FEATURED Α1

Επιστροφή της Κύμης στα…πάτρια εδάφη!

Σήμερα στα σχολεία της χώρας εορτάστηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία έχει καθιερωθεί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Επ’ ευκαιρία λοιπόν της συγκεκριμένης ημέρας, αντιπροσωπεία του Γ. Σ. Κύμης, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΚΑΕ κ. Αλέξ. Θεοδώρου, τον τιμ μάνατζερ Γ. Γυφτονικολό και τους αθλητές Ανδρ. Γλυνιαδάκη, Σωτ. Μανωλόπουλο και Λευτ. Μητσιμπόνα, επισκέφτηκε σχολεία της Κύμης και συμμετείχε στον εορτασμό.

Αρχικά, η αντιπροσωπεία της ομάδας βρέθηκε στο δημοτικό σχολείο του Οξυλίθου, όπου οι παίκτες μίλησαν στα παιδιά για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το άθλημα του μπάσκετ, ενώ δεν παρέλειψαν να τους κάνουν και μια μικρή επίδειξη στο γηπεδάκι του προαυλίου του σχολείου. Πριν αποχωρήσουν, οι μαθητές και οι δάσκαλοι κέρασαν τους αθλητές και τους έκαναν δώρο ένα ξύλινο καραβάκι.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος, ο τιμ μάνατζερ και οι παίκτες της ομάδας ανέβηκαν στην πόλη της Κύμης και επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο. Εκεί, τους υποδέχτηκαν η διευθύντρια και οι καθηγητές, ενώ η γυμνάστρια του σχολείου κ. Αθηνά Ζαφειροπούλου τους καλωσόρισε και τους παρουσίασε στους μαθητές. Πρώτος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο κ. Θεοδώρου, ενώ αμέσως μετά και οι τρεις παίκτες έλυσαν όλες τις απορίες των μαθητών για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Ιδιαίτερης υποδοχής έτυχε ο Λευτέρης Μητσιμπόνας, ο οποίος κατάγεται από την Κύμη, ήταν μαθητής στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, ενώ όπως σημείωσε και η κ. Ζαφειροπούλου εδώ ήταν και η «μπασκετική του εκκίνηση».

Πέρσι καθιέρωσε τις επισκέψεις στο σχολεία της περιοχής, με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε άμεση επαφή με τους αθλητές, να τους γνωρίσει και να βοηθήσει με τον τρόπο της στην διάδοση του Αθλητικού Ιδεώδους και των αρχών που αυτό πρεσβεύει.

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (20/4). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou