Over play

Επιστολή Α.Μπανούτα και απάντηση του eviabasket

Επιστολή προς το eviabasket έστειλε χθες αργά το βράδυ ο πρόεδρος του Πρωτέα Σχηματαρίου Ανδρέας Μπανούτας, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.

Κάτω από την επιστολή του κ.Μπανούτα ακολουθεί η απάντηση του eviabasket.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α.ΜΠΑΝΟΥΤΑ

‘Προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά γιατί έχουν αγγίξει την γελοιότητα.

Όσον αφορά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Eviabasket ,ως κατηγορούμενος σε λαϊκό δικαστήριο απολογούμενος δηλώνω πως σήμερα δέχτηκα τηλεφώνημα από τον κύριο Νικολάου σχετικά με το αν ισχύει ο μηδενισμός για το αναφερόμενο παιχνίδι και του απάντησα ναι λόγω των πολλών τραυματισμών που έχουμε και ότι την ίδια ημέρα έχουμε τον αγώνα του ανδρικού στον οποίο πρέπει να λάβουν μέρος τρεις βασικοί παίκτες που παίζουν στο εφηβικό. Η αμέσως επόμενη ερώτηση του ήταν γιατί δεν αλλάξαμε την ημέρα διεξαγωγής η απάντηση  μου ήταν ότι για αρκετούς λόγους όπως ότι είναι ένας αδιάφορος για εμάς αγώνας και ότι όταν πήραμε την απόφαση ήταν Τρίτη και η ΕΣΚΑΣΕ κάνει δεκτά τα αιτήματα αυτά μέχρι Δευτέρα μεσημέρι και ότι οφείλω να σεβαστώ την απόφαση αυτή. Για όποια παράφραση υπάρχει και από οποιονδήποτε, θεωρώ ότι είναι κακόβουλο σχόλιο.

Βλέπετε στα τρία χρόνια λειτουργίας δεν υπάρχει αγώνας που να μην έχουμε κατεβεί και αν το κάνουμε μία φορά θα πρέπει να υπάρχει σκοπιμότητα?  ‘Όχι λοιπών κύριοι δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα ειδικά σε αγώνες εφηβικού. Δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με σκοπιμότητες. Έχουμε σοβαρότερα θέματα να λύσουμε αυτό το διάστημα.

Στο παιχνίδι που δεν κατεβήκαμε από ότι αναφέρεται χρειάζεται η διαφορά στο σκορ για να περάσει η μία ή η άλλη ομάδα. Γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς αυτό? Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Το μέτρημα των πόντων στο εφηβικό πρωτάθλημα το κάνει πολύ καλά το Eviabasket όχι εμείς.

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν ωφελούν τον αθλητισμό τον οποίο όλοι υπηρετούμε.

Ευχαριστώ

Με τιμή

Ανδρέας Μπανούτας’

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ EVIABASKET

Κ.Μπανούτα, αποτελεί δικαίωμα της ομάδας σας να επιλέγετε σε ποιους αγώνες δεν θέλετε να αγωνιστείτε. Δικαίωμα δικό μας όμως, είναι να κρίνουμε καταστάσεις και γεγονότα.

Αποτελεί πράγματι γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 3 χρόνια λειτουργίας της ομάδας σας δεν θα κατεβείτε να αγωνιστείτε σε ένα πρωτάθλημα υποδομής. Ξέρετε, ένα πρωτάθλημα από αυτά που το αποτέλεσμα δεν έχει καμιά αξία, καθώς πάνω απ’ όλα είναι ο αθλητισμός και η χαρά του παιχνιδιού… ‘Eνα πρωτάθλημα που τα σωματεία έρχονται διαρκώς κάθε εβδομάδα σε συνεννόηση μεταξύ τους και με την Ένωση, ώστε να προσαρμόσουν ημερομηνίες και ώρες για να μπορέσουν τα παιδιά να χαρούν το παιχνίδι. Το έχει κάνει και η ομάδα σας άλλωστε στο παρελθόν, αλλά όχι αυτή τη φορά.

Όσο για τις δύο τηλεφωνικές μας επικοινωνίες. Πράγματι σας ρώτησα αυτά που αναφέρετε, θέλοντας να κάνω ρεπορτάζ για τους ομίλους β’ και γ’ του εφηβικού πρωταθλήματος, που κρίνονται την τελευταία αγωνιστική.

Με τη μόνη διαφορά ότι στο δεύτερο τηλέφωνο έχει προηγηθεί σχόλιο σας στη σελίδα του eviabasket στο fb όπου απαντάτε στον Βαγγ.Ζορμπάνο αφήνοντας αιχμές για το site. Μόνο που αυτό το σχόλιο μετά από λίγο το σβήσατε, κ.Μπανούτα. Γιατί άραγε;

Επί της ουσίας. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε είπατε πως ζητήσατε από την ΕΣΚΑΣΕ να σας αλλάξει την ημερομηνία, κάτι που δεν έγινε. Αυτό διαψεύδεται πανηγυρικά από το έγγραφο που στείλατε στην Ένωση και που δεν υπάρχει πουθενά το αίτημα της αλλαγής ημερομηνίας, παρά μόνο η αδυναμία του σωματείου σας να συμμετάσχει στον συγκεκριμένο αγώνα για τους λόγους που αναφέρετε.

Δικαίωμα σας, βέβαια, το επαναλαμβάνω, να μην κατεβείτε σε αυτό και σε οποιοδήποτε παιχνίδι εσείς κρίνετε. 

Δικαίωμα μας, όμως, να κάνουμε κριτική. Και να λέμε την άποψή μας. Όπως και τότε, με αφορμή τον αγώνα σας με τον Ερμή και τις μεγάλες διαφορές στα παιδικά πρωταθλήματα, που καλό είναι να μην υπάρχουν γιατί δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Θυμάστε, τότε που δεν συμφωνήσατε με τα γραφόμενα και αποφασίσατε ως σωματείο να βάλετε…εμπάργκο στο eviabasket μην ξαναδίνοντας στοιχεία από τους αγώνες σας. Δικαίωμά σας. 

Δικαίωμα μας να λέμε την άποψή μας, πως στα πρωταθλήματα υποδομής, όπου το βασικό ζητούμενο είναι η άθληση, το παιχνίδι και όχι το αποτέλεσμα, δεν χωράνε αστείες δικαιολογίες του στυλ ‘δεν έχω παίκτες να βάλω γιατί την ίδια μέρα παίζω και στο αντρικό’, γιατί πολύ απλά με γνώμονα το παιχνίδι παίζεις σε μια άλλη ημερομηνία και δεν προτιμάς να μηδενιστείς. Πόσο μάλλον, από ένα σωματείο όπως το δικό σας, που δίνει βάρος στις μικρές ηλικίες με αγώνες σχεδόν κάθε εβδομάδα ακόμα και για αθλητές προαγωνιστικής κατηγορίας. Δικαίωμα σας βέβαια να μηδενιστείτε. 

Κλείνοντας, για να μην κουράζω, θα αναφερθώ στην εισαγωγή της επιστολής σας. Κανένας δεν σας τοποθέτησε ως κατηγορούμενο, εκτός και αν από μόνος σας έχετε ενοχές. Όσο για τη γελοιότητα των πραγμάτων, την αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

Καλές γιορτές κ.Μπανούτα, σε εσάς και σε όλο τον κόσμο’.

Παναγιώτης Νικολάου

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Διανομή ειδών σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Χαλκιδέων

pannikolaou

Συνεχίζονται οι εγγραφές-επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. για το σχολικό έτος 2022-23

pannikolaou

Δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς από Δήμο Χαλκιδέων και Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.

pannikolaou