FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 80-77

Α’ ΕΣΚΑΣΕ

Στην παράταση!

Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ-ΜΑΛΕΣΙΝΑ 80-77

Μεγάλο ντέρμπι, ακατάλληλο για καρδιακούς, με τον Γ.Σ.Ιτέας να κερδίζει στην παράταση τη Μαλεσίνα με 80-77 επιστρέφοντας στις νίκες, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα του Θάνου δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Ιτέα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 42-30, με τη διαφορά σε αυτό το διάστημα να φτάνει μέχρι και στους 14 πόντους, αλλά η συνέχεια του αγώνα ήταν διαφορετική με τη Μαλεσίνα να ανεβάζει στροφές και το ματς να πηγαίνει στην κόψη του ξυραφιού.

Στη γ’περίοδο η Μαλεσίνα ροκάνισε τη διαφορά μειώνοντας στους 4 πόντους αλλά και πάλι  προς το τέλος η Ιτέα βρήκε τις λ΄θυσεις ξεφεύγοντας με +9 (55-46).

Θρίλερ στο τέλος!

Στο τελευταίο 10λεπτο το ματς πήγε στον πόντο και οι φίλαθλοι στο κατάμεστο κλειστό της Ιτέας παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα!

Στο 1:28 η Ιτέας ξέφυγε με 7 πόντους αλλά και πάλι, όπως στη Λιβαδειά πριν από μια εβδομάδα, είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις. Ένα λάθος, ένα αντιαθλητικό φάουλ και η Μαλεσίνα όχι μόνο πλησίασε αλλά πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο ντέρμπι στα 18′ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε όταν ο Συριστατίδης με λέϊ-άπ πέτυχε το 68-69.

Ο Μωραϊτης πήρε τάίμ-άουτ και στην τελευταία επίθεση της Ιτέας η μπάλα πέρασε χαμηλά στο καλάθι στον Γεωργαντά που κέρδισε φάουλ στα 3′ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 69-69 και το μεγάλο ντέρμπι πήγε στην παράταση!

Εκεί, οι δύο ομάδες πήγαιναν στα πρώτα λεπτά πόντο-πόντο, με την Ιτέα να παίρνει το προβάδισμα προς το τέλος, αλλά να είναι άστοχη στις βολές! Τελικά, ο Παγώνης με 1/2 βολές στα 3′ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έγραψε το 80-77 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα ενός συγκλονιστικού αγώνα!

Από τους γηπεδούχους, ο Ευθυμίου που περνάει…δεύτερη νεότητα, αλλά και οι Αγγελόπουλος, Γεωργαντάς οι παίκτες που οδήγησαν επιθετικά την Ιτέα στη νίκη.

Η Μαλεσίνα, που ‘πέταξε’ ένα ημίχρονο αλλά μετά ήταν πολύ καλή, στηρίχτηκε για μια ακόμα φορά στον Γιάννη Χαρατσή (31 πόντοι), αλλά και στους Κατσαγάνη, Συριστατίδη. Αισθητή για μια ακόμα αγωνιστική η απουσία του τραυματία Αντ.Χαρατσή.

Διαιτητές: Ντάνος-Χουγιάζος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-13, 42-30, 55-46, 69-69 (καν.διάρκεια), 80-77 (τελ.αποτελ.).

Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ (Μωραϊτης): Παγώνης 7, Παπαθεοχάρης 4 (1), Μπαντελάς 3, Γεωργαντάς 17, Παπαδρόσος, Αγγελόπουλος 14 (3), Πράππας 7 (2), Ευθυμίου 18 (3), Παπαδήμας 6, Δημητρίου, Κουτρόγιαννος 4, Μούκας.

ΜΑΛΕΣΙΝΑ (Θάνος): Τούντας, Ξετρίχης 1, Βίγγος, Χαρατσής Ι. 31 (2), Ψωρομίτας 2, Συριστατίδης 19, Θεοφανόπουλος 8, Ζουμπόπουλος, Κοτσιομίτας, Κατσαγάνης 15, Μάκος.

 

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια Α.Ε. Καρύστου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας

pannikolaou

Σχολικοί: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

pannikolaou

A2 Elite League Playoffs: Στο τσακ! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου 71-69

pannikolaou