B ΕΣΚΑΣΕ FEATURED Α ΕΣΚΑΣΕ

ΓΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ: Εν αναμονή του κλειστού γυμναστηρίου!

Πρόκειται για έναν από τους πλέον οργανωμένους συλλόγους της Περιφέρειας αλλά και ο μοναδικός τουλάχιστον στην Εύβοια, που καλλιεργεί τμήματα ακαδημιών μην έχοντας ένα κλειστό γυμναστήριο για να στεγάσει περισσότερα από 170 παιδιά!

Ένα νούμερο, που όσο και αν φαίνεται σε κάποιους μεγάλο είναι πέρα για πέρα αληθινό και αν μάλιστα προσθέσει κανείς και τα μέλη της αντρικής ομάδας τότε αγγίζει τους 200 αθλητές!

Ο ΓΑΣ Βασιλικού που βρίσκεται στον 2ο χρόνο της επανίδρυσής του, χρησιμοποιεί για προπονήσεις των ακαδημιών του τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού έχοντας βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό τις εγκαταστάσεις, αλλά με αυτό που δεν μπορούν να κάνουν κάτι είναι με το…κρύο!

Οι προπονήσεις το χειμώνα όταν γίνονται πραγματοποιούνται με χαμηλές θερμοκρασίες γιατί όταν βρέχει δεν γίνονται καν!

Φυσικό επόμενο είναι λοιπόν να υπάρχουν και απώλειες καθώς αρκετά παιδιά αρρωσταίνουν ή τραυματίζονται στο τσιμέντο με αποτέλεσμα να σταματούν τις προπονήσεις. Οι υπεύθυνοι της ομάδας υπολογίζουν πως όταν παραδοθεί προς χρήση το κλειστό γυμναστήριο τουλάχιστον 40 παιδιά θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα των ακαδημιών.

Είναι όμως η αγάπη των υπεύθυνων της ομάδας αλλά και των αθλητών που κρατάει υπό δύσκολες συνθήκες ζωντανή τη φλόγα του αθλητισμού.

Στο ανοιχτό γήπεδο δεν προπονούνται παιδιά μόνο από το Βασιλικό αλλά από τον ευρύτερο Δήμο και όχι μόνο. Υπάρχουν αρκετοί γονείς που φέρνουν για προπόνηση τα παιδιά τους από τον Μαλακώντα την Ερέτρια και τη Βάθεια, δείγμα πως ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες η δουλειά που γίνεται στο Βασιλικό έχει βρει ήδη ανταπόκριση. Οι παράγοντες της ομάδας τονίζουν πως: ‘Έχουμε επενδύσει στις ακαδημίες μας, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα-φούσκα, αλλά ένα σύλλογο που πάνω απ’ όλα θα έχει στέρεες βάσεις και θα παίρνει δύναμη από τα δικά του παιδιά. Είμαστε από τις λίγες ομάδες με 4 προπονητές στις ακαδημίες και με τις προπονήσεις των τμημάτων να γίνονται με 2 προπονητές’.

Τα πρώτα αποτελέσματα μάλιστα φάνηκαν φέτος, καθώς το παιδικό τμήμα του συλλόγου στην πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα παίδων της Ένωσης πέτυχε 6 νίκες σε 10 αγώνες καταλαμβάνοντας την 3η θέση, ενώ το αντρικό έχει ξεκινήσει με 2/2 στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας όπου η άνοδος του θεωρείται πολύ πιθανή.

Όσο για το κλειστό γυμναστήριο του Βασιλικού, είναι έτοιμο και άπαντες περιμένουν να δοθεί προς χρήση στους μικρούς αθλητές. Ο εσωτερικός χώρος είναι σε άριστη κατάσταση και πληροί τις προϋποθέσεις για να διεξαχθούν επίσημοι αγώνες καθώς έχει τοποθετηθεί το παρκέ, ο φωτεινός πίνακας, ενώ και τα αποδυτήρια μπορούν να φιλοξενήσουν τους αθλητές.

Ο εξωτερικός χώρος χρειάζεται ακόμα κάποιες βελτιώσεις που όπως μας είπε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων Βασίλης Καθαροσπόρης: ‘Χρειάζονται κάποιες βελτιωτικές κινήσεις που θα γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Πιστεύω πως είμαστε στο τελικό στάδιο για να είναι έτοιμο το κλειστό γυμναστήριο και να παραδοθεί προς χρήση’.

Από πλευράς ομάδας ο πρόεδρος Γιώργος Κόντος τόνισε πως ο σύλλογος είναι πρόθυμος να καλύψει ακόμα και τα βασικά έξοδα λειτουργίας του γηπέδου προκειμένου να προχωρήσουν γρηγορότερα οι εξελίξεις: ‘Σαν σύλλογος έχουμε προθυμοποιηθεί να αναλάβουμε τη συντήρηση του γηπέδου, να αναλάβουμε τα έξοδα για τον καθαρισμό και τη φύλαξη του γηπέδου’.

Αυτή η ομάδα είναι δεδομένο πως όταν θα έχει ένα κλειστό γυμναστήριο να στεγάσει τους αθλητές της θα…εκτοξευτεί γιατί σπάνια συναντάς ένα τόσο οργανωμένο σωματείο και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες. Μια ομάδα, με 4 προπονητές και ενεργή συμμετοχή από όλο το Συμβούλιο που δεν έχει διακοσμητικό αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα!

Παναγιώτης Νικολάου

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’ ΦΑΣΗ: Έσπερος Λαμίας-Κάδμος 29-63

pannikolaou

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων των ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ (26/3). Σε ποια γυμναστήρια μπορείτε να πάτε

pannikolaou

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Άρης Θήβας-ΑΓΕ Χαλκίδας (photo album)

pannikolaou