FEATUREDΑ1

ΤΕΛΙΚΟΙ Α1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-62 Σχολιάζει ο Χρήστος Χρήστου

Ο Ολυμπιακός νίκησε με ανατροπή στο τέλος τον Παναθηναϊκό με 64-62, έκανε 2-1 τη σειρά και ο προπονητής του Άρη Θήβας Χρήστος Χρήστου σχολιάζει τον σημερινό τρίτο τελικό της Α1.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1 ήταν ένα νευρικό, χωρίς καθαρό μυαλό και άστοχο για τριάντα λεπτά παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άστοχος από τη γραμμή των 6,75 με αποτέλεσμα να ακολουθήσει παιχνίδι στο post, με κύριο εκφραστή τον Milutinov και πολύτιμες βοήθειες από τον Young.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη δεν κατάφερε να διαχειριστεί τις δύο σημαντικές διαφορές που πήρε στο παιχνίδι. Την πρώτη φορά στη δεύτερη περίοδο την διαφορά των εφτά πόντων με το transition game στο οποίο βοήθησε πολύ η παρουσία του Παππά και το δεύτερο πιο σημαντικό προβάδισμα των δέκα πόντων που προέκυψε από τα μεγάλα σουτ κυρίως του James (που στο τέλος αποδείχτηκε ο μοιραίος παίκτης) και την ευστοχία των πράσινων από τα 6,75. Με τον τραυματισμό του Μπουρούση ο Ολυμπιακός προτίμησε να παίξει με ψηλό σχήμα, που αυτό δεν βοήθησε στο σκοράρισμα και φυσικά στη κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός μετά την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Παπανικολάου έβγαλε πολύ ενέργεια, έκλεισε την άμυνα του και κατάφερε να επιστρέψει.

Στο τέλος οι ερυθρόλευκοι ήταν ψυχραιμότεροι και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του αντιπάλου πήραν το παιχνίδι κάνοντας το 2-1 στους τελικούς της Α1. Ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, ενώ ο Ολυμπιακός πήρε μία σημαντική νίκη ψυχολογίας’.

Σχετικά άρθρα

Οι διαιτητές στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (24-28 Οκτωβρίου)

pannikolaou

U-21: Έκανε το 3/3! Πρωτέας Σχηματαρίου-Ένωση Ιλίου 68-40

pannikolaou

Οι αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (24-28/10)

pannikolaou