FEATURED Γ ΕΘΝΙΚΗ

Γ.Σοφογιάννης: ‘Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και τα καταφέραμε’

Απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, τον βαθμό συγκέντρωσης και τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν μέσα στην Αταλάντη επί του Λοκρού, έμεινε ο κόουτς του Έσπερου Λαμίας Γιάννης Σοφογιάννης, που σε δηλώσεις του στο eviabasket μετά το τέλος του ντέρμπι τόνισε χαρακτηριστικά:

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την προσπάθεια που κάνουμε και αναμφίβολα θα μας βοηθήσει για την πολύ δύσκολη συνέχεια που έχουμε μπροστά μας. Η αλήθεια είναι ότι κινδυνεύσαμε στο τέλος με 2-3 λάθη να χάσουμε τον αγώνα, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ήταν μια νίκη που μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί και τίποτα. Το πρωτάθλημα φέτος είναι πάρα πολύ δύσκολο και εμείς πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Θα πανηγυρίσουμε σήμερα για τη νίκη αλλά από αύριο μπαίνουμε στο ρυθμό για το επόμενο παιχνίδι με το Σχηματάρι’.

Σε ερώτηση, αν έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών ο κόουτς του Έσπερου είπε: ‘Όταν κερδίζεις πάντα είσαι ευχαριστημένος. Εγώ, επειδή ξέρω καθημερινά τι προσπάθεια κάνουν μέσα στο γήπεδο, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας. Αλλά και όταν χάνεις, το θέμα δεν είναι τόσο αν χάνεις αλλά πως χάνεις. Σήμερα μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και καταφέραμε στο τέλος και πανηγυρίσαμε’.

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Έσπερου, μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα στην Καλλιθέα, τη δύσκολη νίκη με τον Άρη Νίκαιας  και τη σημερινή πολύ καλή εμφάνιση και το διπλό στην Αταλάντη, ο Γιάννης Σοφογιάννης σχολίασε: ‘Οι ομάδες φέτος είναι πολύ δυνατές και δεν υπάρχει κάποιο ματς που θα πεις πως αυτό τον αγώνα τον έχω κερδίσει από πριν. Εμείς κάναμε πολύ δυνατό ξεκίνημα με την εκτός έδρας νίκη στον Κρόνο που τότε δεν φάνηκε πόσο σημαντική ήταν, αλλά στην πορεία το κατάλαβαν όλοι, έχουμε κερδίσει την Πεντέλη στη μοναδική της ήττα στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα και είχαμε δύο άτυχες στιγμές με διαφορετικές καταστάσεις. Στο ματς της Χίου με 7 παίκτες και τραυματισμούς και στο ματς στην Καλλιθέα που το χάσαμε με κάτω τα χέρια και αυτό ήταν που συζητήσαμε με τα παιδιά γιατί όπως είπα και νωρίτερα όταν χάνεις σημασία έχει πως χάνεις. Εμείς εκεί δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι και το πληρώσαμε πολύ άσχημα. Ίσως πάντως να μας έκανε καλό αυτή η ήττα. Με τον Άρη Νίκαιας δεν κάναμε άσχημη εμφάνιση, είναι καλή ομάδα, είχαμε και εκεί διαφορά 7 πόντων στο τέλος και δύο στιγμιαία λάθη όπως και σήμερα, έφεραν το ματς στον πόντο. Σήμερα, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, μείναμε σταθεροί στο πλάνο μας, κάναμε κάποιες αλχημείες στην άμυνα και καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Και πάλι δεν θα είχα κανένα παράπονο από τα παιδιά αν έμπαινε το τελευταίο σουτ και χάναμε αλλά θεωρώ πως θα ήταν ένα ματς που αν κατέληγε έτσι θα το χάναμε μέσα από τα χέρια μας, κάνοντας δύο λάθος πάσες στις τελευταίες κατοχές. Αλλά όπως είπα, τέλος καλό, όλα καλά’.

Σχετικά άρθρα

A2 Elite League Playoffs: Φοβερός Ερμής, πέρασε στο final-4 ανόδου! Ελευθερούπολη-Ερμής Σχημ. 80-88

pannikolaou

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας! (video & pics)

pannikolaou

Σχολικοί final-4: Νίκη και 3η θέση στην Ελλάδα! Λύκειο Βεργίνα Λάρνακας-2ο ΓΕΛ Χαλκίδας 72-88

pannikolaou