Α1

Καστρίτης και Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη τύπου

Στο άσχημο πρώτο ημίχρονο αλλά και στη μεγάλη προσπάθεια του β’ ημιχρόνου από τους παίκτες του στάθηκε ο κόουτς της Κύμης Γιάννης Καστρίτης στη συνέντευξη τύπου:

Ο κόουτς Γιάννης Καστρίτης.

Γ. Καστρίτης:’Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε πρόοδο’

Καταρχάς να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στον κόουτς Σφαιρόπουλο για την δικαιότατη επικράτηση και να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ για τα καλά λόγια που είπε για την ομάδα μας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης μπασκετικής ανάλυσης. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καθοριστικό για την τελική έκβαση του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός με την λήξη του πρώτου μέρους είχε μια τεράστια διαφορά στα ριμπάουντ και στις δεύτερες επιθέσεις. Από την άλλη εμείς είχαμε χάσει πολλές ελεύθερες βολές και πολλά ελεύθερα σουτ και όλα αυτά συνετέλεσαν να δημιουργηθεί μια τεράστια διαφορά, την οποία ήταν δύσκολο να την καλύψουμε ή να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από αυτόν τον αγώνα. Όμως θα επαναλάβω αυτό που είπα και στο Λαύριο, ότι εμείς στην διάρκεια του παιχνιδιού βλέπουμε κομμάτια που δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση μας. Πραγματικά, προπόνηση με την προπόνηση και παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπουμε πρόοδο. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με κομμάτια διάθεσης, πάθους και ενέργειας για να διεκδικούμε από τους αγώνες ότι περισσότερο μας αναλογεί. Σήμερα είχαμε πολύ χαμηλό ποσοστό σε τρίποντα και βολές, κάτι που έγινε και στο Λαύριο. Όταν το διορθώσουμε αυτό και συνεχίζοντας τα παιδιά να δουλεύουν κάθε μέρα στην προπόνηση με τον ίδιο τρόπο, θα βρούμε τον δρόμο μας και θα είμαστε  πολύ σύντομα όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον κόουτς Σφαιρόπουλο και στον Ολυμπιακό, και πάνω από όλα να επιστρέψουν γρήγορα υγιείς όλοι οι τραυματίες της ομάδας.

Η απόδοση του Γερομιχαλού είναι ένα δείγμα ότι έχουμε παιδιά που δουλεύουν σκληρά και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν είναι μόνο ο Γερομιχαλός, όλοι οι παίκτες στο 2ο ημίχρονο προσπάθησαν πολύ, Πέρα από τα άσχημα στατιστικά που αναφέραμε, τα 9 μας κλεψίματα είναι ένα πολύ καλό νούμερο απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ενώ στο 2ο ημίχρονο μειώσαμε και την διαφορά στα ριμπάουντ. Οπότε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αύξαναν την ενέργεια τους και την μαχητικότητα με την οποία διεκδικούσαν κάθε μπάλα. Αυτήν την πρόοδο θέλουμε να βλέπουμε σε καθημερινή βάση.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τον κόσμο που ήρθε σήμερα και μας έδειξε την στήριξη του. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι στην ομάδα μας, από την διοίκηση και κάτω όλοι έχουν πολύ αγάπη για το μπάσκετ και όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε καθημερινή βάση. Δεν θέλω να υποσχεθώ πολλά τώρα, αλλά θέλω να πω σε όλους τους φιλάθλους της Κύμης ότι στο τέλος της σεζόν θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας και θα μπορούν να είναι υπερήφανοι για την ομάδα μας!’

Γ. Σφαιρόπουλος: ‘Είχαμε συγκέντρωση επιβάλαμε το ρυθμό μας’

Ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Από την πλευρά του ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος αφού έδωσε συγχαρητήρια στην Κύμη, στάθηκε στη συγκέντρωση της ομάδας του από την αρχή του αγώνα ενώ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με μεταγραφές και τραυματισμούς:

Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Κύμης και στον κόουτς Καστρίτη για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει. Νομίζω ότι η Κύμη έχει ελπιδοφόρο μέλλον, είναι μια ομάδα που έχει αρχές μέσα στο γήπεδο, έχει καλό ρόστερ, έχει καλό προπονητή, επομένως έχει όλο το μέλλον μπροστά της.

Από την πλευρά την δική μας, ήμασταν συγκεντρωμένοι, ξεκινήσαμε το παιχνίδι αρκετά καλά, επιβάλαμε τον ρυθμό μας και πήραμε γρήγορα διψήφια διαφορά, την οποία ανεβάσαμε περισσότερο στο τέλος του ημιχρόνου.  Στις αρχές του 2ου ημιχρόνου δεν ξεκινήσαμε καλά, μετά από το τάιμ άουτ όμως αλλάξαμε κάποια πράγματα, παίξαμε πάλι ορθολογικά σε άμυνα και επίθεση και στο τέλος επικρατήσαμε χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες. Όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν έπαιξαν με διάθεση, είχαν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και θέλησης και νομίζω ότι γενικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και τους φιλάθλους της Εύβοιας, που ήρθαν εδώ και είδαν το παιχνίδι. Καλή συνέχεια στην Κύμη.”

Για τον τραυματισμό του Μάντζαρη: Δεν ξέρουμε ακόμα πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός, χτύπησε το δάχτυλο σε ένα μπάσιμο και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Θα δούμε από αύριο τι ακριβώς έχει. Δεν νομίζω πάντως ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Για το αν αποκτήσει παίκτη στην θέση του Τίλι:

 “Θα το συζητήσουμε και θα δούμε. Πάντως έρθει κάποιος δεν θα είναι απλά για να πάρουμε έναν παίκτη. Θέλουμε σίγουρα ποιότητα. Έχουμε παίκτες σε αυτήν την θέση και που μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει μια πιο συγκεκριμένη απάντηση.”

Για τους παίκτες από το «βάθος» του πάγκου που εξαιτίας των τραυματισμών βγαίνουν μπροστά:

“Οι παίκτες ξέρουν ότι υπολογίζω όλους όσους έχω στο ρόστερ μου. Άμα κάποιον δεν τον υπολογίζω ή δεν μπορώ να του δώσω χρόνο συμμετοχής, δεν τον έχω απλά να συμπληρώνει το ρόστερ. Στο παρελθόν έχω αφήσει παίκτες να φύγουν επειδή δεν θα μπορούσα να τους δώσω χρόνο συμμετοχής. Τα παιδιά που είναι αυτήν την στιγμή στο ρόστερ τα υπολογίζω όλα και πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι να μπουν να παίξουν σε οποιοδήποτε ματς, ακόμα και όταν θα είμαστε όλοι υγιείς. Πιστεύω ότι σήμερα ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και το ζητούμενο είναι να συνεχίσουν με αυτήν την νοοτροπία, να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, να είναι ταπεινοί, να συνεχίσουν να δουλεύουν και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Αναφέρομαι κυρίως στον Αρσενόπουλο, αφού δεν είναι εύκολο σε τόσο υψηλό επίπεδο να βάζεις ένα 17χρονο παιδί να παίζει στον Ολυμπιακό. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, πρέπει να μείνει ταπεινός, να δουλεύει και να προοδεύει.”

Σχετικά άρθρα

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

pannikolaou

Μπασκετική συνάντηση στο αεροδρόμιο!

pannikolaou

Ο Ηλίας Κουρέπης στην Καρδίτσα!

pannikolaou