FEATURED Γ ΕΘΝΙΚΗ

Σωτ.Κώνστας: ‘Μας βγήκε έξτρα εγωισμός στον αγώνα με τον Λοκρό’

Ο αρχηγός του Ερμή Σχηματαρίου Σωτήρης Κώνστας κάνει μια εντυπωσιακή χρονιά στη Γ’ Εθνική, ένας από τους τρεις παίκτες της ομάδας που μαζί με Φλώτσιο και Κολοβό, είχαν επίσης συμμετοχή και στην προηγούμενη παρουσία του Ερμή σε Εθνικές κατηγορίες, πριν ακριβώς από μια 10ετία!

Τώρα βέβαια οι καταστάσεις έχουν αλλάξει σαφώς προς το καλύτερο και ο Ερμής δεν επιθυμεί σε καμιά περίπτωση να παίξει και πάλι το ρόλο του φτωχού συγγενή.

Το έδειξε άλλωστε και χθες απέναντι στον Λοκρό Αταλάντης, μια από τις καλύτερες ομάδες της Γ’ Εθνικής, ότι φέτος μπορεί να καταφέρει πολλά, μετά την εμφατική νίκη του με 77-62.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Λοκρός ηττήθηκε για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική σε τοπικό ντέρμπι με ομάδες από την ίδια Περιφέρεια, μετρώντας πέρυσι 4/4 απέναντι σε Έσπερο Λαμίας και Κάδμο Θηβών.

Δύο μέρες πριν μπει στα 39, ο αρχηγός του Ερμή περνάει δεύτερη περίοδο μπασκετικής νεότητας, έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με 70 πόντους και 20 τρίποντα (!) στις πρώτες 6 αγωνιστικές!

Ο Σωτήρης Κώνστας που έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στο χθεσινό ντέρμπι με τον Λοκρό, μιλάει στο eviabasket.gr για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην ομάδα της Αταλάντης:’Ήταν θεωρητικά ένα δύσκολο παιχνίδι που εμείς το κάναμε εύκολο με την πολύ καλή μας απόδοση και με την εφαρμογή πιστά του πλάνου πάνω στο οποίο είχαμε δουλέψει όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και πιστεύω πως μας βγήκε και ένας παραπάνω εγωισμός σε αυτό τον αγώνα, καθώς θεωρώ πως είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας σε αρκετά από τα προηγούμενα παιχνίδια που πήγαμε σε κλειστά ματς στα οποία τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες και τα οποία μπορεί και να τα χάσεις όπως και έγινε σε 3 περιπτώσεις. Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, η γ’ Εθνική είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα που αποτελεί να είσαι πάντα συγκεντρωμένος στο στόχο σου’.

Σε ερώτηση για την προσωπική του απόδοση φέτος που κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα ο ίδιος είπε:’Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος μόνο όταν κερδίσει η ομάδα μου. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια αν θα το κάνω με ένα τρίποντο, με μια καλή άμυνα ή με μια πάσα. Προσπαθώ με τον τρόπο μου από τη δική μου πλευρά, να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και κατ’ επέκταση την ομάδα. Ότι πάντως βγάζουμε στο γήπεδο φέτος και εγώ προσωπικά, είναι προϊόν της πολύ καλής δουλειάς που κάνουμε στις προπονήσεις’.

Σχετικά άρθρα

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Δύσκολη νίκη και οριστικά στη 2η θέση! Α.Ε. Καρύστου-Τελεθριακός 76-67

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: LIVE SCORE (22η αγωνιστική)

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Φινάλε της κανονικής διάρκειας! (22η αγωνιστική)

pannikolaou