο Ερμής, ενώ έβγαλε και αρκετές ασίστ στους συμπαίκτες του.

Σημείο ‘κλειδί’ για τον Ερμή και ο τομέας των ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι ανανέωσαν πολλές επιθέσεις τους, με τον Γυφτονικολό αλλά και τους υπόλοιπους να βοηθούν και σε αυτό το κομμάτι.

Συμπερασματικά για τον Ερμή. Το γεγονός ότι έφτασε στο 75 στην επίθεση είναι από μόνο του ένα σημείο αναφοράς καθώς οι γηπεδούχοι ήθελαν να πάνε ψηλά το σκορ. Ο Τσαούσης το διάβασε καλά το ματς, προσπάθησε να βρει τα μις-ματς, είχε κολόνα τον ‘Γυφτο’ και όταν πήρε μπρος ο ‘μοϊκανός’ Ξετρίχης του λύθηκαν τα χέρια. Στην άμυνα με προσαρμογές πάνω σε Τσιρόπουλο και Μανώλα τα πήγε καλά στο β’ ημίχρονο.

Δεν θα είναι εύκολη η σειρά όμως για τους παίκτες του Τσαούση, καθώς ο Άρης είναι σκληρή ομάδα που δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα.

Από τον Άρη τώρα, που αδικείται από το τελικό -8 καθώς μέχρι το 30′ έδειχνε ικανός για όλα, εκείνος που έκανε τη διαφορά ήταν ο Μανώλας με σούπερ εμφάνιση σε επίθεση και άμυνα. Μαζί με τον Γκόλια τράβηξαν το σκορ στην επίθεση αλλά με δύο παίκτες δεν πήρε ποτέ κανένας πρωτάθλημα. Στη συνέχεια της σειράς θα χρειαστούν και άλλες βοήθειες, όπως αυτή του Τσιρόπουλου για παράδειγμα που σήμερα κινήθηκε σε ρηχά νερά. Προς το τέλος οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να μένουν και από δυνάμεις. Ο Χρήστου επέλεξε να ρισκάρει και να αφήσει τα σουτ και μέχρι το 30′ δικαιώθηκε για την επιλογή του. Όταν το Σχηματάρι έβαλε κάποια σουτ από την περιφέρεια άνοιξε η διαφορά στο σκορ και έφτασε δίκαια στο 2-1. Πάντως, είναι εντυπωασιακή η μεταμόρφωση της ομάδας της Θήβας από τα Χριστούγεννα και μετά και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται πρωτίστως στον Χρήστου.

Ντέρμπι με πάθος και ένταση!

Σπουδαίο το ματς, με πάθος και ένταση και από τις δύο ομάδες.

Ο Ερμής με 8-0 στο πρώτο δεκάλεπτο ξέφυγε με 18-12, ο άρης απάντησε και με τον Τσιρόπουλο πέρασε μπροστά με 4 (24-28).

Ο Ξετρίχης με τρίποντη βόμβα από το…σπίτι του έδωσε αέρα 6 πόντων στον Ερμή (53-47), και από ασίστ δική του οι Αγγελέτος και Σπανός έκαναν το 59-51.

Ο Γκόλιας με τρίποντο μείωσε σε 59-54 αλλά ο Ερμής ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό στο τέλος έφτασε στο 66-56 και στο 75-61 με τον Γυφτονικολό για να πάρει δίκαια την πρώτη νίκη στους τελικούς με 75-67.

Πολύ καλή η διαιτησία των Κοτσιμπού και Σπυρόπουλου. Ελάχιστα τα λάθη τους, πολλές οι σωστές αποφάσεις σε ένα δύσκολο αγώνα με πάθος και ένταση. Σφύριξαν αρκετά προσπαθώντας να ελέγξουν τον αγώνα και τα κατάφεραν.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:18-14, 32-34, 53-49, 75-67.

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Σπανός 9, Τζελάς, Ξετρίχης 15 (5), Γρηγοράκης 3, Κολοβός 2, Κώνστας 3 (1), Φλώτσιος 7, Κωνσταντούρας 2, Αγγελέτος 9 (1), Κουτής 5 (1), Γυφτονικολός 14, Μούντριχας 6 (2).

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Χρήστου): Βλάχος, Ματσαγγούρας, Γκόλιας 24 (1), Τσιρόπουλος 9, Κλούρας 3, Μανώλας 22 (1), Χαρίσης 5, Ευγενίου 2, Ψαριανός 2.

Παναγιώτης Νικολάου

*Σε νεότερη ανάρτηση θα ακολουθήσει photo album από τον αγώνα.

Σχετικά άρθρα

Αναβλήθηκε το All Star Game της ΕΣΚΑΣΕ!

pannikolaou

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29 Απριλίου)

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (27-29/4)

pannikolaou